Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye Diyanet Vakfı öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar dağıttı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Güngören İmam Hatip Ortaokulunda öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar dağıttı.

Türkiye Diyanet Vakfı öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve çeşitli kitaplar dağıttı
İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş ile vakıf gönüllülerinin katıldığı programda konuşan Vakıf Genel Müdürü İzani Turan, "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası kapsamında, bir yılda yaklaşık 52 bin kitap dağıttıklarını söyledi.

Turan, "Sahih bilgiye ulaşmak isteyip de bu imkanı bulamayan kardeşlerimize, gençlerimize, çocuklarımıza hem kitap okuma alışkanlığı hem kitap farkındalığı oluşturmak, aynı zamanda bilginin doğrusunu, sahihini yetkili makamdan, merciden verme arzusu doğrultusunda böyle bir kampanyaya başladık." dedi.

Hediye edilen kitapların, 1682 kitap içerisinden özenle seçildiğini belirten Turan, doğru bilgiye ulaşmak isteyen çocuklar, gençler ve aileler için böyle bir çalışma yürütmenin vazifeleri olduğuna vurgu yaptı.
Gazetecilerin İsrail ile Filistin arasında yaşanan çatışmaya ilişkin sorularını da yanıtlayan Turan, bölgede bir insanlık dramı yaşandığına dikkati çekerek "Bizim şahıstan ziyade millet olarak insana yönelik tacizlerin, soykırımların her zaman karşısında olduğumuz bir vakıa." diye konuştu.

Turan, her türlü insani katliamı lanetlediklerini belirterek şunları kaydetti:

"Sadece lanetlemek değil, insan olarak üzerimize düşen vecibeler nedir? Bence o vecibeleri de eksiksiz yerine getirmek gibi bir görevimiz var. Bu hususta vakıf olarak, başkanlık olarak ve elbette ki Türkiye olarak ciddi çalışmalarımız var. Filistin ile alakalı olarak bağış kampanyamızı da başlattık, milletimiz sağ olsun hiçbir yerde olmadığı kadar ilgili. Çünkü orada çocuklar, bebekler var, gelecek var. Orada insanlık ölüyor."
"Kitabı yakmak medeniyeti yakmaktır"
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde Kur'an-ı Kerim yakılması olaylarına da değinen Turan, "Kur'an-ı Kerim'i yakan, bir nevi medeniyeti yakan demektir. Biz de medeniyetin inşası ve ihyası için elimizden gelen ne ise onu yapmaya çalışıyoruz. Biz ihya hareketinin neferleriyiz, onlar ise katletmenin neferleri. Kitabı yakmak, ilmi, medeniyeti, inancı katletmektir." ifadelerini kullandı.

Turan, bu tür eylemleri yapanların insanlıktan nasibi olamayacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Biraz insanlık hissiyatı olsa en azından ona inanan insanlara saygıyı kendisine şiar edinebilir. Demek ki insani melekelerini de yitirmiştir."

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English