Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

ABD'li Senatörden Suudi Arabistan'a daha sert yaptırımlar için adım

New Jersey eyaletinden Demokrat Senatör Robert Menendez'in Kongre'ye Kaşıkçı cinayetine ilişkin ABD yönetiminin daha sert tepki vermesini sağlayacak yeni bir yasa tasarısı sunmayı planladığı aktarıldı Trump yönetiminin geçen yıl Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bazı Suudilere yaptırım uyguladığına ancak Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yönelik bir adım atmadığını belirten Menendez, yeni yasa tasarısının doğrudan veliaht prense yönelik bir dili olacağını vurguladı

Anadolu Ajansı haberine göre;
NEW YORK (AA) - ABD'li Demokrat Senatör Robert Menendez'in, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda Suudi Arabistan yönetimine daha sert yaptırımlar öngören bir yasa tasarısı sunacağı bildirildi.

Bloomberg'in haberine göre, New Jersey eyaleti Senatörü Menendez, Kongre'ye Kaşıkçı cinayetine ilişkin ABD yönetiminin daha sert tepki vermesini sağlayacak bir yasa tasarısı sunmayı planlıyor.

Menendez yaptığı açıklamada, kendisi ve 21 diğer Senatörün, Suudi Arabistan'a Küresel Magnitsky Yasası kapsamında yaptırım uygulanması konusunda Başkan Donald Trump'a gönderdiği mektuba henüz bir cevap alamadıkları için harekete geçtiğini belirtti.

Söz konusu yasa tasarısının geçen yıl ABD Kongresine sunulan ve ABD'nin Suudi Arabistan'a silah satışını, Yemen'deki iç savaşta Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon uçaklarına yakıt desteği yapılmasını ve Kaşıkçı cinayetiyle ilişkili kişilere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının güncellenmiş bir versiyonu olacak.

Trump yönetiminin geçen yıl Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bazı Suudilere yaptırım uyguladığına ancak cinayetten sorumlu tutulan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a yönelik bir adım atmadığını belirten Menendez, yeni yasa tasarısının doğrudan veliaht prense yönelik bir dili olacağını da vurguladı.

Öte yandan, Bloomberg'e konuşan bir yetkili, ABD Dışişleri Bakanlığının, senatörlerin Trump'a gönderdiği Küresel Magnitsky Yasası mektubuna cevap verilmesi için 8 Şubat'a kadar süresi olduğunun ve ve Senato Dış İlişkiler Komitesinin bu tarihe kadar bekledikten sonra yapılacakları görüşeceğini belirtti.

- ABD Senatosunun Kaşıkçı adımları

ABD Senatosu, aralık ayında ABD Başkanı Donald Trump'ın savaş yetkilerini kısıtlayacak ve ABD'nin Yemen'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona verdiği askeri desteğin durdurulmasını öngören yasa tasarısını kabul etmişti.

Kaşıkçı cinayetine ilişkin, daha önce Trump'a bir mektup gönderen Senato, ikinci bir mektup göndererek cinayetten doğrudan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın sorumlu olup olmadığının "Magnitsky Yasası" kapsamında açık bir şekilde ortaya konulmasını talep etmişti.

Ayrıca mektupta, 10 Ekim'den itibaren 120 gün içinde Trump yönetiminin Senato Dış İlişkiler Komitesine konuyla ilgili kararını iletmesinin beklendiği vurgulanmıştı.

- Kaşıkçı olayı

Suudi gazeteci Kaşıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim 2018'de girdiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmişti.

Orta Doğu'nun en etkin gazetecilerinden, Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesi ve sonrasında yaşananlar, Türkiye ve dünya kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.

Cinayetin üzerinden geçen sürede Kaşıkçı'nın ne zaman, nerede ve nasıl öldürüldüğüyle ilgili bilgiler ortaya çıktı ancak cesedinin nerede olduğu konusu hala netlik kazanmadı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English