Son Dakika Haberler

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Hüseyin Demir, müzik tutkusuyla dikkati çekiyor.

75’lik dedenin müzik tutkusu
Demir, 14 yaşındayken başlayan müzik tutkusunu devam ettirmek için önce bir saz alıp çalmayı öğrendi. Yıllar içinde 6 farklı enstrümanı çalmayı kimseden yardım almadan öğrenen Demir, emekli olduktan sonra müziğe daha fazla vakit ayırdı ve evinin bir odasını adeta stüdyoya dönüştürdü.

Sarıgöl'de Mal Müdürlüğü ve Vergi Dairesinde uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan Demir, AA muhabirine müzik tutkusunu anlattı.

Müzikle tanışmasının eski bir radyoyla başladığını belirten Demir, "Çoğu kimse radyoyu haber için ben ise müzik dinlemek için açıyordum." dedi.

İlk sazını 21 yaşında askerde biriktirdiği parayla aldığını ifade eden Demir, saz çalmayı radyodan dinlediği türkü ve şarkılar sayesinde kimseden yardım almadan öğrendiğini dile getirdi.

Demir, şöyle devam etti:

"Memuriyette ve serbest muhasebecilik yaparken kitaplardan kanunlardan yararlandım, kimseye sormadan kendimi yetiştirdim. Kimseden yardım almadan her şeyi öğrendim. Hobim olan saz çalmayı da kimseden yardım almadan öğrendim. 21 yaşında askerlik yaparken, harçlığımdan kısarak ilk sazımı aldım. Diğer müzik aletlerimi de askerden sonra almaya başladım. Çaldığım bütün müzik aletlerini kendi çabamla öğrendim."

- Çocuk odasından müzik odası yaptı

Müzik tutkusunu sürekli diri tuttuğunu aktaran Demir, şunları söyledi:

"Evimin çocuk odasını müzik aletlerinden oluşan müzik odası haline getirdim. Müzik odamda 2 keman, 3 saz, 2 org, 1 cümbüş, 1 cura ile 1 mandolin bulunuyor. Hiç kimseden yardım almadan, tüm müzik aletlerini kendim radyodan ve yerel sanatçıları dinleyerek çalmasını öğrendim. Yalnız bir kez sazın akordu için yardım aldım. Bakınız evimdeki mandolinin akordundan esinlenerek kemanın akordunu yapmasını öğrendim. Günün yorgunluğunu müzik aletlerini çalarak geçiriyorum. Gece uykum kaçsa hemen müzik odama çekilir, çalmaya başlarım. Burada dinlenirim. Sonra uykum geldiğinde yatarım."

- "Çocuklar ve torunlar pek ilgilenmiyorlar"

Müzik tutkusunu bilen dostlarının zaman zaman kendisini ziyarete geldiğini ve onlara mini konserler verdiğini anlatan Demir, halk müziği ve klasik Türk müziğini sevdiğini, Zeki Müren ve Emel Sayın'ı çok beğenerek dinlediğini vurguladı.

Demir, müzik tutkusunu çocuklarına da aşılamak istediğini ancak biri kız 2 çocuğu ile 5 torununun istekli olmadığını belirterek şunları kaydetti:

"Üzüldüğüm tek nokta hiçbirinin 'Bize bunları öğret' dememeleri. Bana destek veren tek kişi eşim. Çocuklar ve torunlar, pek ilgilenmiyorlar. Ben ölünce müzik aletlerimi artık hatıra olarak saklarlar."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English