Son Dakika Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: "Gezi olaylarında bazı insanların iyi niyetle oraya geldiği ama bazılarının art niyetli olarak devletin meşruiyetini ortadan kaldırma amaçlı tavır takındığı hepimizin malumudur" MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: "Gezi hadiseleri illegal örgütlerin de dahil olduğu, sokakları karıştırmaya yönelik eylemler olmuştur. CHP de Gezi eylemlerinde bu terör örgütleriyle ve illegal örgütlerle birlikte hareket etmiştir" CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: "C

Anadolu Ajansı haberine göre;
TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Gezi olaylarında bazı insanların iyi niyetle oraya geldiği ama bazılarının art niyetli olarak devletin meşruiyetini ortadan kaldırma amaçlı tavır takındığı hepimizin malumudur." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinde Gezi olayları tartışma konusu oldu.

İYİ Parti grubu adına söz alan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yeni yönetim sisteminin TBMM'nin işlevini etkisizleştirdiğini öne sürdü.

AK Parti hükümetinin, insanları yoksullaştırarak kendisine bağımlı hale getirdiğini, sosyal yardımların arttığını ileri süren Örs, "Her 5 gençten birisi işsizdir. Türkiye'de her 100 işsizden 29'u üniversite mezunu gençlerimizdir. Son 16 yılda vatandaşımız yoksullaşmış, insanımız bankalara borçlu hale gelmiştir. Devlete ait kamu kuruluşlarını haraç mezat satarken Türkiye'yi 450 milyar dolar borca soktunuz." ifadelerini kullandı.

- "Gezi olayları" tartışması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, görüşmeler sırasında çıkan Gezi olayları tartışmalarında MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın, "Bizim Gezi olayları ile ilgili tavrımız ilk günden beri bellidir." sözlerinin doğru olmadığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin il başkanları toplantısında "Hükümetin, baskı, eziyet ve zorbalıkla her şeyi belirleme ve tayin etme saplantılarına, kimseyi dinlemeyen, anlamayan ve aldırmayan antidemokratik sapmalarına Taksim Gezi Parkı'ndan iyi bir cevap verilmiştir." ifadelerini kullandığını aktaran Özel, "Bu açıklamalar Gezi olaylarına karşı Sayın Bahçeli'nin verdiği ilk resmi tepkidir. Devamında yaşanan olaylar, o konudaki düzeltmeler ayrı ama 'İlk günden beri Gezi'nin karşısındaydık.' yaklaşımı doğru bir yaklaşım değildir." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, tartışmaları demagojiye götürmenin anlamının olmadığını, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Eğer Gezi hadiselerindeki gösterilere katılmak isteyenler varsa önce MHP'den istifa etsin, ondan sonra gitsin." şeklinde açık bir tutum sergilediğini anımsattı.

O tarihte bir iktidar eleştirisi yapmanın ayrı bir şey, konunun merkezindeki Gezi olaylarının mahiyetini konuşmanın farklı bir şey olduğunu anlatan Akçay, "Gezi hadiseleri terör örgütlerinin ve illegal örgütlerin dahil olduğu, sokakları karıştırmaya yönelik eylemler olmuştur. CHP de Gezi eylemlerinde bu terör örgütleriyle ve illegal örgütlerle birlikte hareket etmiştir." dedi.

Sataşmadan söz isteyen Özgür Özel ise şunları kaydetti:

"CHP, aynen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi, yaşam tarzına müdahale, despotik yönetim biçimi, çevre duyarlılığı konusunda Gezi olaylarının yanında hatta içinde olmuştur. Ancak hiçbir terör örgütüyle hiçbir zaman olmadığımız gibi bugün de birlikte değiliz. Ancak geçmişte tükürdükleri yüzü öpenler, geçmişte öptükleri yüze tükürenler, şimdi gelip de CHP'ye tutarlılık sorgulaması yapamazlar. Gezi, CHP'nin ve çevresine, yaşam şekline duyarlı herkesin namusudur, namusumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz."

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da Gezi olaylarında uluslararası birtakım operasyonel güçlerin görev aldığını bildirdi.

Gezi olayları ile Türkiye aleyhine bir sürecin oluşturulmaya çalışıldığını, meşru hükümete karşı ayaklanma girişimine yönelik uluslararası süreci yaşadıklarını vurgulayan Akbaşoğlu, şöyle konuştu:

"Gezi olaylarında bazı insanların iyi niyetle oraya geldiğini ama bazılarının art niyetli olarak devletin meşruiyetini ortadan kaldırma amaçlı tavır takındığı hepimizin malumudur. Orada her türlü terör örgütünün mensubunu, asılan posterleri ve isyana teşviği, barikatların kurulmasını, esnafın tarumar edilmesini hep beraber yaşadık. Bu konuda MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli o gün açık bir şekilde devletin ve milletin yanında yer alma iradesini ortaya koymuş ve mensuplarını da bu olaylarda görmek istemediğini net bir şekilde ifade etmiştir. Vandalizme, teröre yönelik hiçbir hareket meşru görülemez. Gezi olayları şu an yargısal alanda takip edilmekte ve ilgililer hakkında her türlü hukuki tahkikat sürmektedir."

HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen ise Gezi olaylarında 7'si gösterici, biri polis olmak üzere 8 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsattı.

Olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin vandalizmin tavan yaptığı bir linç yöntemiyle öldürüldüğüne değinen Bilgen, "O dönemde Eskişehir'de bir üniversite öğrencisi güvenlik görevlileri ile esnafın birlikte gösteriye müdahale mantığıyla izah edilemeyecek yöntemle katledilmiştir. Bu vakanın ve benzer vakaların hiçbir izahı olamaz." diye konuştu.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English