Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya'da 3 açılış birden! Şehrin her karışına dokunuluyor

Selçuklu Belediyesi tarafından Dumlupınar Mahallesi’ne kazandırılan Cem Sultan Parkı ve park içerisinde yer alan Saliha- Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Nefes Kafe’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Konya’da 3 açılış birden! Şehrin her karışına dokunuluyor
Selçuklu Belediyesi ilçenin farklı mahallerine vatandaşların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda parklar, sağlık yatırımları ve daha birçok yeni yatırımları kazandırmaya devam ediyor. Revize işlemi tamamlanarak hizmete sunulan ve içerisinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Selçuklu Nefes Kafe’nin de bulunduğu Cem Sultan Parkı için toplu açılış töreni gerçekleştirildi.  

Başkan Pekyatırmacı “Son dönemde ilçemize önemli yatırımlarımız oldu”
Selçuklu Belediyesi olarak, bütün mahallerde her yaştan insanın faydalanabileceği sağlık, eğitim, spor ve sağlık tesisleri ve parklar inşa etmeye devam ettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Son bir ay içerisinde Şeyh Şamil Mahallemizde Sentetik Çim Saha ve İdari Binamızın, Hüsamettin Çelebi Mahallemizde Şehit Yaşar Nuri Küçükkara Aile Sağlığı Merkezimizin, Bedir Mahallemizde Sosyal tesisimizle birlikte Aile Sağlığı Merkezimiz ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzun açılışlarını yapmıştık. Yine tarihi Sille Mahallemizde de çok büyük bir projenin temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Bugün de hep birlikte Dumlupınar Mahallemize kazandırdığımız Cem Sultan Parkımız, 12 No’lu Saliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz ve Nefes Kafemizin açılış törenini gerçekleştireceğiz. Dumlupınar Mahallemiz yaklaşık 13 bin kişilik nüfusuyla, bizim önemli mahallelerimizden bir tanesi. Burada son dönemde gerçekten önemli yatırımlarımız oldu. Daha önce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin, Selçuklu Muhtarlar Derneğimizin ve emekliler lokalimizin son olarak da kapalı pazaryerimizin açılışlarını gerçekleştirmiştik. Birazdan açılışını yapacağımız üç önemli yatırımımızla birlikte bölgemizin ihtiyaç duyduğu büyük bir eksikliği de inşallah gidermiş olacağız.” şeklinde konuştu.

“Cem Sultan Parkı modern bir görünüme kavuştu”

Cem Sultan Parkı ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Pekyatırmacı,“Daha önce burada harabe halinde bir park bulunuyordu. Tabi biz de bölgemizin ihtiyaç duyduğu oldukça modern, içerisinde kafeteryası, yürüyüş yolları, çim alanları, peyzaj alanları, çocuk oyun alanları ve banklar bulunan bir parkı kısa süre içerisinde inşa ederek mahallemize kazandırmış olduk. 14 bin 730 metrekare alan üzerinde kurulu olan parkımızın Belediyemize toplam maliyeti güncel rakamlarla 7 milyon 616 bin Türk Lirası. Parkımızın içerisinde 7 bin 127 metrekare çim alan, 785 metrekare peyzaj alanı, 950 metrekare yürüyüş yolu, 300 metrekarelik oyun alanı, 17 adet park aydınlatması ve28 adet bank bulunuyor. Yine parkımızda 3 bin 500 metrekaresi kumlamalı parke, bin 425 metrekaresi kilitli parke olmak üzere 4 bin 925 metrekarelik bir parke çalışması gerçekleştirdik. Görsel ve estetik açıdan dikkat çeken kumlamalı parke taşlarını da ilk defa bu parkımızda uygulamış olduk. Parkımızda ayrıca kioks kafe konseptiyle hizmet verecek olan Selçuklu Nefes Kafemiz bulunuyor. 21 metrekaresi kapalı olmak üzere 483 metrekarelik alan üzerine kurduğumuz Nefes Kafemiz, hemşehrilerimizin soluklanıp dinlenebilecekleri, çay kahve ya da meşrubatlarını içip bir şeyler atıştırabilecekleri küçük şirin bir kafeterya olacak. Bu kafemizi Tropikal Kelebek Bahçemiz ve Kanyon Parkımız’da da hizmete açtık. Seyir Tepesinde, Sille Mahallemizde ve Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizde de kısa bir süre içerisinde açmayı planlıyoruz.” dedi.

“Vatandaşlarımızı sağlık alanındaki yatırımlarda hayırsever olmaya davet ediyorum”

Selçuklu Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever işbirliği ile Dumlupınar Mahallesi yeni bir sağlık yatırımlarına daha kavuştuğunu belirten Başkan Pekyatırmacı; “Parkımızın içerisinde belediyemizin arsa tahsisini yaptığı yapımını ise hayırseverimiz Mehmet Güvenç’in üstlendiği 12 No’lu Saliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz bulunuyor. 160 metrekare alanı bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda acil servis bölümü, personel odaları, bekleme salonu ve ambulans garajı yer alıyor. Bu istasyonumuz da bölgemizin sağlık alanındaki ihtiyacını karşılamış olacak. Ben buradan Mehmet Bey’e bu değerli hizmetinden ötürü özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bütün hemşehrilerimizi, bütün vatandaşlarımızı da özellikle sağlık alanındaki yatırımlarda hayırsever olmaya buradan davet ediyorum. Bu çalışmaların yürütülmesinde, bu hizmetlerin şehrimize kazandırılmasında İl Sağlık Müdürlüğümüzün çok büyük emekleri, gayretleri var. Bu manada İl Sağlık Müdürümüzün şahsında bütün İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Cem Sultan Parkımız, 12 Nol’uSaliha-Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz ve Nefes Kafemiz bölgemize, Selçuklumuza ve Konyamıza hayırlı olsun inşallah.” şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Kavuş,“ Şehrimizin her karşına dokunmaya çalışıyoruz”
Konya belediyeleri olarak birlik ve beraberlik içerisinde Konya’ya hizmet etmek için çalıştıklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş,“ Allah'a şükürler olsun ki her hafta ya temel atıyor, ya da açılış yapıyoruz. Hep beraber birbirimize güç vererek birlik ve beraberliğin neticesinde işlerimizi sürdürüyoruz. Saliha ve Hayati Güvenç Acil Sağlık İstasyonu gibi kurumlarımızın her geçen gün sayıları çoğalıyor. Hayırsever Mehmet Güvenç ailesinin adını taşıyacak 112 Acil Sağlık İstasyonunu bölgeye kazandırdı. Güvenç ailesine teşekkür ediyorum. Allah hem hayrınızı, hem de de sizin gibi hayırseverlerin sayısını çoğaltsın inşallah diyorum. Allah kabul etsin. Selçuklu Belediye başkanımız ki hepimiz onu çok seviyoruz. Emeklerinden dolayı hem başkanımıza hem hayırsever ailemize hem de İl Sağlık Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum. Allah'a emanet olun” şeklinde konuştu.


Konya İl Sağlık Müdürü Koç,“ Konya bir adım daha önde gidiyor ve diğer illere örnek oluyor”
Sağlık yatırımlarında Konya modeline beş yıldızlı bir acil sağlık hizmetleri istasyonunu daha kazandırıldığını ifade eden Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, “Öncelikle Sayın Güveç ailesine çok çok teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir hizmet oldu burada. Ayrıca Selçuklu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel park ve Nefes Kafe'yle de bu bölgeye nefes olacak inşallah. Sağlık yatırımlarında Konya modeli gerçekten güzel işliyor ve Büyükşehir, Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerimizle bu halkayı her geçen gün genişletiyoruz. Sağlık Bakanlığının özellikle büyük şehirlerimizde 112 Acil Sağlık İstasyonları ve Aile Sağlığı Merkezlerine arsa bulunmakta zorlanıldığı için şehirdeki parkların bir bölümüne bu tesislerin yapılması için genelge gönderdi. Ama biz Konya olarak yıllardır Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte bu modeli, bu sistemi oturtmuştuk. Gerçekten Konya bir adım daha önde gidiyor ve diğer illere örnek oluyor. Yine bu tür Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımız gerçekten önemli. 24 saat Yirmi dört saat nöbet usulü çalışan arkadaşlarımıza geldikleri zaman dinlenecekleri konforlu ortam, özel bayan, erkek odalarının tahsis edilmesi, ortak kullanım alanlarının olması ve mutfak hizmetlerinin olması arkadaşlarımızın bir sonraki vakaya, karda, buzda, sıcakta, yağmurda vakadan döndükten sonra hazırlanmaları adına gerçekten çok büyük bir konfor sağlıyor. Bu Türkiye standartları açısından da örnek oluyor. Konya modeli güzel çalışıyor dedik. Bizler bu elbirliği ile belediye başkanları ve hayırseverlerle birlikte her geçen gün bu halkayı genişletiyoruz. Özellikle Selçuklu Belediye Başkanımız bize yeni eserler kazandırıyor. Bizlere büyük katkı sağlıyor ve işimizi kolaylaştırıyor” diye konuştu.  

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Uzbaş,“ Konya’mızı çok daha güzel yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz”
Konya’ya hizmet noktasında eser siyasetinin en önemli örneklerine şahit olunacak özel günlerden biri olduğunu söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Konyamıza ve Selçuklu'muza değer katacak bu kıymetli eserlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bizler bağrında eşsiz hazineler taşıyan Konyamızı yüksek hizmet standartlarıyla donatarak çok daha güzel yarınlara ulaştırmak için el birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. Şehrimizin dört bir noktasını eserlerle donatırken her bir hemşehrimizin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürmesi de en önemli önceliklerimizden biri. Şehrimiz için gece gündüz çalışmalarımızın perde arkasında gerek ilçe belediyelerimizde gerekse hemşehrilerimizle sağladığımız güçlü dayanışma ruhu yer alıyor. İnanıyorum ki bu sarsılmaz birlikteliğimizle daha nice eserler Konya'mızda yükselmeye devam edecek. Tüm bu eserlerde emeği geçen başta Ahmet Pekyatırmacı Başkanımız nezdinde Selçuklu Belediyemize, İl Sağlık Müdürlüğümüze,  Sağlık Bakanlığımıza, hayırsever Güvenç ailesine ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” dedi.


AK Parti Konya İl Başkan Angı,“ Açılış ve temel atmalara yetişmekte zorlanıyoruz”
Konya’yı birlikte büyütmenin gayretinde olduklarını söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,“ Bir tarafta hayırsever, diğer tarafta belediyelerimiz ve kamunun ilgili birimleri ile herkes birlikte Konya'yı büyütmenin çabası içerisindeyiz. Bu büyük bir güzellik.  Bugün baktığımız zaman hem hükümetlerimizin ortaya koyduğu büyük eserler hem belediyelerimizin ihtiyaç olan her alana dokunma çabaları hamdolsun ki bu şehrin insanlarının bu güzel insanların hayatını kolaylaştırıyor. Onun için huzurlarınızda kıymetli belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten de her gün temel atmaya, açılışa yetişmekte yoruluyor, zorlanıyoruz. Ama şükrediyoruz ki güzel işler yapılıyor. Bu hizmeti yapanlara o hayır duaları her daim devam edecektir. Hayırseverlerimizin hayırlarını Rabbim kabul etsin. Kıymetli babalarının ruhu şad olsun diye duada bulunuyorum. Belediye başkanımızın şahsında emeği geçen, bu parkın düzenlenmesinde ter döken tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum. Tekrar yine sağlık müdürümüzün şahsında tüm yönetim kadrosuna ve sağlık çalışanlarına başarılar ve sağlık afiyet diliyoruz. İnşallah bu mekanı kullanacak kardeşlerimiz de huzurla dinlenecekler ve buradan istifade edecekle ve başkanlarımıza da teşekkür edecekler inşallah. Tekrar hayırlı olsun diyorum. Hepinizi hürmetle selamlıyorum. Allah'a emanet olun” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Özer,“ Konya modeli belediyecilik Türkiye'de ses getiriyor”
Konya’nın hizmet sağanağına kaldığı yerden devam ettiğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, “Hemen hemen her gün Selçuklu'muzun Karatay'ımızın, Meram'ımızın bir açılışına, bir temel atma törenine şahitlik ediyoruz. Adeta bizler bu açılışlara, deyim yerindeyse yetişmekte zorlanıyoruz. Hem merkezi hükümet olarak, hem yerel yönetimlerde odaklandığımız tek şey milletimizin öncelikleri ve hizmet geleneğidir. Dolayısıyla zaten bunu Konya'da en güzel şekliyle görüyoruz. Yerelde de her zaman ifade ediyoruz. Konya modeli belediyecilik bugün Türkiye'de artık ses getiren bir belediyecilik haline geldi ve bunun en önemli unsurlarından bir tanesi de birlik ve beraberlik, bütünlük içerisinde hareket etme geleneği, bu hem şehrimize, hem ilçemize hizmet olarak yansıyor. Bugün de hayırseverlerimiz vasıtasıyla şehrimizin neresinde bir hizmet ihtiyacı varsa onların desteğiyle o ihtiyaçların bir kısmı gideriliyor. Bugün de burada yardımsever, hayırsever ailemiz, Güvenç ailesinin destekleriyle 112 acil sağlık hizmetleri istasyonunun açılışına hep birlikte gerçekleştireceğiz. Parkımızın, kafemizin ve sağlık tesisimizin de emeği olan başta Belediye Başkanımız, hayırsever ailemiz, İl Sağlık Müdürümüz ve kıymetli çalışanları olmak üzere herkese teşekkür ediyor, ilçemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Cem Sultan Parkı ve park içerisinde yer alan Saliha- Hayati Güvenç 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ile Nefes Kafe’nin açılışı dua ve kurdela kesimi ile gerçekleştirildi. Protokol üyeleri daha sonra açılışı yapılan yerleri gezdi.   

Açılış programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Selçuklu İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, Hayırsever Mehmet Güvenç ve ailesi, Ak Parti Konya İl Başkanlığı ve Selçuklu İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu, Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı. (Tahir Yılmaz)

Kaynak: Tahir Yılmaz

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 4
  • 12
  • 5
  • 3
  • 3
  • 0
  • 2
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    Hasan
    261 gün önce

    Konya belediyeleri güzel çalışmalarıyla ülkemize her zaman örnek oluyorlar. Önümüzdeki dönemde de Konyamıza yeni yatırım ve tesisler kazandıracaklarına inanıyorum.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • M
    mısdafa
    261 gün önce

    Allah razı olsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English