Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Şükür secdesi yapan Filistinli: Türkiye bize yardım elini uzattı

Gazze'den Mısır'a geçişleri sağlanarak Ankara'ya getirilen kafile içerisinde oğlunun yanında refakatçi olarak yer alan ve havaalanında şükür secdesi yapan Filistinli Muhammed El Nemnem, "Allah'a hamdolsun. Türkiye bize yardım elini uzattı" dedi.

Şükür secdesi yapan Filistinli: Türkiye bize yardım elini uzattı

Hasta ve yaralı Filistinlilere yönelik Türkiye, Mısır ve İsrail'in koordinasyonunda yürütülen tahliye operasyonları kapsamında 75 hasta ve 74 refakatçi pazartesi günü Milli Savunma Bakanlığı'na ait A400M tipi askeri uçakla Ankara'ya getirildi. Oğluna refakat etmek için Türkiye'ye gelen Muhammed El Nemnem, uçağın iniş yaptığı 11'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda pistte yere secde yaparken kameralara yansıdı.

 

 

El Nemnem, Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi gören oğlu Amir El Nemnem'in başucunda duygularını dile getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntüde baba El Nemnem, İsrail'in Filistin'e saldırıları sırasında evde olduklarını ve İsrail tarafından bulundukları yerin sahil kısmına bomba atıldığını söyledi. Bombardımanda 13 kişinin öldüğünü aktaran El Nemnem, şunları söyledi: Benim çocuğum yaralandı. 18 gün yoğun bakımda kaldı. Sonra Gazze'de başka bir hastaneye gittik. İlk bomba atıldığında evimiz yıkıldı, toz duman oldu. Evimiz yıkıldıktan sonra ölülerimizi ve sağ kalanları çıkardık. Oğlum şehitlerin arasındaydı. Doktor bana dedi ki; 'Senin oğlun şehit olmuş.' Son dakika boğazına baktığımda oğlumun nefes aldığını söyledim.

 

"Savaş biterse vatana döneceğiz"

Sonra bir haber geldi. 'Türkiye'ye gideceksiniz' denildi. Türkiye'de daha iyi tedavi olacağımızı söylediler. Türkiye'ye iner inmez hemen şükür secdesi yaptım. O secdede eşim, çocuklarım ve tüm ailem için Gazze için dua ettim. Bu hastanede çocuğum için çok ilgilendiler. 3-4 gündür çocuğuma çok iyi tedavi uyguluyorlar. İnşallah çocuğum yaralanmadan önceki gibi iyi olacaktır. Yardım için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Her zaman Filistinlilere destek oluyor. Özellikle de Gazzelilere. Saygı ve sevgiyle çok teşekkür ediyorum. Hem siyasi hem de manevi olarak Türkiye'den destek bekliyoruz. Çünkü, Türkiye her zaman siyasi olarak çok güçlüdür. Cumhurbaşkanı'ndan, Sağlık Bakanı'ndan bir de Türk halkından desteklerini bekliyoruz. El-Ariş'ten itibaren geçişlerimizde hep yardımcı oldular, önemsediler. Çok iyi ilgilendiler. Allah'a ham olsun. Türkiye bize yardım elini uzattı. İnşallah, çocuğum iyi olduktan sonra, savaş biterse vatana döneceğiz.

 

Secde etmemin sebeplerinden biri, oğlum ile birlikte Türkiye'ye ulaşmamız oldu. Şükür bir sorun çıkmadı. Secde sebebimin ikincisi, Allah eşimi, çocuklarımı, ailemi ve Gazze halkını koruyor. Elhamdilillah Türkiye'ye ulaştık. Hükümet bizimle ilgileniyor. Allah'a şükür ettim. Ülkemizden çıkıp başka bir ülkeye girmiş gibi hissetmiyoruz. Türkiye bizim ikinci ülkemiz. Yanımızda oldukları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum. Türk halkına teşekkür ediyorum. Dilerim desteklerini devam ettirirler ve yanımızda olurlar. Hastalarımızla ilgileniyorlar. İnşallah iyileştikten sonra savaştan sonra ülkemize geri döneceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı'na, Sağlık Bakanı'na ve tüm Türk halkına teşekkür ederim. Umarım bizi desteklemeye devam ederler.

 

"Geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazzeli baba, hayatını kaybettiği sanılan evladıyla birlikte Türkiye'de. Gazze'de imkansız hale gelen sağlık hizmetlerini, Bilkent Şehir Hastanesi'nde kavuştukları şartları ve oğlunun durumunu anlatıyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve milletimize minnettarlığını, ülkemize gelmiş olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ediyor. Oğluna ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." ifadelerini kullandı. 


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English