Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti Antalya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4) "Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha. İçeriden değişik haberler alıyorum. 'Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.' diyor içerid

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANTALYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha. İçeriden değişik haberler alıyorum. 'Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.' diyor içerideki zat." dedi.

Erdoğan, AK Parti Antalya İl Başkanlığınca Expo Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a yaptığı yürüyüşte yol güvenliğini hükümetin sağladığını anımsattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan işçilerin günlerce grev yaptığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Onların hak arayışlarındaki adaleti nereye koyacaksın Bay Kılıçdaroğlu? Şişli'yi çöpler istila etti. Taşeron örgütleri bağırıp çağırdı. Çöplükten geçilemez hale gelen, benden önce de İstanbul öyleydi. Çöp yığınlarıyla doluydu. Peki onlara yönelik sözde adalet yürüyüşü yapan sen, onların adalet arayışına niye cevap vermedin? Ah kardeşlerim ah. Bunların adaletle madaletle alakası yok, bunların derdi başka. Bunların derdi ülkeyi karıştırmak. Ana muhalefetin başındaki zat, ülkesinin aleyhine işlediği bir suçtan dolayı halen cezaevinde bulunan milletvekili ile ilgili konunun kendisine kadar ulaşmasından endişe ettiği için şimdiden ön almaya, suyu bulandırmaya çalışıyor. Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha. İçeriden değişik haberler alıyorum. 'Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.' diyor içerideki zat."

Bütün yapılanları "FETÖ taktiği" olarak nitelendiren Erdoğan, "Gerçi söylediği her şeyi inkar etme, yaptığı her işten çark etme konusunda bu şahsın eline su dökecek kimse zor bulunur. Bunda yalan gani. Kendisi genel başkanlık koltuğuna da FETÖ kumpası olduğunu herkesin bildiği bir kaset operasyonuyla oturtulmamış mıydı? O gün Baykal'ı ziyaretten çıkarken gazeteciler 'Aday olacak mısınız?' diye sordu, 'hayır böyle bir düşüncem yok' dedi. Ertesi gün bir de baktık ki adaylığını açıkladı. Niye yalan? Ama unutmayın yalancının mumu... O kadar çok yalan söyledi, söylediği o kadar çok sözü yuttu, o kadar çok hezimete uğradı ki biz kendisini takip edemez hale geldik. Mümkün değil. Ne derseniz deyin. Yağmur yağıyor havasında kendisine dikte edilenleri yapmaya devam ediyor." ifadesini kullandı.

- "FETÖ'cüler bile bu kadarına cesaret edemiyor"

Kılıçdaroğlu'nun ve partisinin ne yaptığının kendilerini ilgilendirmediğini ama meselenin ülke ve millet meselesi olması halinde sessiz kalmalarının mümkün olmadığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye'yi kuşatma, Türkiye'yi işgal operasyonlarına nefer yazılan herkes, bu ülkenin de bu milletin de defterinden silinir. Hiçbir siyasi veya bireysel çıkar, böyle bir ihaneti mazur gösteremez. Tabii genel başkanı böyle yapınca milletvekili durur mu? Ana muhalefetin Antalya Milletvekili, aynı zamanda geçen dönem şehrin üzerine bir kabus gibi çöken eski belediye başkanı olan kişi 15 Temmuz ile ilgili öyle laflar söylüyor ki FETÖ'cülerin kendileri bile bu kadarına cesaret edemiyor. Peki ana muhalefetin başındaki zatın ve onu takip eden Antalya Milletvekilinin ülkelerine attıkları iftiraların zararını en çok kim görüyor? Tabii Antalya görüyor. Önümüzdeki seçimde bunları silip atmaya hazır mıyız? Burası ülkemizde turizmin lokomotifi olan bir şehir. Kendi ülkesini karalayan, yatırımcılara ve turistlere adeta 'ne olur Türkiye'ye gelmeyin, Antalya'ya gelmeyin' diye yalvaran bu zihniyete hak ettiği cevabı da inşallah, Antalya'nın, Antalyalının vermesi gerekiyor. Antalya'daki esnaf kardeşimin, turizmci kardeşimin, çiftçi kardeşimin ekmeğine kan doğramaya kimsenin hakkı yoktur. Ana muhalefetin başındaki zata ve onun izinden giden milletvekiline buraya oy için geldiklerinde, ülkelerine attıkları iftiraların kendilerine verdikleri zararın hesabını Antalyalıların soracaklarına inanıyorum. Özellikle CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımı bu konularda muhasebe yapmaya, partilerinin ve ülkelerinin geleceği için seslerini yükseltmeye davet ediyorum."

- "Kılıçdaroğlu 'gelmeyin' diyor, turistler de 'sana ne yav' diyor"

Kılıçdaroğlu ve ekibinin şifrelerini, kendileri gibi yabancıların da çözdüğünü belirten Erdoğan, "Çünkü bunlar ne kadar yalan söylerlerse söylesinler, ne kadar iftira atarlarsa atsınlar, hangi ihanetleri sergilerlerse sergilesinler yatırımcıların ve turistlerin ülkemize olan ilgisi artıkça artıyor." dedi.

Erdoğan, Türkiye'ye yabancı yatırımcı ilgisinin devam ettiğini ve dün Isparta'da uluslararası bir yatırımın açılışını yaptığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz haftalarda güneş ve rüzgar enerjisi ihalelerine uluslararası yatırımcıların ilgisi bizi şaşırtan düzeydeydi. Yaklaşık 2 milyar dolar yatırım. Ondan bir hafta önce İstanbul'da bir şehir hastanesinin kredi anlaşmasını imzaladık. Japon-Türk iş birliği. Bedel ne biliyor musunuz? 1,5 milyar dolar. Ya bunlar önümüzü kesmeye çalışıyor ama uluslararası yatırım Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Uğraşmayın boşuna uğraşmayın, Türkiye dimdik ayakta Allah'ın izniyle yoluna devam ediyor. Turizmde de geçtiğimiz yılki durgunluğun ortadan kalkmaya başladığını görüyoruz. Dün itibarıyla Antalya'da doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığını arkadaşlarım bana rapor ettiler. Antalya, turist sayısında hamdolsun böyle bir konuyu gündeme getirdiğimizde diyorlar ki 'iyi yoldayız.' Daha iyi olacak. Yılın ilk yedi ayında şehrimizde geçtiğimiz yıl 3 milyon 300 bin olan turist sayısı bu yıl 5 milyon 200 bine ulaştı. Kılıçdaroğlu 'gelmeyin' diyor, turistler de 'sana ne yav' diyor ve geliyor. Şimdi sessizliğe büründüler. Turistler niye geliyor? Benim Ayşemin, Fatmamın, Ahmedimin, Hasanımın güler yüzüne kim gelmez ya. Turizm geliri ve istihdam da buna uygun şekilde artıyor."

- "135 milyar doları gördük, yeniden göreceğiz inşallah"

Türkiye'nin içinden geçtiği siyasi ve ekonomik imtihan döneminden alnının akıyla çıkmaya başladığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yılın ilk çeyreğinde büyüme yüzde 5, yıllık ihracatımız 150 milyar doları aştı. Bunlar hep güzel günlerin habercisi. Enflasyon yeniden tek haneliye indi. Merkez Bankası rezervi tırmanmaya başladı, şu anda 109 milar dolara ulaştı. Peki 15 sene önce geldiğimizde Merkez Bankasının rezervi neydi, 27,5 milyar dolardı. Biz 135 milyar doları gördük, onu yeniden göreceğiz inşallah. Daha güçlü olacağız çünkü Türkiye güçlenecek. Savunma sanayinde güçleniyoruz. Artık insansız hava araçlarını kendimiz üretir hale geldik. Şu anda Güneydoğu'da, sınırlarımızda teröristleri İHA'lar ile vuruyoruz. Onlar yer tespiti yapıyor, F-16'lar ile vuruyoruz. Bölücü terör örgütü güya eylem yılı ilan ettiği bir dönemde adeta nefes alamaz hale gelmiştir. Verdiğimiz şehitler yüreğimizi yakıyor ama biliyoruz ki ülkemizde özgürce yaşamanın bir bedeli var. Her alanda mücadelemizin sürdüğü FETÖ davalarını ilgili arkadaşlarımız çok yakından takip ediyor. Bu davaların da hem milletimizin vicdanını tatmin edecek hem de hukuki olarak en küçük bir eksikliğe, aksaklığa, boşluğa meydan vermeyecek şekilde neticeye ulaşacağına inanıyoruz."




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English