Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Rakamlar açıklandı: 383 bin 392 kişi ile Konya Mevlana Müzesi ilk sırada yer aldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılının ilk 3 ayında müze ve ören yerlerinde 4 milyona yakın ziyaretçi ağırladıklarını açıkladı. Konya Mevlana Müzesi, 383 bin 392 kişi ile 3 ayın en çok ziyaret edilen müzesi oldu.

Rakamlar açıklandı: 383 bin 392 kişi ile Konya Mevlana Müzesi ilk sırada yer aldı

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ersoy, "2024 yılının ilk 3 ayında müze ve ören yerlerimizde 4 milyona yakın ziyaretçi ağırladık. Ülkemizin bu dönemde en çok ziyaret edilen müze ve ören yerleri Konya Mevlâna Müzesi, Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri, İzmir Efes Ören Yeri, Nevşehir Göreme Ören Yeri, Nevşehir Zelve-Paşabağları Ören Yeri, Ankara Cumhuriyet Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Galata Kulesi, Şanlıurfa Göbeklitepe Ören Yeri, Nevşehir Kaymaklı Yer Altı Şehri oldu" dedi.Bakan Ersoy, bayram tatili boyunca müzelerin açık olacağını da belirterek, "Müzekartlarınız hazır mı? Bakanlığımıza bağlı 300’den fazla müze ve ören yeri ile Cumhurbaşkanlığına bağlı Milli Saraylar Başkanlığı bünyesindeki müzeler Ramazan Bayramı boyunca sizleri bekliyor. Tarihe ve kültüre yolculuk edenlerin vazgeçilmezi olan Müzekart sadece 60 lira. Bayramda da bekliyoruz" ifadelerini kullandı.KONYA MEVLANA MÜZESİ İLK SIRADA

Bakanlıktan yapılan açıklamada ise geçen yıl yaklaşık 30,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan müze ve ören yerlerinin bu yılın ilk 3 ayında 3 milyon 886 bin 998 ziyaretçi ağırladığı belirtildi.  Açıklamaya göre; Konya Mevlâna Müzesi, 383 bin 392 kişi ile 3 ayın en çok ziyaret edilen müzesi oldu. Denizli Hierapolis (Pamukkale) Ören Yeri'ni 259 bin 25, İzmir Efes Ören Yeri'ni 249 bin 482, İzmir Efes Ören Yeri'ni 249 bin 482, Nevşehir Göreme Ören Yeri'ni 149 bin 23 kişi ziyaret etti.MÜZEKART SATIŞLARINAD REKOR

Açıklamada Müzekart satışlarında da rekor kırıldığı belirtildi. Buna göre yılın ilk 3 ayında 701 bin 162 Müzekart satıldı. Müzekart satışları bu yılın ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7 arttı ve 217 bin 33 oldu. Şubat ayı satışı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 122 artarak 245 bin 10, mart ayı satışı ise yüzde 77 artara, 239 bin 119 oldu. 


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English