Son Dakika Haberler

Ahmet Şan'dan flaş açıklama: Er ya da geç kabul edecekler

Eklenme Tarihi: 27.09.2016 - 11:47

Atiker Konyaspor Ahmet Şan, 'Bir gün gelecek o ulusal medyada, federasyondaki yetkililerde, futbol lobisi de Konyaspor'u er ya da geç kabul edecek' dedi.

Ahmet Şan’dan flaş açıklama: Er ya da geç kabul edecekler
Atiker Konyaspor Ahmet Şan, takımın son yıllarda camia, yönetim, taraftar ve basın ile bütünleşerek önemli bir başarı yakaladığını ancak bunun bazı kesimler tarafından görmemezlikten gelindiğini belirtirken, Türk futboluna damga vuran Konyaspor gerçeğinin er ya da geç kabul edileceğini söyledi.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Şan, sözlerine Trabzonspor maçını değerlendirerek başladı.

TRABZONSPOR MAÇININ HAKEMİNE ELEŞTİRİ

"O sahada futbol oynatmanın mantığının açıklanmasını istiyoruz" diyen Ahmet Şan, "Şimdi 2016-17 sezonunda mücadele ediyoruz. 2014 yılında Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun ilk maçında Türkiye Futbol Federasyonu'na ben şahsen bir taahhütname imzaladım. Eğer zeminden dolayı ilk oynadığımız Balıkesirspor maçının yapılamaması durumunda 3 puanımızın silinmesi doğrultusundaydı bu. Tabii Trabzon'da da yeni bir stadyum yapılıyor doğrudur. Fakat öyle bir zeminde Süper Lig maçı oynatmak hangi mantıkla bağdaşıyor? İkincisi hakem maalesef çok etki altında kaldı. 90+5.dakika veya 45+2.dakika. Yani bunlar çok tartışılacak konular. Şanssız bir gol yedik. Kendimiz golde hatalıyız. Ama oraya gelinceye kadar futbolcularımızın mücadelesi maalesef karşılıksız kaldı. Tabiki şu anda Avrupa Ligi'ne konsantre olacağız. Trabzonspor maçı orada bitti. Psikolojik bir savaş vardı orada. Hem zemin, hem hakem, hem rakip bunlar bir araya geldi. Mesela Ersun Yanal'ın atılması bence yanlıştı. Niye atıyorsun? Ersun Yanal'ın atılmasını niye Konyaspor'u cezalandırarak telafi etmeye çalışıyorsun? Bunlar maalesef 2016-17 sezonunda hala konuştuğumuz konular. Yine maalesef yine Konyaspor'a denk geliyor. Demek ki bizim bu 'Futbola güzellik katalım' dediğimiz çağrılarımız sürekli karşılıksız kalıyor" dedi.

TFF'YE ELEŞTİRİ

Takımın maç günü ve saatlerinin UEFA Avrupa Ligi'ne göre ayarlanması konusundaki taleplerinin değerlendirmeye alınmadığını da sözlerine ekleyen Şan, "UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ediyoruz. Perşembe günü saat 12'den sonra bitiyor maç. Cumaya geçiyoruz artık neredeyse. Pazar günü erken saatlerde maç yapıyoruz. Buna itiraz konusunda resmi müracaatımızda oldu. Ama bizim müracaatlarımız maalesef çok dikkate alınmıyor herhalde. Ama bütün bunlar Türk futbolunu ileri götürmüyor" dedi.

KONYASPOR'U ER YA DA GEÇ KABUL EDECEKLER

Şan sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim bunları aşmamız lazım.  Sürekli hata üzerine hata inşa edildiği için bu böyle oluyor. Türk futbolunda bir takım süreçler oldu. İşte 2011 yılında süreç, sonrasındakiler. Dolayısıyla tüm bunlara bakıldığında biz başarılı olmak zorundayız. Konyaspor camiası tüm bu olumsuzluklara rağmen her yönüyle güçlü olmak zorunda. Biz o gücü şu anda taraftarlarımızdan alıyoruz. 30 bin kombine sattık. Bununla tek vücuduz. Yapılacak çok işimiz var. Tüm Konyasporlular ve taraftarlarımız müsterih olsun. Konya büyük bir şehir. Konyaspor büyük bir camia. Daha katedilecek çok yol var. Onun için bunlar geçici. Bir gün gelecek o ulusal medyada, federasyondaki yetkililerde, futbol lobisi de Konyaspor'u er ya da geç kabul edecek. İnşallah böyle devam edersek. Yani bu istikrarı devam ettirirsek. Konyaspor bir şekilde kabul görecek inşallah. Her şeye rağmen 6 Ekim'de milli takımımıza ev sahipliği yapacağız. Bu bir milli davadır. Ben yine tüm Konyalı hemşehrilerimizden milli takımımızı 90 dakika boyunca moral verecek bir şekilde desteklemelerini istiyorum ve buna da inanıyorum. Bu konuda bıkmak yok, geri dönmekte yok. Bir yola girdik. Türkiye'de futbol çok popüler ve çok seviliyor. Konyaspor olarak da biz buna güzellikler katacağız. Ve milli takımımız olsun, Konyaspor'umuz olsun desteklemeye devam edeceğiz..." 

BIKKINLIK VERDİ

Bir basın mensubunun 'Milli Takıma Atiker Konyaspor'dan oyuncu alınmamasını nasıl değerlendiriyor sunuz?' sorusuna Şan, "Sorun değil. Gerçekten bu konu arık bıkkınlık vermeye başladı. Bu konuda hiç beklentim yok. Bizim kalecimiz UEFA Avrupa Ligi'nde haftanın futbolcusu seçiliyor. Ömer Ali Antalyaspor maçındaki performansı ile 2 gol attı. Bu maçta da o ağır şartlara rağmen çok güzel oynadı. Onlar bizim gönlümüzdeki milli futbolcularımız. Onun için sorun değil. Ali Çamdalı ve diğer tüm oyuncularımız bizim için değer. Diğer takımlardan oyuncular milli takımımızı temsil ediyor. Yine de onlara her zaman olduğu gibi destek olacağız" cevabını verdi.

PUAN ÇIKARTMALIYIZ

Perşembe günü oynanacak KAA Gent UEFA Avrupa Ligi maçı ile ilgili de konuşan Başkanı Ahmet Şan, "İnşallah o maçtan puan çıkarmamız lazım. Umudum var. Bajic'in ve Hora'nın sakatlıkları gerçekten bizim adımıza biraz sıkıntı. Rangelov cezalı. Ama buna rağmen KAA Gent maçından puan çıkartacağımıza inanıyorum. Belçika deplasmanından çıkartacağımız puan önemli. Bizim gruptaki rakiplerimizden biri KAA Gent diğeri de Braga. Bu iki takıma karşı deplasmanlardan puan çıkartmamız ve kendi evimizde galip gelmemiz lazım. Bu hesap tutarsa inşallah gruptan çıkarız" dedi.

Kaynak: