Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"112 bir gün en sevdiğinize veya size gerekebilir"

Edirne İl Sağlık Müdürü Kişioğlu: ''Yapılan bunca kamu spotları ve okullarda verdiğimiz eğitimlere rağmen, maalesef asılsız ihbarlar ve karşılığı olmayan çağrılar istediğimiz seviyeye inmemiştir'' "Maalesef 112 acil çağrıların yüzde 85'i asılsız ihbar. Buradan 112'yi gereksiz yere arayıp meşgul edenlere seslenmek istiyorum: 112 bir gün en sevdiğinize veya size gerekebilir"

Anadolu Ajansı haberine göre;
EDİRNE (AA) - Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, eğitimlere, kamu spotlarına rağmen 112'ye gelen asılsız ihbar sayısının istenilen seviyeye düşmediğini belirtti.

Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi (ASKOM) bölge toplantısı Edirne'de yapıldı.

Edirne 1. Murat Devlet Hastanesinde, 112 acil sağlık hizmetleri ile hastane acil servislerinin 2016 yılı çalışmalarının da değerlendirildiği toplantı, il genelinde sunulan hizmetin paydaş kurumlarla işbirliği içerisinde aksatılmadan sürdürülmesi, vatandaşlara sunulan acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması ve işleyişinin kolaylaştırılması amacıyla atılacak adımlar tartışıldı.

İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, burada yaptığı konuşmada, Edirne'de 19 acil sağlık istasyonu, 48 adet tam teşekküllü acil yardım ambulansı ile 38 bine yakın vatandaşa hizmet verdiklerini aktardı.

Acil sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmak için çalıştıklarını vurgulayan Kişioğlu, ''Dünya standartlarına göre en önemli kriter olan kırsalda ilk 30 dakika, kentte de ilk 10 dakikada vakaya ulaşım sürelerimiz yüzde 95'in üstündedir. Amacımız sağlık hizmetlerimizin kalitesini daha da arttırmak. Bu amaçla kendimizi ve ekiplerimizi güncel tıbbi bilgilerle zinde tutmaya devam ediyoruz.'' diye konuştu.

- "Acil çağrıların yüzde 85'i asılsız"

Kişioğlu, acil sağlık hizmetlerinde bunca gelişmeye ve yapılan çalışmalara rağmen asılsız ihbar sayısının istedikleri seviyeye inmediğini vurguladı.

112'ye gelen çağrıların yüzde 85'ine yakınının asılsız ihbarlar ve karşılığı olmayan çağrılar olduğunu aktaran Kişioğlu, şunları kaydetti:

''Yapılan bunca kamu spotları ve okullarda verdiğimiz eğitimlere rağmen, maalesef asılsız ihbarlar ve karşılığı olmayan çağrılar istediğimiz seviyeye inmemiştir. Maalesef 112 acil çağrıların yüzde 85'i asılsız ihbar. Buradan 112'yi gereksiz yere arayıp meşgul edenlere seslenmek istiyorum: 112 bir gün en sevdiğinize veya size gerekebilir. Aradığınız zaman belkide bu yüzden operatörlerimiz size hizmete gecikebilir. O nedenle 112'yi gereksiz yere meşgul etmeyiniz."

Toplantıya, bölgedeki illerin sağlık müdürleri ve yöneticileri katıldı.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English