Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Ahmediye Cemaati'nin Cezayir'deki liderine hapis

Anadolu Ajansı haberine göre;
CEZAYİR (AA) - Cezayir'deki ceza mahkemesinin, sapkın "Cezayir Ahmediye Cemaati"nin ülkedeki lideri Seyyid Muhammed Fali'yi 6 ay hapis cezasına çarptırdığı ve hükmün açıklanmasını geriye bıraktığı bildirildi.

Cezayir İnsan Hakları Derneği Başkanı ve Fali'nin avukatı Salih Debuz, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Mustaganim Vilayetinin Ayn Tadilis kentindeki mahkemenin müvekkilini 6 ay hapis cezasına çarptırdığını ve hükmün açıklanmasını geriye bıraktığını belirtti.

Fali'nin serbest bırakılacağını ifade eden Debuz, müvekkilinin karara itiraz edeceğini aktardı.

İnsan hakları örgütlerine göre, Fali, ruhsatsız dernek kurmak, peygambere hakaret etmek ve izinsiz para toplamakla suçlanıyor.

Uluslararası Af Örgütünün Cezayir'deki ofisi dün, ülkedeki yerel yöneticilere, "inançlarını barışçıl yollarla uygulayan bir görüş mahpusu" diye nitelendirdiği Fali'yi serbest bırakmaları çağrısında bulunmuştu.

Debuz, 29 ağustos'ta yaptığı açıklamada, "Cezayir Ahmediye Cemaati"nin ülke sorumlusu Fali'nin, Niame vilayetine bağlı Ayn es-Safra bölgesinde annesinin evinde gözaltına alındığını ifade etmişti.

Debuz, Diyanet İşleri Bakanı Muhammed İsa'nın tasvip etmediği inançları nedeniyle Fali'nin halihazırda birkaç davadan yargılandığını savunmuştu.

Bakan İsa da cemaate yönelik suçlamaların dini ritüelleriyle ilgili olmadığını, ruhsatsız faaliyetler gerekçesiyle yapıldığını açıklamıştı.

Cezayir İnsan Hakları Derneği'nin verilerine göre, 2016'nın başından bu yana, 2 binden fazla mensubu bulunan cemaatin yaklaşık 280 üyesi hakkında soruşturma başlatıldı.

Cezayir emniyet birimleri son zamanlarda Ahmediye mensuplarına yönelik kovuşturma yürütürken, Uluslararası Af Örgütü, geçen haziran ayında Cezayirli yetkililere "inanç özgürlüğüne zarar verdiği" gerekçesiyle cemaat mensuplarına yönelik kovuşturmalarını durdurması çağrısında bulunmuştu.

Sapkın Ahmediye Cemaati (Kadıyanilik), 1889'da Hindistan'ın Pencap bölgesinin Kadiyan köyünde Mirza Gulam Ahmed tarafından kuruldu. Cemaatin mensupları Ahmed'in beklenen Mehdi olduğuna inanıyor.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English