Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Öğrenciler müjde! Konya'da üniversite adaylarına eğitim desteği: TIKLA-BAŞVUR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Dijital Eğitim Platformu”, şehir genelindeki 30 binden fazla 12. Sınıf öğrencisine YKS’ye hazırlık sürecinde büyük kolaylık sağlıyor.

Öğrenciler müjde! Konya’da üniversite adaylarına eğitim desteği: TIKLA-BAŞVUR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 25 farklı yayınevinden 450 binden fazla soru ve çözüm videosu içeren dijital sistemin, zengin içeriği ve sürdürülebilir yapısıyla öğrencilerin sınav hazırlık sürecini daha verimli hale getireceğini söyledi. Öğrenciler bu önemli hizmete “digitalegitim.konya.bel.tr” adresinden başvuru yapabiliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Dijital Eğitim Platformu, 31 ilçedeki 30 binden fazla 12. Sınıf öğrencisine Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlık sürecine katkı sağlıyor.

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi olarak üniversiteye hazırlanan gençlerin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla talepleri değerlendirip sosyal ve eğitsel hizmetler sunmaya devam ettiklerini söyledi.

 

25 YAYINEVİNDEN 450 BİNDEN FAZLA SORU VE ÇÖZÜM VİDEOSU

Özellikle YKS’ye hazırlanan gençlere destek olmak adına, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şehir sınırları içinde devlet ve özel okullardaki lise son sınıf öğrencilerine, açık lise öğrencilerine ve 2023 mezunu lise öğrencilerine dijital eğitim desteği sağladıklarını dile getiren Başkan Altay, “Bu dijital sistem, 25 farklı yayınevinden 450 binden fazla soru ve çözüm videosu içeriyor. Zengin içeriği ve sürdürülebilir yapısıyla, sınav hazırlık sürecinizi daha verimli hale getirmenize katkıda bulunacak bu sistemi siz gençlerimize ücretsiz olarak sağlayacağız. Hepiniz için hayırlı olmasını temenni ediyor, eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Üniversite sınavına hazırlık sürecinde böyle bir imkanın kendilerine sunulmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren öğrenciler de her zaman eğitime destek olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

 

GENÇLERİN AKADEMİK BAŞARISINA ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Gençlerin basılı yayınlara ihtiyaç duymadan YKS’ye hazırlanabilecekleri, denemeler yapabilecekleri, sınav sonu tercih simülatörlerinden faydalanabilecekleri, canlı ders desteği ve yapay zeka destekli çalışma önerileri sunan Dijital Eğitim Platformu, öğrencilerin akademik başarılarını artırma amacıyla oluşturuldu. Öğrenciler bu önemli hizmete “digitalegitim.konya.bel.tr” adresinden başvuru yapabiliyor.

 

ÖĞRENCİLERE ÇEKİLİŞLE HER HAFTA TABLET HEDİYE EDİLİYOR

25 farklı yayınevinden 450 binden fazla soru ve çözüm videosu içeren uygulamaya öğrenciler ücretsiz olarak erişim sağlayabiliyor. Deneme sınavları, canlı dersler, konu anlatım videoları ve birçok uygulamanın bulunduğu sisteme; cep telefonu, tablet veya bilgisayardan günün her saati rahatlıkla erişim sağlanabilirken ayrıca uygulamayı aktif kullanan ve belirli sayıda soru çözümüne ulaşan öğrencilere de çekilişle her hafta tablet hediye ediliyor.

12. SINIF ÖĞRENCİLERİNE ÜYELİKLER SINIFLARDA DAĞITILIYOR 

Öte Yandan Dijital Eğitim Platformu üyelikleri 12. sınıf öğrencilerine sınıflarında dağıtılıyor. 3 Ocak Perşembe gününe kadar üyelik dağıtım işlemleri devam edecek. Ayrıca açık lisede okuyanlar ve yeni mezun olanlar da belirtilen dijital eğitim sitesinden başvurularını yaparak sistemden faydalanabilecek. (Yunus Köroğlu)

 

BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 3
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • ES
    Ebru Sarı
    110 gün önce

    Biz de Hatay kırıkhan'da yaşıyoruz bizim çocuklarımız da çok mağdur neden onlar da böyle güzel şeylerden faydalanamıyorlar ben bunu haksızlık olarak görüyorum belediyelerimiz neden böyle çalışmıyor biz de istiyoruz maddi ve manevi her şekilde mağduruz lütfen sesimizi duyun sınırlar istenilirse açılır

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • DE
    duran emmi
    117 gün önce

    ne güzel bir proje.

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English