Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Rize Belediye Başkanı Kasap: "Bugün daha net bir şekilde anlaşılıyor ki emperyalistlerin bu davranışlarına karşı koyacak tek bir lider ve ülke var. Öncelikle onu bertaraf etmek için yola koyuldular"

Anadolu Ajansı haberine göre;
RİZE (AA) - Rize'de, "Kudüs Özgür Olana Dek Alanlardayız" mitingi düzenlendi.

Memur-Sen İl Başkanlığı öncülüğünde Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda toplanan sivil toplum örgütü temsilcilerinin üyeleri ve halk, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto etti.

Protestoda konuşan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, dünyada emperyalistlerin bir oyun sergilendiğini belirterek "Bu oyun çerçevesinde bizim hiç anlamadığımızı zannettikleri adımları bölgenin piyonlarıyla birlikte atıyorlar. İçimizdeki insanları kullanıyorlar." dedi.

Müslümanların parça parça birbirleriyle savaştığını aktaran Kasap, şöyle devam etti:

"Bugün daha net bir şekilde anlaşılıyor ki emperyalistlerin bu davranışlarına karşı koyacak tek bir lider ve ülke var. Öncelikle onu bertaraf etmek için yola koyuldular. Bunu bertaraf edemedikleri için daha sonra emellerine kavuşmak için bulundukları Ortadoğu'da adımlar attılar. Maalesef Müslüman olan toplumları kullandılar. Bugün YPG'ye verilen silahların Güneydoğu'da bir silah deposu oluşturmanın gerekçesini daha net bir şekilde anlıyoruz. Çünkü bununla ülkemizi meşgul ederek kendi emellerine ve hedeflerine daha kolay ulaşacakları ümit etmişlerdir. Biz Müslümanların şuurlu olması gerekiyor. Birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor."

Memur-Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta ise Kudüs'ün direnişin en stratejik, en önemli hattı olduğunu ifade ederek kendisini antiemperyalist, sömürge karşıtı olarak tanımlayanları ve tüm Müslüman dünyayı Kudüs direnişi etrafında kenetlenmeye çağırdıklarını dile getirdi.

İnsanlık tarihinin en kanlı dönemlerinin yaşandığını vurgulayan Usta, şöyle devam etti:

"Şiddeti daha da derinleştirerek kanlı iktidarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet, Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Kudüs'ü işgal eden İsrail'e, İsrail'e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanlığa dönük bu ihtarın nedeni de hedefi de bellidir. 'Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkı' iradesini yansıtmak için buradayız. ABD'nin bu hamlesi, insanlık için manevi ve tarihi kıymete sahip, bu yönüyle de dünyanın barış adası olmuş Kudüs'ü savaş gerekçesine dönüştürmek amacı taşımaktadır."

Usta, Kudüs'ün, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak anlamına geldiğini kaydederek "Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüs'ün insanlığın ortak mirası olması gerçeğine ihanet ettirmeyiz." dedi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English