Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Üç çocuğu ile birlikte polikistik böbrek hastalığı ile mücadele ediyor: Tek istekleri yaşamak!

İstanbul Arnavutköy'de yaşayan 38 yaşındaki Muhammed Tekin ve üç çocuğu, yıllardır polikistik böbrek hastalığı ile mücadele ediyor. Bu hastalığın yanı sıra beyninde kist olan ve kalp hastalığı yüzünden bir kez kalp krizi geçiren, Akdeniz ateşi hastalığı ve yüksek tansiyonla da mücadele eden Tekin ve çocukları tedavi olabilmek için yardım bekliyor.

Üç çocuğu ile birlikte polikistik böbrek hastalığı ile mücadele ediyor: Tek istekleri yaşamak!

Tekin, "Eğer tedavi olamazsak böbreklerimizi kaybedeceğiz. Böbrek nakli de zor bulunan bir şey. Aile olarak hasta olmak büyük sıkıntı. Ben ve 3 çocuğum da tedavi olmak istiyoruz. Bu hayatı sağlık sorunları olmasa yaşamak güzel. Tedavi olup, yaşamak istiyoruz" dedi.

"HASTALIKLARIM GENETİK OLDUĞU İÇİN BENİM ÇOCUKLARDA DA VAR"

Arnavutköy'de yaşayan 38 yaşındaki yaşındaki Muhammed Tekin ve üç çocuğu yıllardır polikistik böbrek hastalığı ile mücadele ediyor. Bu hastalığın yanı sıra beyninde kist olan ve kalp hastalığı, Akdeniz ateşi hastalığı ve yüksek tansiyonla mücadele eden Tekin "38 yaşındayım, yıllardır bu hastalıklarla savaşıyorum. Hastalıklarım genetik olduğu için 3 çocuğumda da polikistik böbrek hastalığı var. Polikistik böbrek hastalığı ile tansiyon, Ailevi Akdeniz Ateşi Hastalığı (FMF), kalp hastalığı, astım, alerji hastalıkları ve beynimde de kist var. Bu hastalıkların etkisi olan ağrılardan dolayı çalışamıyorum. Genetik bir hastalık. Çocuklarım da 11, 13, 14 yaşındalar. Üçü de öğrenci, okula gidiyorlar ama bu hastalık bir hayli etkiliyor onları da. Hastalık vücutta ağrı olsun halsizlik olsun kendini gösteriyor. Bu hastalıkta böbreklerde kistler var, bu kistler büyüdüğü zaman böbrek yetmezliğine sebep oluyor. Benim hastalığım üçüncü aşamaya yakın, bundan dolayı çalışamıyorum. Çalışamadığım için de tedavi de olamıyorum. Çocuklarım da aynı şekilde tedavi olamıyor" dedi."AYNI ANDA BİRÇOK HASTALIĞIM VAR AMA UYGULANAN HERHANGİ BİR TEDAVİ YOK"

Tekin, "Tedavi yapılmazsa böbrek nakline kadar gidecek bu durum. Bunların dışında da beynimde kist var. Doktorlar kist ile ilgili risk olduğundan herhangi bir operasyon yapamıyorlar şu an. Bunun dışında kalp hastasıyım aynı zamanda. Geçtiğimiz aylarda kalp krizi geçirdim. Anjiyo yapıldı, damarlarımın yüzde ellisi, altmışında daralma varmış. Şu anda da ağrı var. Bir ay sonra kontrole gelin demişlerdi ama randevu bulamadığım için gidemedim. Yüksek tansiyon hastalığım da var. Onunla ilgili de ilaç kullanıyorum. Akdeniz Ateşi hastalığım da var. Zaman zaman atakları oluyor. Bu hastalık çocuklarımda da var. Çocuklarımda da böbrek hastalığı, yüksek tansiyon, Ailevi Akdeniz Ateşi ve kalp hastalıkları var. Takibe götürüp getiriyorum ama uygulanan herhangi bir tedavi yok" diye konuştu."ÇALIŞAMIYORUM"

Tekin, "Bu hastalıklarımdan dolayı çalışamıyorum. Çok zor şartlarda geçiniyoruz. Çalışamadığım için hastaneye beş kişi git gel yapmak, maddi manevi beni zorluyor. Tedavimizi de göremiyoruz. Bu yüzden kendim ve çocuklarım için yardım istiyorum. Çünkü eğer tedavi olamazsak böbreklerimizi kaybedeceğiz. Böbrek nakli de zor bulunan bir şey. Bizim gibi hasta olan binlerce kardeşimiz var. Aile olarak hasta olmak büyük sıkıntı. Ben ve 3 çocuğum da tedavi olmak istiyoruz. Bu hayatı yaşamak güzel, sağlık sorunları olmasa yaşamak güzel. Tedavi olup, yaşamak istiyoruz" dedi.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English