Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Afyonkarahisar'da "KOSGEB Vizyonu ve Destekleri" toplantısı

KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt: "Afyonkarahisar'daki KOBİ'lerimiz KOSGEB'ten 2018 yılı içinde yaklaşık 8 milyon lira destek almıştır" "Bu rakam, Afyonkarahisar gibi KOBİ ağırlığı yüksek bir ilimizin, diğer illerle kıyaslandığında çok da hak ettiği destek miktarı değildir. Afyonkarahisar'da daha fazla firmamızı destekleme arzusundayız"

Anadolu Ajansı haberine göre;
AFYONKARAHİSAR (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Cevahir Uzkurt, Afyonkarahisar'daki KOBİ'lerin bu yıl KOSGEB'ten yaklaşık 8 milyon lira destek aldığını belirterek, "Bu rakam, Afyonkarahisar gibi KOBİ ağırlığı yüksek bir ilimizin, diğer illerle kıyaslandığında çok da hak ettiği destek miktarı değildir. Afyonkarahisar'da daha fazla firmamızı destekleme arzusundayız." dedi.

Uzkurt, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) düzenlenen "KOSGEB Vizyonu ve Destekleri" konulu toplantıda, KOSGEB'in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yakın temas halinde olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar'daki KOBİ'lerin KOSGEB'ten bu yıl yaklaşık 8 milyon lira destek aldığını dile getiren Uzkurt, şöyle devam etti:

"Bu rakam, Afyonkarahisar gibi sanayisi gelişmekte olan ve KOBİ ağırlığı yüksek bir ilimizin, diğer illerle kıyaslandığında çok da hak ettiği destek miktarı değildir. KOSGEB olarak, Afyonkarahisar'da daha fazla firmamızı destekleme arzusundayız. Afyonkarahisar'dan daha fazla KOBİ'mizin KOSGEB destekleri için proje hazırlayarak bizlere müracaat etmesi konusunda hem sizleri bilgilendirmek hem de cesaretlendirmek adına buradayız."

- "Desteklerin doğru adreslere gittiği görüyoruz"

Uzkurt, ilde işletmesini KOSGEB desteğinden yararlanarak kurmuş ya da kurulu işletmesinin kapasitesini artırarak, ithal ürünleri yerli imkanlarla üreten firmaları incelediğini söyledi.

Destek verilen işletmelerin ülke için ürettiği katma değeri yerinde gördüğünü belirten Uzkurt, şunları kaydetti:

"Bir firmamızın Almanya'dan ithal ettiğimiz tıbbi cihazın ilk defa Türkiye'de yerli üretimini sağlayarak, KOSGEB desteğiyle bunu hem iç pazarda ithalatın önünü kesecek şekilde hem de dış pazarlara ihracat yapacak şekilde geliştiriyor olmasından dolayı son derece mutluyum. Devlet ve KOSGEB olarak verdiğimiz desteklerin doğru adreslere gittiği görüyoruz. Kamu kaynağı da kullanılarak en az 100 katı katma değer üretildiğini görmekten de son derece mutluyuz. O anlamda da doğru yoldayız."

Toplantıya, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdülkadir Konak ve çok sayıda KOBİ temsilcisi katıldı.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English