Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"4. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem: "Bakanlığımız, bütçe büyüklüğü, istihdam edilen personel sayısı, bütçe sayısı, yapılan derslik sayısı ve okullaşma oranları gibi birçok temel göstergelerde rekor sayılabilecek ilerlemeler sağlamıştır" "Öğretmenler yenilikçi olmalı, değişim ve gelişimi zamana uydurmalıdır. Öğrenmeyi öğreten yeni nesli yetiştiren öğretmenler olacaktır"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Bakanlığımız, bütçe büyüklüğü, istihdam edilen personel sayısı, bütçe sayısı, yapılan derslik sayısı ve okullaşma oranları gibi birçok temel göstergelerde rekor sayılabilecek ilerlemeler sağlamıştır." dedi.

Bakanlık tarafından Başkent Öğretmenevi'nde "4. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" programı düzenlendi.

Program, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen özel eğitim okullarındaki engelli öğrencilerden oluşan Konya Özel Gençler Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı.

Törende konuşan Erdem, lisansüstü eğitim, yabancı dil, mesleki deneyim, alan tecrübesi ve akademik yeterlilik gibi birçok kritere göre başvuru yapan adayların, bağımsız değerlendiriciler tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Dünyanın endüstrinin gelişimi konusunda farklı bir noktaya gittiğini belirten Erdem, endüstri 4.0'ın yeni bir atılım ve dünya için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Endüstri 4.0'ın en önemli bileşeninin insan olduğunu dile getiren Erdem, yazılıma dayalı bu teknolojiyle zaman sorunun giderileceğini ve kalitenin artacağını vurguladı.

Erdem, 21. yüzyılın, hayatın her alanında olduğu gibi eğitimde de büyük ve köklü değişimleri beraberinde getirdiğine işaret etti.

Bakanlık olarak değişimleri her alanda takip ettiklerini bildiren Erdem, "Bakanlığımız bütçe büyüklüğü, istihdam edilen personel sayısı, bütçe sayısı, yapılan derslik sayısı ve okullaşma oranları gibi birçok temel göstergelerde rekor sayılabilecek ilerlemeler sağlamıştır." dedi.

- "Öğretmenler yenilikçi olmalı"

"Öğretmenler yenilikçi olmalı, değişim ve gelişimi zamana uydurmalıdır. Öğrenmeyi öğreten yeni nesli yetiştiren öğretmenler olacaktır." değerlendirmesinde bulunan Erdem, öğretmenlerin, öğrencileri için teknolojiyi takip etmeleri ve yeniliklere açık olmaları gerektiğini vurguladı.

Erdem, 2015-2019 strateji planında eğitim ve öğretime erişimin yanı sıra kalitenin artırılması ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesinin ana tema olarak belirlendiğini söyledi.

Yarışmanın "bakanlığın hedeflerine ulaşma" adına yapıldığını dile getiren Erdem, ödül alan öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

MEB Strateji Geliştirme Başkanı Veysel Erdel ise 5 kategorideki 2 bin 581 başvurudan 94'ünün bölgelerde ödül aldığını bildirdi.

Bugün ise 7 projenin bakanlık ödülü almaya hak kazandığını ifade eden Erdel, yarışmanın idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler için motivasyon aracı haline geldiğini kaydetti.

- Ödüle hak kazananlar

"Öğretim yöntem ve teknikleri" kategorisinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Adım Adım Başarı", "bilimsel ve teknolojik faaliyetler" dalında Üsküdar/Özel Bilfen Üsküdar Fen Lisesi ve paydaş kurum Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Gençlerin Anadolu'nun Botanik Kültürüyle Buluşması" projesiyle ödüle layık görüldü.

"Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi" kategorisinde Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Odak Sistemi", "eğitim öğretime erişim ve yönlendirme"de Muş Bilim Sanat Merkezi "Bilsem, Çocukları Bilimle Buluşturuyor", "olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" dalında ise Tokat Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Pratik Etkin Zümre" çalışmasıyla ödüle değer bulundu.

"Canlı Yem" çalışmasıyla Selami Dicle ile "Fetih Mobiloskop" çalışmasıyla Mustafa Bürcü de ödüle hak kazandı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English