Son Dakika Haberler

Hafta kapsamında, vizyona giren, girecek olan filmlerin yapımcı, yönetmen ve oyuncuları izleyicilerle bir araya gelirken, sinema sektöründe emeği geçen sanatçılara da ödülleri verildi

Anadolu Ajansı haberine göre;
MUĞLA (AA) - "7. Bodrum Türk Filmleri Haftası" etkinlikleri kapsamında sinema sektörüne emek veren sanatçı ve sektör çalışanları için ödül töreni düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından gerçekleştirilen hafta kapsamında, vizyona giren, girecek olan filmlerin yapımcı, yönetmen, oyuncuları, izleyicilerle bir araya geldi.

Bodrum ve Yunanistan'da eş zamanlı gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Bodrum Cinemarine Sinemalarında "Yanlış anlama", "Kervan 1915", "İki iyi çocuk" filmlerinin tanıtımları yapıldı. Filmlerin çekim aşamaları oyuncular ile yönetmenler tarafından anlatıldı.

Tanıtımların ardından Bodrum Trafo Sahnesinde Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği tarafından ödül töreni düzenlendi. Ödül gecesinde konuşan Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, Bodrum Türk Filmleri Haftası olarak Türkiye'nin en büyük sanatçılarını etkinlikte ağırladıklarını söyledi.

Sezgin, etkinliğe destek veren sinemaseverlere teşekkür etti.

Gecede ilk olarak haftaya katkıda bulunan filmlerin yönetmen, oyuncularına teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra sinema sanatçıları Eşref Kolçak, Taner Birsel, Atilla Olgaç, Deniz Gökçer, Tarık Ünlüoğlu'na "emek ödülü", yönetmen Osman Sınav'a "Büyük onur ödülü" verildi.

Gecede, sanatçı Türkan Şoray ise "Yaşam boyu onur ödülü"ne layık görüldü. Rahatsızlığı nedeniyle geceye katılamayan Şoray'ın ödülünü, film yapımcısı Şükrü Avşar aldı.

Avşar, yaptığı konuşmada, Türkan Şoray'ın çok rahatsız olduğunu belirterek, "Doktorlar Türkan Hanım'ın dışarıya çıkmamasını söyledi. Türkan Hanım böyle şeylere çok önem veriyor. Böyle gecelere hep kendisi geliyordu ama bu kez benden rica etti." diye konuştu.

Sanatçı Eşref Kolçak da dünya sineması festivalinin de Bodrum'da yapılması gerektiğini söyledi. "Bana fazla güvenmeyin, ben bir daha bu kadar fazla yaşamam." diyerek espri yapan Kolçak, "Bu yapılırsa çok güzel bir şey olur. Bodrum, buna çok layık." dedi.

Yönetmen Osman Sınav da bu topraklarda doğmak ve hikaye anlatmanın büyük bir onur olduğunu dile getirdi. Sınav, hikaye anlattığı için ödüllendirilmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Ödül gecesinin ardından vizyona önümüzdeki ay girecek olan "Ayla" filmi gösterildi. Gösterimden önce sahneye davet edilen yapımcı, yönetmen ile oyuncular davetlileri selamladı.

"7. Bodrum Türk Filmleri Haftası" etkinlikleri, 24 Eylül'e kadar Bodrum ile Yunanistan'da eş zamanlı devam edecek.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English