Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye uzanan kirli elleri nerde olursa olsun kırmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör örgütünü sadece sınırlarımız içerisinde değil Irak ve Suriye'de başını kaldıramaz hale getirdik. Döktükleri şehit kanlarının, milletimize yaşattıkları bedelleri onlara misliyle ödetiyoruz. Türkiye'ye uzanan kirli elleri nerde olursa olsun kırmakta kararlıyız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı Polis Akademisi'nde Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

"Eğitimlerini tamamlayan 2 bin 89 polis memurumuzu kutluyorum"
Bu gurur gününüzde sizlerle beraber olmaktan, buna şahitlik etmekten büyük bahtiyarlık duyuyorum. 6. dönem olarak eğitimlerini tamamlayan polis memurlarımızı mezun ediyoruz. Başarıyla bitiren 497'si kadın 1592'si erkek toplam 2 bin 89 polis memurumuzu kutluyorum. Dereceye giren öğrencilerimizi özellikle tebrik ediyorum. Tüm hocalarınıza, amirlerinize ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Sizleri vatana, millete onurla hizmet edecek şuurla yetiştiren ailelerinize şükranlarımı sunuyorum. Dünyanın 16 farklı ülkesinden toplam 87 öğrencimizi akademiden mezun etmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Mezun olan misafir öğrencilerimize bundan sonraki meslek hayatında başarılar diliyorum.

"Devletimizin bekasının, milletimizin esenliğinin teminatısınız"
Bugün bünyesine katılan 2 bin 89 yeni polis memurumuzla birlikte emniyet teşkilatımız daha da güçlenecektir. Sizleri her türlü saldırıdan, beladan muhafaza buyursun. Gece gündüz demeden fedakarca görev yapan polislerimize teşekkür ediyorum. Milletçe kendimizi huzur ve güvende hissediyorsak bunun altında emniyet teşkilatımızın yer aldığını biliyoruz. Polislerimiz şanla şerefle görevlerini yaparak güvenlik talebini karşılıyor. Devletimizin bekasının, milletimizin esenliğinin teminatısınız. Emniyet teşkilatımız, ekonomide elde ettiğimiz başarıların, terör örgütlerine verdiğimiz başarının baş aktörlerinden biridir.

"Polislerimiz depremzedelere yardım için adeta  seferber oldu"
Güvenlik güçlerimizin 6 Şubat depremlerinde bir kez daha gördük. Emniyet birimlerimiz süratle harekete geçti. Polislerimiz depremzedelere yardım için adeta  seferber oldu. Türkiye başarılı bir imtihan vermiştir. Depremde yıkıntıların altında kalan 216 emniyet personelimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim bir daha böyle afetler göstermesin. Türkiye depremden sadece 3 ay sonra iki seçimi demokrasiye yakışır şekilde sorunsuz yaptı.

"15 Temmuz kıyamı demokrasi tarihimize altın harflerle yazdırıldı"
15 Temmuz kıyamı demokrasi tarihimize altın harflerle yazdırıldı. Üstünden değil 7 yıl 77 yıl geçse dahi 15 temmuz'u unutmayacağımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettik. 15 Temmuz'da 63 polisimiz şehit oldu, unutmayacağız. İnsanlık böyle bir ihanet, böyle bir alçaklık görmemiştir. Kontrollü darbe iftirası atanları milletimizin vicdanına havale ediyorum. Bu milletin evlatlarının nasıl bir mücadele verdiğini görmek istiyorsanız yanı başımızdaki müzeyi ziyaret edin. Terörü öven gazete kılıklı tetikçilere, 6-8 Ekim olaylarının göstrediğiniz vefanın binde birini vatan için şehit düşen kahramanlarımıza da gösterin. Darbe teşebbüsünün boşa çıkmasını aldığımız önlemlere borçluyuz. Güvenlik birimlerimizin görevlerini daha iyi yapmalarını sağlamıştır. FETÖ'cü unsurlardan temizlerken sıkıntıya mahal vermedik.41 bin emniyet mensubunun kurumla ilişiği kesildi.

"Örgütü sadece sınırlarımız içerisinde değil Irak ve Suriye'de başını kaldıramaz hale getirdik"
31 bin çarşı ve mahalle bekçisi aldık. Toplam 128 bin persoenl alımı gerçekleştirildi. Toplam 158 bin 600 personel alarak emniyetin eksikliklerini giderdik. Halihazırda 340 bin personelimizi görev yapıyor. FETÖ'nün devlet içindeki uzantıların büyük kısmını tahliye ettik. Operasyonlarımız hız kesmeden sürüyor. Eğer bugün Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te bütün bu teröristlerin inlerine giriyor ve bu inlerde yok ediyorsak bunun faili sizlersiniz. Sizlerin kahramanlığı, sizlerin başarısı inanıyorum ki bu inlere onları mahkum edecektir. Örgütü sadece sınırlarımız içerisinde değil Irak ve Suriye'de başını kaldıramaz hale getirdik. Döktükleri şehit kanlarının, milletimize yaşattıkları bedelleri onlara misliyle ödetiyoruz. Bölücü terör örgütüne katılım bugün neredeyse durma noktasına geldi. Türkiye'ye uzanan kirli elleri nerde olursa olsun kırmakta kararlıyız. Eğer dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacaksak, küresel sistemde söz sahibi olmak istiyorsa terör sorununu çözmemiz şart.

"Göçmen meselesinin çözüme kavuşturulmasının da yolu terör örgütleriyle mücadele etmekten geçmektedir"
Şimdiye kadar 600 bine yakın sığınmacı terörden arındırılan bölgelere geri döndü. Göçmen meselesinin çözüme kavuşturulmasının da yolu terör örgütleriyle mücadele etmekten geçmektedir. Suriye ve Irak'ta terör saldırıları devam ettikçe sığınmacıların ülkelerine dönmeleri beklenenden daha fazla vakit alacaktır. Ana muhalefetin sığınmacılara yaklaşımı insani değil. Denetimler sıkı şekilde devam ediyor. Son iki ayda 36 bin düzensiz göçmen yakalandı, bunlardan 16 bini sınır dışı edildi. Suça karışanlar toplumun huzurunu kaçıranlar sınır dışı ediliyor. Bu meseleyi kültürümüze, inancımıza ve hukuka uygun şekilde hal yoluna koyacağız. Sığınmacılara yönelik nefret söylemlerine yer vermek bize yakışmaz. Yasa dışı göç sorununa karşı kalıcı çözüm sunmaya devam edeceğiz. 

Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 4
  • 3
  • 0
  • 4
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English