Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"AK Parti'de ilçe kongreleri iptal edilmedi, ertelendi"

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, ilçe kongrelerinin iptal edildiğine yönelik haberlere ilişkin, "Sadece büyükşehir statüsündeki illerimizin ilçe kongrelerini erteledik. İptal etmedik, erteledik. " dedi.

“AK Parti’de ilçe kongreleri iptal edilmedi, ertelendi“
AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, ilçe kongrelerinin iptal edildiğine yönelik haberlere ilişkin, "Sadece büyükşehir statüsündeki illerimizin ilçe kongrelerini erteledik. İptal etmedik, erteledik. Genel Başkanımızın talimatıyla 'Önce büyükşehir olmayan illerin ilçelerinin kongrelerini bitirelim. Sonra da büyükşehirlerin ilçelerinin kongrelerine başlayalım. İlçe kongreleri bittikten sonra büyükşehir olmayan illerin önce kongrelerini yapalım sonra da 30 büyükşehirimizin il kongresini yapalım.' dedi." ifadesini kullandı.

Ataş, AA muhabirine, AK Parti'nin il ve ilçe kongre süreçlerine ilişkin bilgi verdi.

Parti olarak, görev değişikliği yapılan il başkanlarını, milletvekili listelerinde yer almayanları "kenara koymak, dışlamak" gibi bir yaklaşım içinde olmadıklarını ifade eden Ataş, "Şu ana kadar il başkanlıkları konusunda önceki dönem milletvekilliği yapmış iki arkadaşımızı il başkanı yaptık, birisi Kırşehir birisi Adıyaman... Belki diğer illerde de buna benzer olaylar gerçekleşecek. Hiç kimseyi kenara koymak gibi bir lüksümüz yoktur. Bu anlayışı reddeden bir partiyiz." diye konuştu.

AK Parti Teşkilat Başkanlığında görevli 43 il koordinatörünün 35'inin, başkan yardımcılarından ise 4'ünün önceki dönem milletvekillerinden olduğunu bildiren Ataş, parti içinde diğer birimlerde de benzer uygulamaların varlığına işaret etti.

Ataş, "Bir oy kazanmak için 40 sefer kapısına gittiğimiz bir insana gösterdiğimiz muameleyi kendi tabanımıza da göstermek mecburiyetindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Birbirimizi dışlama lüksümüz yok"

Hiçbir konuda alınganlık gösterilmediğinin altını çizen Ataş, "İl başkanlarımızla sarılırız, helalleşiriz, yaptığı hizmetler konusunda kendisine teşekkür ederiz, göndeririz. Biz diğer partiler gibi kavgayla dövüşle, birbirimize hasımlık yaparak siyaset yapan bir parti değiliz." dedi.

Türkiye'nin AK Parti'ye ihtiyacı olan bir dönemden geçildiğini ifade eden Ataş, "Kesinlikle birbirimize olumsuz bakma, dışlama lüksümüz yok, tam tersine birbirimize kenetlenme döneminden geçen bir süreçteyiz. Biz sıkı sıkıya birbirimize kenetleneceğiz. 2019'a giden bu yolculukta hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kardeş gören bir anlayışla siyaset yapan bir süreçten geçiyoruz ve bu anlayışla siyaset yapmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Son anayasa değişikliğiyle seçilme yaşının 18'e indirildiğini hatırlatan Ataş, "Bunun sözde kalmaması için bunu uygulamaya çalışan bir partiyiz. Dolayısıyla bütün ilçe, il teşkilatlarımıza 18-25 yaş aralığındaki gençlerimize mutlaka yer verilmesi talimatı verdik. Kongreler bittikten sonra da bunun istatistiğini çıkarıp görmek istiyoruz. Türkiye genelinde ne kadar 18-25 yaş arası gencimize yer vermişiz, bunu da kamuoyuyla paylaşcağız." ifadelerini kullandı.

- "Sadece büyükşehirlerin ilçe kongrelerini erteledik"

"Recep Tayyip Erdoğan kongreleri iptal etti" iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Ataş, bunların hepsinin dezenformasyon olduğunu belirtti.

Ataş, 469 ilçenin kongresinin yapıldığını, kongre süreçlerinin devam ettiğini bildirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece büyükşehir statüsündeki illerimizin ilçe kongrelerini erteledik. İptal etmedik, erteledik. Genel Başkanımız 'Önce büyükşehir olmayan illerin ilçelerinin kongrelerini bitirelim. Sonra da büyükşehirlerin ilçelerinin kongrelerine başlayalım. İlçe kongreleri bittikten sonra büyükşehir olmayan illerin önce kongrelerini yapalım sonra da 30 büyükşehirimizin il kongresini yapalım.' dedi. Biz bir partiyiz, üçüncü dünya ülkesinde yaşayan bir kabile topluluk değiliz. Bu ülkenin en disiplinli partisi AK Parti'dir." şeklinde konuştu.

Kongrelerini yapan teşkilatlara "Derhal sahaya ineceksiniz ve çalışmalara başlayacaksınız. Sahada olduğunuzu biz buradan hissetmek istiyoruz." talimatı verildiğini aktaran Ataş, herkese ulaşacak bir performans beklediklerini ifade etti.

- "10 milyon 286 bin üyemiz var"

AK Parti'nin güncel üye sayısı hakkında da bilgi veren Ataş, kongre süreçleri başladığı için AK Parti Bilgi Sistemleri'nin (AKBİS) kapatıldığını, 3,5 aydır üye girişi yapılmadığını anlattı. Ataş, 10 milyon 286 bin olan üye sayısının AKBİS açıldığında 10 milyon 500 binin üzerine çıkacağına inandığını dile getirdi.

Ataş, bu süre içerisinde üyelik kararları alınmadığını ancak üye kayıtlarının devam ettiğini belirterek, "Üye kayıtlarımız devam ediyor ama kararı alınamadığı için resmiyete intikal etmiyor." dedi.

Bütün teşkilatlara "Herkese ulaşacaksınız. AK Parti üye kampanyasını da en hızlı şekilde sürdüreceksiniz." talimatı verdiğini dile getiren Ataş, AK Parti'ye 22 milyonun üzerinde oy veren kitle varken üye sayısının 10 milyon 300 binlerde kalmasını eksiklik olarak gördüğünü, bu eksikliği süratle gidermek gerektiğini kaydetti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English