Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'nın bu ilçesi sağlık yatırımlarında en parlak dönemini yaşıyor

Meram’da, son yıllarda sağlık alanında da dev adımlar atıldı. 70 ünitlik Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temeli atılırken yeni aile sağlığı merkezleri ve 112 acil müdahale merkezleriyle ilçe halkının sağlık alanında daha hızlı hizmet almasının önü açıldı.

Konya’nın bu ilçesi sağlık yatırımlarında en parlak dönemini yaşıyor

ARSASI MERAM BELEDİYESİ TARAFINDAN TAHSİS EDİLEN AKSİNNE BEYHEKİM AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ HIZLA YÜKSELİYOR  

Meram, şehrin en büyük ve en donanımlı kurumlarından biri olan Meram Devlet Hastanesi’nden sonra bir büyük sağlık yatırımına daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Ağustos 2023’te temeli atılan 70 ünitlik Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatı hızla yükseliyor. Öncelikle 50 ünitlik olarak planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın tensipleriyle 70 ünite çıkarıldı. 20 çocuk üniti ve 2 ameliyathane ile ameliyat öncesi ve sonrası hizmetlerin de verileceği hastanenin tamamlanmasıyla diğer sağlık hizmetlerinde olduğu gibi Konya, ağız diş sağlığı hizmetlerinde de çok önemli bir seviyeye gelecek. Meram Belediyesinin bugünkü değeriyle 100 Milyon TL’yi bulan 6448 metrekarelik değerli bir arsayı tahsisiyle başlayan süreç, 1773 metrekare oturum alanı ve 12801 metrekare kapalı alana sahip 4 katlı hastane olarak planlandı. Hastanede ünitler, tekli veya ikili olarak dizayn edildi. İnşaatın Ekim 2024’te bitirilmesi planlanıyor. 

KOZAĞAÇ’A YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ KAZANDIRILDI 

Seyit, Sedat ve Semih Acar kardeşler tarafından babaları İsmail Acar adına Kozağaç Mahallesi’nde yaptırılan ve törenle hizmete açılan Meram İsmail Acar Aile Sağlığı Merkezi, 2 bin 500 metrekare arsa alanı içerisinde 500 metrekare kapalı alana sahip olup bu merkezin arsası da yine Meram Belediyesi tarafından tahsis edildi. 

 

SAĞLIK HİZMETLERİ 112  ACİL MÜDAHALE MERKEZLERİYLE GÜÇLENDİRİLDİ 

Meram’a yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kazandıran protokol, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç ve hayırsever Tevfik Başman tarafından imzalandı. İnşaatı Tevfik Başman tarafından yaptırılan istasyonun arsasını 

Meram Belediyesi tahsis etti. Meram Belediyesi ayrıca istasyonun teknik-iletişim ve abonelik altyapısını da sağladı.
 
DEDEMLİ’YE ASM YAPILIYOR
 
Meram’ın en yeni mahallesi Dedemli’ye Aile Sağlığı Merkezi yapılıyor. Hayırsever Burhan Özdemir tarafından kayınpederi Übeyit Sarı adına yapılacak olan ‘Aile Sağlığı Merkezi’nin protokolü, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ve hayırsever Burhan Özdemir tarafından imzalandı. Dedemli’ye kazandırılacak olan ‘Aile Sağlığı Merkezi’ inşaatı ise son aşamaya geldi. 
 
DEĞERLİ BİR SAĞLIK YATIRIMI DAHA; ALAKOVA ASM
 
Öte yandan hayırsever Mahmut Sami Özgüney tarafından Alakova Mahallesine kazandırılacak ASM’nin de protokolü imzalanarak çalışmalara başlandı. Devletin ve hükümetin sağlık alanında yaptığı büyük hizmetlerin yanında hayırseverlerin de önemli işlerin altına imza attığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hayırsever Mahmut Sami Özgüney’in annesi ve rahmetli babası adına Alakova Mahallesi’nde yaptıracağı “Meram Aynel – İsmail Özgüney Aile Sağlığı Merkezi”nin de bunun en güzel örneklerinden biri olacağını söyledi. 
 
MERAM SAĞLIK YATIRIMLARINDA EN PARLAK DÖNEMİNİ YAŞIYOR 
 
Meram’a son beş yılda kazandırılan sağlık yatırımları bunlarla sınırlı kalmadı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Meram Belediyesinin yoğun çalışmaları neticesinde ilçe, “24 No’lu Alparslan ASM, Celalettin Hakan Katırcı ASM, Hadimi ASM, 53’no’lu Ertuğrul Gazi ASM, 3 No’lu ASHİ, 9 No’lu Ümüde-Cihan Çora ASHİ, 4 No’lu Feride-Rauf Uğurlu ASHİ ve Meram 2 No’lu ASHİ’ gibi birbirinden değerli sağlık yatırımları kazandı. Bunların yanı sıra 4 No’lu Hasanköy ASM, Aymanas Sağlıklı Hayat Merkezi ve ASM ile Süleyman Koncagül ASM’nin inşaatları da hızla devam ediyor. 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Karataylı
    103 gün önce

    beyhekim isminden başka isim mi yok hep karıştırılıyor, beyhekim mahallesi beyhekim hastanesi

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English