Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun:

"Efendim 600 milletvekilliği fazlaymış, 50 milletvekilinin masrafı memleketimize yazık olurmuş. Bunu herkes söylese CHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemeye hiç hakkı yok"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DENİZLİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğinde milletvekili sayısının 600'e çıkarılmasına ilişkin, "Efendim 600 milletvekilliği fazlaymış, 50 milletvekilinin masrafı memleketimize yazık olurmuş. Bunu herkes söylese CHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemeye hiç hakkı yok." dedi.

Sorgun, Denizli'de partisinin mahalle temsilcileri, sandık başkanları ve temsilcileriyle bir düğün salonunda düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, bütün şer odaklarına, terör örgütlerine ve engellemelere rağmen Türkiye'nin yoluna devam ettiğini söyledi.

Türkiye'yi kimsenin yolundan çeviremeyeceğini vurgulayan Sorgun, "Bu da bütün Batılıları çılgına çeviriyor. Kimyalarını değil fiziklerini de bozuyor ama istedikleri kadar engellemeye çalışırlarsa çalışsınlar bizi yolumuzdan döndüremeyecekler." ifadelerini kullandı.

Sorgun, bir hukukçu olarak, anayasa değişikliğini öngören 18 maddenin kendisi için asla tereddüt oluşturmadığını dile getirdi.

Ana muhalefetin anayasa değişikliğine "hayır" demelerinin gerekçelerini anlatırken millete doğru söylemediğini ifade eden Sorgun, şöyle konuştu:

"Eskiden pazar yerlerinde veyahut sirklerde sihirbazlar olur, bir tarafta bir fötrü olur, gazete kağıdını dürer büker fötrün içine, sonra o fötrün veya torbanın içerisinden tavşan çıkarır yahut kuş çıkarır, çocuklar da kanar buna. Bir taraftan 'Tavşana bak tavşana' derken arka taraftan paraları toplar; muhalefet bugün aynen bunun gibi. Millete doğruyu söyleyin, millete açık olun; millet kararını samimiyetle verir. Yalan söylemeyin. Efendim Meclis feshediliyormuş. Bırakın, hukuk fakültesinin birinci sınıfında öğretirler; seçimlerin yenilenmesi ile Meclisin feshi apayrı şeyler. Bilmemek ayıp değil sormamak ayıptır. Bari bilmiyorsan git bir bilene sor."

- "Her 18 yaşındaki evleniyor mu, herkes şirket kuruyor mu?"

Sorgun, seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili maddeye de değindi.


Türkiye'de 18-25 yaş grubunda 8 milyon 111 bin seçmenin olduğunu aktaran Sorgun, "Bunu kim temsil edecek? 18 yaşındaki birisi şirket kurabilir, vakıf kurabilir, evlenebilir, pasaport alabilir, her şeyi yapabilir hukuki olarak ama diyoruz ki askere de git 20 yaşında, şehit de olabilirsin ama seçilemezsin." değerlendirmesini yaptı.

Ahmet Sorgun, sanki sadece 18 yaş varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Seçilme yaşının düşürülmesinin 18-25 yaşlarını kapsadığına dikkati çeken Sorgun, "24 yaş, 23 yaş, 22, 21, 20, 19 hepsi bunun içinde var. Tutturmuşlar sanki önerilen 600 milletvekilinin 600'ü 18 yaşında olacakmış gibi. Bugün 18 yaşında bir kızımız, bir oğlumuz evlenebilir ama her 18 yaşındaki evleniyor mu, hayır. Herkes şirket kurabilir mi, kurabilir. Herkes şirket kuruyor mu, hayır." diye konuştu.

Sorgun, milletvekili sayısıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Efendim 600 milletvekilliği fazlaymış, 50 milletvekilinin masrafı memleketimize yazık olurmuş. Bunu herkes söylese CHP'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemeye hiç hakkı yok. CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in telefon masrafı çıktıktan sonra ben de merak ettim, ben 2016 yılında ne kadar, işte bunun içinde telefon, internet, basılı evrak her şey var; tam 240,5 yıl milletvekilliği yaparsam 2016 yılı harcamalarıma göre onun bir yılına erişebiliyorum. Sen çıkıp da ondan sonra milletin hakkını savunuyormuş gibi numara yapma, kimseyi kandıramazsın."

Toplantıya, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve İl Başkanı Necip Filiz ile partililer katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English