Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Türkiye'de 3 kişiden 2'si geleceğinden umutlu

Türkiye'de 2023 yılı yaşam memnuniyeti araştırmasına göre; geleceklerinden umutlu olduğunu beyan edenlerin oranı, yüzde 67,1 oldu. 3 kişiden 2'inin geleceklerinden umutlu olduğunu belirttiği Türkiye'de, umutsuz bireylerin oranı 32,9 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye’de 3 kişiden 2’si geleceğinden umutlu

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre; kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı, yüzde 67,1 oldu. Umut düzeyi verilerine göre; 2023'te geleceklerinden çok umutlu olanların oranı yüzde 4,7, umutlu olanların oranı 62,5, umutlu olmayanların oranı yüzde 24, hiç umutlu olmayanların yüzde 8,9 olarak kayıtlara geçti. 3 kişiden 1'inin kendi geleceklerinden umutsuz olduğunu beyan ettiği Türkiye'de, umutsuz bireylerin oranı 32,9 oldu.

'ÇOK UMUTLU' ERKEKLER KADINLARDAN FAZLA

Cinsiyete göre; umut düzeyi araştırması da gerçekleştirildi. Araştırmaya göre; erkeklerde geleceklerinden çok umutluların oranı yüzde 4,9, umutluların oranı yüzde 62,3, umutlu olmayanların oranı yüzde 24,1, hiç umutlu olmayanların oranı yüzde 8,7 olarak kayıtlara geçti. Kadınlarda çok umutlu olanların oranı yüzde 4,4, umutlu olanların oranı yüzde 62,7, umutlu olmayanların oranı yüzde 23,8, hiç umutlu olmayanların oranı yüzde 9,1 oldu.

'2024 DAHA KÖTÜ OLACAK' BEKLENTİSİNDEKİLER YÜZDE 26

2023 yılı yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre; bireylerin 1 yıl sonrası için genel olarak yaşama ilişkin beklentileri 'iyi, aynı, kötü olacak' düşünceleriyle değerlendirildi. 2024'te genel olarak yaşama ilişkin beklentilerini ifade edenlerin yüzde 43,1'i aynı olacağı yönünde görüş belirtti. Bir yıl sonrası için genel olarak yaşama ilişkin beklentileri 'daha iyi olacak' görüşündekiler yüzde 23,9, 'daha kötü olacak' beklentisindekiler yüzde 26,1 oldu.

3 KİŞİDEN 1'İ 'NE MUTLU NE MUTSUZ'

Yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarına göre; mutsuz olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2023 yılında yüzde 13,7 olarak gerçekleşti. Mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 52,7, ne mutlu ne mutsuzlar ise yüzde 33,6 oldu. Mutsuz olduğunu beyan eden erkeklerin oranı 2023'te yüzde 15,4, ne mutlu ne mutsuz erkekler yüzde ise 34,3 oldu. Mutlu olduğu belirten erkekler de yüzde 50,3 olarak kayıtlara geçti. Mutsuz kadınların oranı 2023'te yüzde 12,1, ne mutlu ne mutsuz kadınlar, yüzde 32,9, mutlu kadınlar ise yüzde 55,1 oldu.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English