Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması

Maliye Bakan Yardımcısı Yavilioğlu: "Erzurum'da hızlı şekilde birçok ilçede eğitim projeleri tamamlandı. Erzurum özellikle ortaöğretimde ciddi mesafe katetti" MEB Müsteşarı Tekin: "50-60 kişilik sınıflar artık yok. Türkiye'de her tür okulda derslik başına düşen öğrenci sayısı 20'li rakamlara düşmüş durumda"

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERZURUM (AA) - Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, "Erzurum'da hızlı şekilde birçok ilçede eğitim projeleri tamamlandı. Erzurum özellikle ortaöğretimde ciddi mesafe katetti." dedi.

Yavilioğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum'da, 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlaması dolayısıyla, yapımı tamamlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesini gezdi.

Bakan Yardımcısı Yavilioğlu'na, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve diğer yetkililer eşlik etti.

Okulun öğretmenler odasında gazetecilere açıklama yapan Yavilioğlu, Erzurum'un eğitim yatırımlarını en hızlı yapan illerden olduğunu belirterek, "Eğitim projeleri, programa alındıktan sonra başka illere de aynı sistem uygulanmasına, aynı kaynaklar ayrılmasına rağmen işler maalesef bazı yerlerde yürütülemedi." diye konuştu.

Erzurum'da hızlı şekilde birçok ilçede eğitim projelerinin tamamlandığını vurgulayan Yavilioğlu, "Erzurum özellikle ortaöğretimde ciddi mesafe katetti. İhtiyaç çok fazla. Bu süreçte hep birlikte planlaması yapılır. Erzurum'un ihtiyacı olan yatırımlar hızlı bir şekilde yapılır." ifadelerini kullandı.

Müsteşar Tekin ise Türkiye'de eğitim öğretim istatistiklerinin dünya ortalamasını yakaladığına işaret ederek, "50-60 kişilik sınıflar artık yok. Şu an Türkiye ortalaması 20'li rakamlarda. Türkiye'de her tür okulda derslik başına düşen öğrenci sayısı 20'li rakamlara düşmüş durumda. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı bakımından da dünya ortalamalarındayız. O da 15-16'ya düştü." bilgisini verdi.

Eğitim yatırımlarının çok arttığını vurgulayan Tekin, buna rağmen özellikle arazi ve imar problemleri nedeniyle tamamlanamayan eğitim yatırımlarının olduğunu ifade etti.

Bir sınıfa geçerek öğrencilerle sohbet de eden Tekin, yarıyıl tatilinde ödev verilmediğine değindi.

Tekin, "Türkiye'de yaklaşık 1 aydır yeni müfredat tartışılıyor. Yeni müfredatın en önemli özelliği çocuklarımıza, öğrencilerimize okul dışında yetenekleriyle alakalı imkanlar sunmasını istiyoruz. Yeni müfredatın en önemli başka bir artısı da öğrendiğiniz her şeyin, günlük hayatta ne işe yarayacağını öğreneceksiniz. 'Bu bizim seviyemizin üstünde' dediğiniz birçok şey, yeni müfredatta olmayacak, daha hafif olacak." diye konuştu.

- "Erzurum son yıllarda atak yaptı"

Vali Azizoğlu, Erzurum'un eğitim yatırımları açısından son yıllarda atak yaptığını söyledi.

Erzurum şehir merkezinin sürekli göç aldığını anlatan Azizoğlu, "Erzurum şehir merkezinde ilk ve orta dereceli okullarımızda yüzde 50'ye yakın ikili eğitim yapıyoruz. Tekli eğitime geçmek için toplam 500 dersiliğe ihtiyacımız var. Belediyelerimizle arsa temini konusunda çok verimli görüşmeler yaptık. Belediyelerimiz, imar planlarını düzenlediler ve öncelikle eğitim için düzenlenmesi gereken alanların tümünü kendi alanlarından çıkarıp eğitime tahsis ettiler. Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi 35 bin metrekare kapalı alanı olan bir kampüs ve 1,5 yılda tamamlandı." dedi.

Bölgedeki köy okullarında görev yapan öğretmenlerin barınma problemleri bulunduğunu belirten Azizoğlu, şunları kaydetti:

"Biz onlar için de bir proje başlattık. Prefabrik de olsa 50-60 metrekare olmak üzere 10'dan fazla yalıtımlı ev yapıp köylerde öğretmenlerimize tahsis ettik. Bunu artırmamız gerekiyor. Köylerde görev yapmak isteyen çok istekli öğretmenlerimiz var ama barınma yerleri yok. Onları çağın şartlarına uygun barınma yerlerine kavuşturmak zorundayız. Öğretmenlerimiz köylerde çalışmaktan memnunlar ama fiziki imkansızlıklar onları sıkıntıya sokuyor. O sıkıntıları giderelim istiyoruz."

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız da Şükrüpaşa Eğitim Kompleksi'nde yer alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesinin 200 kişilik pansiyonu ve spor salonu olduğunu bildirdi.

Bu komplekste 24 derslikli Anadolu lisesi ile meslek lisesi olduğunu ifade eden Yıldız, 50 bin metrekare alanda kurulu kompleksin, 47 milyon 214 bin liraya mal olduğunu dile getirdi.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English