Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD Vergi Dairesi 46 bin çalışanını göreve çağırdı

Vergi Dairesi, yaklaşık 4 haftadır federal hükümetin kısmen kapalı olmasından dolayı zorunlu ücretsiz izinde olan 46 bin çalışanını 2019 vergi işlemleri için göreve çağırdı

Anadolu Ajansı haberine göre;
NEW YORK (AA) - ABD Vergi Dairesi (IRS) federal hükümetin kısmen kapalı olması nedeniyle yaklaşık 4 haftadır zorunlu ücretsiz izinde olan 46 bin çalışanını 2019 vergi işlemleri için geri çağırdı.

Federal hükümetin kısmen kapalılık durumu 26'ıncı gününe girerken, ABD Vergi Dairesi, 28 Ocak'ta başlayacak 2019 bireysel vergi işlemleri sezonu için ücretsiz izindeki 46 bin çalışanını geri çağırdı.

Geri çağrılan 46 bin vergi dairesi memuru, hükümet kapalı olduğu sürece ücretsiz çalışacak.

Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, çalışanların tekrar hizmete alınması, "vergi geliri içeren hükümet mallarının ve federal vergi tahsilat sürecinin bütünlüğünün korunması" açısından gerekli olduğu kaydedildi.

ABD Vergi Dairesi "Kapatma Acil Durum Planı", kurumun 80 bin 265 çalışanı olduğunu ve hükümetin kapanması durumunda 46 bin 52 çalışanın "tutulacağını" belirtiyor.

ABD'de 2019 bireysel vergi işlemleri ve bunlardan doğacak geri ödemeler için beyan ve başvuruların 28 Ocak-15 Nisan arasında yapılması gerekiyor.

-"Benzin parasını bulabilecekler mi, endişeliyim"

Öte yandan Vergi Dairesi çalışanlarını temsil eden ve yaklaşık 70 bin üyesi bulunan Ulusal Hazine Çalışanları Sendikası (NTEU), üyelerinin ücretsiz çalışma için geri çağrılmasından memnun olmadıklarını açıkladı.

NTEU Başkanı Tony Reardon, ABD Vergi Dairesi memurlarının 2019 vergi sezonu için çalışması gerektiğini anladıklarını belirterek, "Ama acı ve soğuk gerçek şu ki çalışanlar zaten önceki ödemeleri alamadı ve şimdi hükümet kapalı olduğu sürece yine ücretsiz çalışmaları isteniyor. Çalışanların, işe gitmek için araçlarına benzin koyacak parayı bulabilecekleri konusunda endişeliyim." ifadesini kullandı.

Sendika yetkilileri, hükümetin federal işçilerin ücret ödemeden çalışmasını zorunlu kılma yetkisine meydan okumak için dava açtıklarını kaydetti.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English