Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

7. ulusal alzheimer kongresi gerçekleştirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Türkiye Alzheimer Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği, “7. Ulusal Alzheimer Kongresi” gerçekleştirildi.

7. ulusal alzheimer kongresi gerçekleştirildi
Programa Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tahir Yüksek, Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı ve NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Güney, akademisyenler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Figen Güney, 7. Alzheimer Kongresi’nin Konya’da yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek bundan sonraki kongrelerde de bir arada bulunmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Türkiye Alzheimer Derneği Onursal Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Murat Emre, kongrede çeşitlemeler yapmaya çalıştıklarını kaydederek; “Kongremizde Alzheimer hastalığının etiyolojisinde neler var, tedavi konusunda hangi noktadayız, Alzheimer hastalığının biyolojik belirteçleri, görüntüleme özellikleri gibi konularla ilgili güncellemeler yaptık. Bununla birlikte işin sosyal, bakım, hukuki ve psikolojik boyutunu ihmal etmeyelim diye bu konularla ilgili konuşmalar ekledik.” dedi. 

Türkiye Alzheimer Derneğinin büyüdüğünü söyleyen Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu, “İstanbul, Mersin ve Konya’da Gündüz Yaşam Evlerimiz var. Konya Gündüz Yaşam Evi, dizaynı ve mimarisi sadece bu amaçla yapılmış olduğu için gerçekten bir ilk. Eskişehir ve Mersin’de de Yatılı Bakım Evlerimiz var. 13 şubemizle Türkiye’nin her yerinde bilinçlendirme, bu hastalığı anlatma, bu hastalıktan muzdarip kişilerin yaşam kalitesine ve bu hastalara bakan kişilerin hayat kalitesine yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Hazreti Mevlana’nın, ‘Bu topraklara biz sevgiden başka bir tohum ekmedik’ sözünü hatırlatan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker; “Biz de sevgiyi çoğaltmaya ve büyütmeye gayret ediyoruz. Hızla şehirleşen ve ailenin daraldığı, hatta ailenin dejenere olduğu bir süreçte, Alzheimer hastalığının yansımaları sosyal boyutlarıyla daha sorunlu hale geliyor. Bu anlamda hem yerel yönetimlerin hem sivil toplum kuruluşlarının hem de üniversitenin üzerine ciddi görevler düşüyor. Yürütmekte olduğumuz bu güzel çalışmanın başka şehirlere de örnek olmasını arzuluyoruz. Bu konuda Konya’da üniversite, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları anlamında ciddi bir dayanışma var. Bunun insan odaklı, insanların daha rahat daha sağlıklı bir hayat sürmesi için yürütülen bir çalışma olduğunu yakından müşahede ediyoruz. Biz de buna karınca kararınca bir destek vermiş oluyoruz.” şeklinde konuştu. 
Programın devamında konuşmaların ardından oturumlara geçildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English