Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Özgür Özel: CHP'yi ayağa kaldırmak için babaevinden helallik almaya geldim

Genel Başkanlığa aday olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir il kongresinde yaptığı konuşmada, "CHP'yi ayağa kaldırmak için babaevinden helallik almaya geldim" dedi. Özel, konuşmasını zaman zaman 'Bay Kemal'in yanındayız' sloganlarıyla bölen partililere, "Hepimiz Bay Kemal'in yanındayız. Hep yanında olduk, bundan sonra da olacağız" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: CHP’yi ayağa kaldırmak için babaevinden helallik almaya geldim
CHP İzmir İl Başkanlığı, yeni yönetimi belirlemek için bugün Gaziemir Fuar İzmir C Hol'de sandık başına gitti. Kongreye partisinin genel başkanlığı için adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Örsan Öymen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, divan başkanlığını yürüten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP İzmir milletvekilleri Rıfat Nalbantoğlu, Mahir Polat, Tuncay Özkan, Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Mevcut Başkan Şenol Aslanoğlu'nun yeniden aday olduğu kongrede, daha önce adaylığını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplumla İlişkiler Koordinatörü Mehmet Şakir Başak ve CHP Konak eski ilçe başkanı Aytekin Tunus'un adaylık için gerekli olan imzayı toplayıp toplayamayacağı merak konusu oldu. Kongrede 598 seçilen delegenin yanı sıra 19 doğal delegeyle birlikte 617 kişinin oy kullanacağı bildirildi.

'BU EVİN TAPUSUNDA TEK İSİM YAZAR'
Kongrede konuşan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Hepinizi babaevine gelmiş bir evladınız olarak sevgiyle selamlıyorum. Herkes ama herkes babaevinde doğar. Kimi ayrılır gider, kimi ırakta, kimi yakında oturur ama herkes bilir ki; başın sıkışırsa, eğer bir gün zora düşersen babaevinde çorba kaynamakta, baca tütmektedir. İşte o babaevindeyiz. O tapuda ne Özgür Özel yazar ne Kemal Kılıçdaroğlu. Bu partiye hizmet eden, edecek olan herkes çok kıymetlidir. Hepsine minnet, aramızda olmayanlara rahmet ediyoruz. Bu evin tapusunda bir tek isim yazar; o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Dün o babaevinde, partimizde bir adım attık. Buradan sonra farklı şehirlerde Konya'da, Diyarbakır'da, Trabzon'da, Edirne'de olacağım. Bu sürecin sonunda CHP'de, partimiz daha iyi olsun diye Cumhuriyet'in 2'nci yüzyılına moral bozukluğuyla başlanmasına izin vermemek için, gençleriyle, kadınlarıyla birlikte CHP'yi yeniden umut yapmak, CHP'deki küçük iktidar savaşını kazanmak değil, Cumhuriyet'i yöneten büyük ihtilal mücadelesinde CHP'yi ayağa kaldırmak için babaevinden helallik almaya geldim. Şüphesiz Milli Mücadele'nin ilk kurşunun atıldığı, son askerin 9 Eylül'de denize dökülerek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluşunun tescillendiği bu güzel şehir, 14-28 Mayıs seçimlerinden sonra en büyük hayal kırıklığı ve üzüntünün yaşandığı şehirlerin biri. Biz bu üzüntünün seçmeni ne duruma getirdiğini yaşıyoruz. Üzülerek söylemek isterim ki; büyük bir duygusal kopuş, moral bozukluğu, umutsuzluk var. Eğer biz Cumhuriyet’i kuran, günü gelince çok partili sisteme gözünü kırpmadan geçen, bu ülkeye demokrasiyi getiren parti olarak; seçmenin, bize, siyasete, sandığa küsmesine seyirci kalırsak çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız demektir. Eğer biz CHP'liler olarak bütün diktatörlerin beslendiği sandığa katılım oranının düşüklüğüne çare bulamazsak bunun sonunda elverişli zemin ortaya çıkar. Bugün Türkiye'de herkes bundan sonraki seçimle ilgili küskünlük, kırgınlık ifade etmektedir" dedi.

'HEPİMİZ BAY KEMAL'İN YANINDAYIZ' SLOGANLARI
Özel, konuşmasını zaman zaman 'Bay Kemal'in yanındayız' sloganlarıyla bölen partililere, "Hepimiz Bay Kemal'in yanındayız. Hep yanında olduk, bundan sonra da olacağız. Gençler size bunu kim dediyse yapmayın. Beni Süleyman Soylu susturamadı, yapmayın bunu" ifadelerini kullandı.

'CUMHURİYET'E SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM'
Kongredekilere 'Önümüzde bir karar var' diyerek seslenen Özel, "Ya hep birlikte sanki hiçbir şey olmamış gibi davranıp, seçmen kırgın değilmiş gibi davranıp, önümüzde büyük bir tehlike yokmuş gibi davranıp partimizdeki koltuklarımızı korumaya çalışacağız ya da hep beraber bir özeleştiri yapıp, samimi şekilde seçmeni anlayarak, tepeden tırnağa bir değişimle Türkiye'ye yeniden umut olacağız. Sizi umuda yolculuğa davet ediyorum. Sizi Cumhuriyet'in yüzüncü yılındaki büyük yılgınlıktan, hayal kırıklığından çıkmaya, hep birlikte omuz omuza, kol kola, CHP'yi yeniden ayağa kaldırmaya, Cumhuriyet'e, değerlerine sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu çağrı sadece CHP üyelerine, delegelerine değildir. Bu çağı Cumhuriyet ateşinin yakıldığı İzmir'den, bütün Türkiye'yedir. Bu çağrı içinde vatan, Cumhuriyet sevgisi olan herkesedir. Seçimin sonucu ne olursa olsun, CHP'lileri kenetlenmeye ve bundan sonra CHP'nin kalesinde, amiral gemisinde büyük mücadeleyi vermeye davet ediyorum. Savaşlarda mevziler kaybedilebilir ancak savaşlarda asla ve asla sancak gemisi kaybedilmez. İzmir CHP'nin sancak gemisidir" diye konuştu. 

Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English