Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger'den PMD'ye ziyaret

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger: "Basın özgürlüğünün, işleyen bir demokrasinin temel unsuru olduğuna inanıyorum. Şahsi olarak yalnızca ben değil, aynı zamanda AB'nin bütün kurumları da bunun önemine inanıyor"

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, basın özgürlüğünün, işleyen bir demokrasinin temel unsuru olduğuna inandığını belirterek, "Şahsi olarak yalnızca ben değil, aynı zamanda AB'nin bütün kurumları da bunun önemine inanıyor." dedi.

Berger, Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret ederek, Dernek Başkanı Göksel Bozkurt ve Mecliste görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Bozkurt, 1964'te kurulan PMD'nin, Türkiye'nin en köklü meslek örgütlerinden olduğunu belirtti.

Derneğin amacının, parlamento muhabirleri arasında dayanışmayı sağlama ve onların mesleki haklarını korumanın yanı sıra Türkiye'nin demokrasi, basın ve ifade özgürlüğü mücadelesinde etkin rol alma olduğunu dile getiren Bozkurt, "PMD, 55 yıllık yaşamında özellikle demokrasiye sahip çıkmak, sivil yönetimden yana tutum almak gibi deneyim sahibi bir dernek." diye konuştu.

PMD'nin, Türkiye'nin karanlık bir tünele sokulmak istendiği 12 Eylül 1980 askeri darbesinde ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, toplumun bilgi edinme hakkı adına görevini sürdürdüğünü belirten Bozkurt, şöyle devam etti:

"Temel görevimizin, toplumu doğru bilgilendirme olduğuna inanıyoruz. 55 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Gelinen noktada, basın ve ifade özgürlüğünün sınırlarının en geniş noktada kullanılması bağlamında talebimiz sürüyor. Dünyanın birçok yerinde gözlemlediğimiz gibi Türkiye'de de siyasetçiler, gazetecilerden çok fazla hoşlanmıyorlar ve gerçeklerin yazılmasından rahatsız oluyorlar ama biz toplumu doğru bilgilendirmenin en temel görev olduğu bilinciyle Meclise, siyasetçilere, parlamentoya ayna tutmayı sürdürüyoruz."


AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, daveti için Bozkurt'a teşekkür etti.

Gazetecilerin mesleklerine büyük saygı duyduğunu belirten Berger, "Onların halkı bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışırken nasıl büyük bir cesaretle çalıştıklarına tanık oldum. Görevlerini icra ederken çoğu zaman hayatlarını da riske atıyorlar." dedi.

Basın özgürlüğünün, işleyen bir demokrasinin temel unsuru olduğuna dikkati çeken Berger, şunları kaydetti:

"Şahsi olarak yalnızca ben değil, aynı zamanda AB'nin bütün kurumları da bunun önemine inanıyor. Gazetecilerin özellikle kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirme görevi büyük önem taşıyor. Bu görevi icra ederken ülkenin de onlara bu görevi yapabilmeleri için gerekli ortamı sağlaması gerekiyor. Aynı şekilde gazetecilerin de bu sorumluluğun bilincinde olarak görevlerini sürdürmeleri lazım. Bu çerçevede hepimizin yapması gereken, yanlış bilgilendirmeye, sahte haberlere karşı mücadele etmek."


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English