Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konya Beyşehir Gölü'nün üçüncü büyük adasında yer alıyor! İşte, görsel şölen sunan o "ada mağarası"

Konya Beyşehir Gölü'nün üçüncü büyük adasında yer alan mağara, sarkıt ve dikitlerinin yanı sıra metrelerce uzunluktaki galerileriyle cazibesini artırıyor. Asırlık ardıç, meşe ve kara dut ağacıyla yeşillenen adaya doğaseverler, ilçe merkezinden tekne turlarıyla geliyor. Aynı zamanda dağcılar Beyşehir Gölü'nün "ada mağarası"na ulaşmak için bir saat kürek çekiyor

Konya Beyşehir Gölü’nün üçüncü büyük adasında yer alıyor! İşte, görsel şölen sunan o “ada mağarası“
Beyşehir Gölü'nün adalarından biri olan Hacıakif Adası, kıyıya yakın ve yeşil dokusuyla gölün etkileyici manzarasını seyir imkanı sunuyor.
Asırlık ardıç, meşe ve kara dut ağacıyla yeşillen ada...
Asırlık ardıç, meşe ve kara dut ağacıyla yeşillenen adaya doğaseverler, ilçe merkezinden tekne turlarıyla geliyor. Doğa sporları kapsamında gününü değerlendirmek isteyenler ise Yeşildağ Mahallesi İskele mevkisinden kano veya şişme botla yaklaşık bir saat kürek çekerek adaya ulaşıyor.
285 hektar büyüklüğünde
Gölün kıyısında yer alan 285 hektar büyüklüğündeki adaya gelenler, yaklaşık yarım saatlik bir yürüyüşün ardından mağaranın girişine ulaşabiliyor. Üç metrelik dik ve sarp kayanın zemininde, dar girişiyle fark edilmesi güç olan mağara, geniş ve yüksek holden yüzlerce metre uzunluğundaki galerilere ayrılıyor. Sarkıt ve dikitlerinin yanı sıra çok sayıda yarasanın mesken tuttuğu yer, serin ve nemli bir ortama sahip.
"Sarkıt ve dikitler görsel şölen sergiliyor"
Akademik (Akşehir Aktif Dağcılık Eğitim Merkezi) Spor Kulübü Başkanı Bayram Çini, bir grup dağcıyla 15 yıl önce bölgede kamp yaptıklarını söyledi.
Adada yer alan mağaranın varlığının kendilerini heyecanlandırdığını anlatan Çini, adadaki habitatın etkileyici olduğunu kaydetti.
Çini, ada içinde mağara oluşumunun merak uyandırdığına dikkati çekerek "Yüksek bir tepesi var. Bu tepe, doğa yürüyüşü için uygun. Doğa sporlarında değişik parkurlar her zaman için insanların daha çok ilgisini çeker. Burayı keşfetme amaçlı geldik. Mağarasını gezdik, gördük. Enteresandı. Sarkıt ve dikitler görsel şölen sergiliyordu." diye konuştu.
Adaya ulaşmak için kürek çekiyorlar
Adaya ulaşmak için kano kullanmayı tercih ettiklerini aktaran Çini, "Kürek çekip sporumuzu yapmış oluyoruz. Doğada yürüyerek de bacak kaslarımız gelişmiş oluyor. Bundan dolayı da sağlıklı bir bünye elde etmiş oluyoruz." dedi.
"Gölün içinde bir toprak parçası ve bunun da içinde bir mağara"
Çini, mağaranın girişi küçük olduğunu ancak ama içeriye doğru girildikçe çok büyük bir alana açıldığını belirterek "Ada içinde böyle bir mağaraya rastlamadım. Adada bir mağara olması ilginç. İnler vardır ama böyle ucu çok uzun gidilebilen bir yapı görmedim. Gölün içinde bir toprak parçası ve bunun da içinde bir mağara. Etkileyici, çok güzel bir yer." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 4
  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English