Son Dakika Haberler

Erdoğan’ın tüm delegelerin imzası ile tek aday olarak gösterileceği kongrede 50 kişilik MKYK listesinin yarısının üzeri çizilecek. Seçimden hemen sonra akşam saatlerinde toplanması beklenen Ak Parti MKYK partinin yeni MYK’sını belirleyecek.

AK Parti’de yenilenme zamanı!
AK Parti, 6. Olağan Kongresi bugün Ankara Arena’da yapılacak. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tek aday olarak gireceği kongreye binlerce partilinin katılması bekleniyor. 

HDP dışındaki partilerin davet edildiği kongre davetlileri arasında 400’ü aşkın yabancı konuk, 400’ü aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisi, 217 engelli ile gazi ve şehit yakını, 124 yabancı devlet misyon temsilcisi, 70 uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi, 38 yabancı siyasi parti temsilcisi, Türkiye’de faaliyet gösteren 29 yabancı STK temsilcisi yer aldı.
 
Yarı oranda değişim 
 
Kongrede divan oluştuktan sonra Erdoğan, salonu selamlayarak kongre konuşmasını gerçekleştirecek. Erdoğan’ın, Ak Parti’nin 16 yıllık iktidarında yaptığı önemli icraatları anlatacağı konuşmasında ekonomiye geniş yer ayırması bekleniyor. 
 
ABD ile yaşanan kriz, AB ile yeni dönem mesajları da vermesi beklenen Erdoğan’ın konuşmasında yerel seçimlere yönelik önemli vurgular yapacağı kaydediliyor. Erdoğan’ın tüm delegelerin imzası ile tek aday olarak gösterileceği kongrede gözler partinin 50 kişilik MKYK listesinde olacak. 
 
Bayrama yeni yönetimle 
 
Mayıs 2017’de yenilenen MKYK’da mevcut isimlerden yarıya yakının değişmesi bekleniyor. Erdoğan dün gün boyu kongre hazırlıklarını kurmayları ile sürdürdü. Bugünkü kongrede tek liste olarak sunulacak MKYK’nın yanı sıra partinin diğer organlarında da seçime gidilecek. 
 
Erdoğan, seçilecek 50 kişilik MKYK içinde partisinin yeni MYK’sını belirleyecek. Erdoğan’ın bugün seçimlerin hemen ardından yeni MKYK’yı saat 18.00’de toplayacağı kaydedilirken MYK’nın da bu toplantıdan hemen sonra açıklanması ve saat 19.00’da da ilk toplantısını gerçekleştirmesi bekleniyor. Erdoğan, böylece yenilenmiş parti yönetimi ile bayrama girmiş olacak.
 
Seçim startı
 
Yerel seçimlerle ilgili takvimin daha erken başlatılması amacıyla Eylül sonunda yapılması düşünülen kongre öne çekilmişti. Bugün gerçekleşecek kongre, yerel seçimlerin de resmen başlangıcı olacak. 
 
Erdoğan, yeni “A Takımı”na ve parti tabanına yerel seçimin önemine dair mesajlar verecek.
 
MEHDİ EKER: Halk, değişim politikasını güçlü şekilde destekledi
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi dolayısıyla Türkiye’ye gelen uluslararası parti temsilcileri ve siyasiler onuruna Ankara’daki bir otelde resepsiyon verdi. Resepsiyonda konuşan Eker, AK Parti’nin Türkiye’deki ve tüm dünyadaki insanlar için güveni temsil ettiğini söyledi. Eker, “AK Parti, Türk halkı ve dünyanın dört bir yanındaki insanlar için iyi yönetişime olan güveni yeniden tesis etti. Liderlerin ve politikacıların, insanlara hükmetmek için değil, onlara hizmet için var olduğunu dünyaya gösteriyoruz. Güçlü ve başarılı bir ülke olmanın sırrı budur” ifadelerini kullandı. Eker, “Son 17 yılda AK Parti’nin değişim politikası halk tarafından güçlü şekilde desteklendi. Bu, AK Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk siyasi tarihinde oynadığı olumlu rolün önemli bir göstergesiydi” dedi. - ANKARA Milliyet
 
Mustafa ATAŞ: Bütün dünyaya sürpriz bir mesaj vereceğiz
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Ak Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi’nin yapılacağı Ankara Spor Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre öncesinde salonun dışında bekleyenlere sesleneceğini kaydeden Ataş, dört dilde simultane tercüme yapılacağını belirterek şu bilgileri verdi: “Kongremizin ana sloganı ‘Millet Bir, Hedef Bir’. Yurt dışından bizzat Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızın davetiyle 52 devlet başkanı davet edildi. HDP’nin dışındaki bütün partilere davet gitti. Sayın Genel Başkanımızın konuşmasından sonra bir sürprizimiz olacak. Türkiye’nin içinden geçtiği bu önemli süreçte o sürprizi buradan ifade etmeyeceğim, açıklamayacağım ama yarın o sürprizi hep birlikte göreceğiz. Bütün dünyaya da buradan bir mesaj vermiş olacağız.”
 
(Kıvanç El / Milliyet) 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English