Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"2022 yılında hayvan ihraç eder hale geleceğiz"

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu: "İnşallah aldığımız tedbir ve yaptığımız planlamalar ile 2022 yılında tekrar hayvan ihraç eden ülke sınıfına mutlaka gireceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;
OSMANİYE (AA) - Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu, "İnşallah aldığımız tedbir ve yaptığımız planlamalar ile 2022 yılında tekrar hayvan ihraç eden ülke sınıfına mutlaka gireceğiz." dedi.

Aksu, bazı açılış ve toplantılar için geldiği Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde yüzde 50'si Tarım ve Orman Bakanlığınca hibe edilen 500 baş damızlık düve üretim tesisinin açılışına katıldı.

Aksu, burada yaptığı konuşmada, dünyanın hızla değiştiğini ve Türkiye'nin de bu hıza ayak uydurmaya çalıştığını söyledi.

Ülkelerin siyasi durumları ne olursa olsun bunun tüketim ve ticarete engel olamadığını dile getiren Aksu, "Beslenme ve sağlık konuları, ülkelerin önem sıralamalarında bir numara olmaya devam ediyor. Savunma sanayisinden daha önemli bir noktada hatta. Küresel anlamda tarım ve hayvancılık sektörünün giderek önemi artıyor. Yakın gelecekte dünyayı doyuran ülke, lider ülke olacaktır. Tarımı olmayan ülke, mutfağı olmayan eve benzer." diye konuştu.

Bakanlık olarak hayvancılığın gelişmesi noktasında her türlü tedbiri aldıklarına dikkati çeken Aksu, "İnşallah aldığımız tedbir ve yaptığımız planlamalar ile 2022 yılında tekrar hayvan ihraç eden ülke sınıfına mutlaka gireceğiz. Büyükbaş hayvan sayısında yüzde 74 artışla 10 milyondan 17 milyona geldik. Et üretimimiz 420 bin tondan 1,1 milyon tona ulaştı." dedi.

Hayvansal üretimde desteklemelerin devam edeceğini ve yeni desteklemelerin geleceğini kaydeden Aksu, şunları söyledi:

"40 ilde, damızlık düve üretim merkezleri kuracağız. En az 500 düve kapasiteli tesisler kuracağız. Damızlık düve yetiştiriciliğinin amacı, damızlık düve yetiştiriciliğinin önünü açmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yine yurt içinden karşılanmasını sağlamaktır. Et ve süt üretiminde verimlilik ve kalitenin artırılmasına ve sermayenin ülke içinde kalmasını sağlayacak yatırımların desteklenmesine devam edeceğiz. Türkiye sürekli değişiyor, gelişiyor ve belirlediği hedeflere doğru kararlılıkla ilerliyor. Bu hızlı giden treni daha hızlı hale getirmeyiz."

Konuşmaların ardından Aksu ve protokol üyeleri, kurdele keserek tesisi hizmete açtı. Bir süre tesisi gezerek yetkililerden bilgi alan Aksu, tören sonunda vatandaşlara çam fidanı dağıttı.

Törene Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Osmaniye milletvekilleri İsmail Kaya ve Mücahit Durmuşoğlu, kamu kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English