Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakanlar oy kullandı

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi oylarını kullandı.

Bakanlar oy kullandı
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri kapsamında Antalya'nın Alanya ilçesinde oyunu kullandı.

Antalya'dan AK Parti milletvekili adayı olan Çavuşoğlu, eşi Hülya Çavuşoğlu ile oyunu kullanmak için Alanya ilçesi Türkler Mahallesi'ndeki Ayşen Cengiz Urfalıoğlu İlkokulu'na geldi.

Çavuşoğlu, 2333 numaralı sandıkta oyunu verdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt içinde ve dışında vatandaşların kullandıkları oyların vatana, millete huzur, istikrar, barış ve daha güçlü bir Türkiye için hayırlara vesile olmasını diledi.
Bakan Soylu oyunu İstanbul'da kullandı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oyunu Gaziosmanpaşa'da Dobruca Ortaokulu'nda kullandı. Bakan Soylu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Bakan Kasapoğlu İzmir'de oyunu kullandı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri'nde, oyunu İzmir'de kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili adayı da olan Kasapoğlu, İzmir Atatürk Lisesi'ne eşi Ayşe Betül Kasapoğlu ve AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı ile geldi.

Oyunu 1260 numaralı sandıkta kullanan Kasapoğlu, seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

Kasapoğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun bir kampanya döneminden sonra ülkenin dört bir tarafında vatandaşların sandıklarda tercihlerini kullanmaya başladığını kaydetti.

Gün sonu itibarıyla milletin kararının ortaya çıkmış olacağını ifade eden Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Bu ülke demokratik olgunlukla, halkımızın soğukkanlılığıyla, ferasetiyle pek çok seçimi geçirdiği gibi inşallah bu seçimi de aynı olgunlukla, bir demokrasi şöleni olarak geçirecektir. İnşallah memleketimiz için, milletimiz için, ülkemizin geleceği için hayırlı olacaktır. Tüm sandık görevlisi arkadaşlarımıza, gayret gösteren tüm görevlilere kolaylıklar, başarılar diliyorum. İzmir'imiz için, ülkemiz için hayırlı olsun."
Bakan Ersoy oyunu Ortaköy'de kullandı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Beşiktaş'ta kullandı.

Eşi Pervin Ersoy ile Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen Bakan Ersoy, 1296 numaralı sandıkta oy verdi.

Oy kullanma işlemini saat 11.00 civarında tamamlayan Ersoy, basına yaptığı açıklamada, "Türkiye'de demokrasinin çarklarının tıkır tıkır işlediğinin dünyaya gösterilmesi açısından çok önemli bir etkinlik. O yüzden önemsiyoruz, bu seçimlerin huzurlu bir ortamda tamamlanmasını. Şimdiden vatanımıza, milletimize hayırlı uğurlu olsun" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Kirişci mezun olduğu okulda oyunu kullandı
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu memleketi Kahramanmaraş'ta kullandı.

Oyunu kullanmak üzere beraberindeki AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel ve bazı partililerle 1972 yılında mezun olduğu Onikişubat ilçesindeki Dumlupınar Şehit Haşim Yenigül İlkokulu'na giden Kirişci, burada bahçedeki vatandaşlarla selamlaştı.

Daha sonra oyunu vereceği 1062 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geçen Kirişci, sandık görevlilerine başarılar diledi.

Kirişci, sandığa oyunu atarken, bugün Türkiye demokrasisi adına önemli bir gün yaşandığını dile getirdi.

Seçimlerin hayırlı olması temennisinde bulunan Kirişci, şunları kaydetti:

"Demokrasi tarihimiz 14 Mayıs 1950'de ilk demokratik seçimin yapılmasıyla beraber çok partili sisteme geçiş ve bundan dolayı da milletimiz demokrasi yolculuğuna böylelikle başlamış. Aradan 73 yıl geçti tevafuk yine 14 Mayıs bu kez yıl 2023. Aziz milletimiz bu ülkenin geleceğiyle ilgili kendi demokratik tercihini inşallah sandıkta ortaya koymuş olacak. Biz de milletvekili adayı olarak, bu okul kendi kişisel geçmişimizle ilgili de ayrıcalığı olan bir okul, çünkü ben bu okuldan mezun oldum. O zamanki ismiyle Dumlupınar İlkokuluydu, bu mahallenin de bir evladı olarak bugün de Tarım ve Orman Bakanı ve Kahramanmaraş milletvekili adayı sıfatımızla bu oyumuzu kullanıyoruz. İnşallah vatanımızın birliği, dirliği, beraberliği daim olacak. Milletimizin mutluluğu ve refahı da seçim sonrasında en üst düzeyde olacak ve biz yeni bir yüzyıla giriş yapacağız. Türkiye Yüzyılı adını verdiğimiz bu yüzyılda da inşallah yeni bir çağ, yeni bir yükseliş, yeni bir şahlanış bu dönemin de başlangıcı olacak."

Oy kullandıktan sonra okuldaki diğer sandıkları ziyaret eden Kirişci, daha sonra Şehit Haşim Yenigül adına oluşturulan anı köşesinde dua etti.

Bakan Özer Ordu'da oy kullandı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Tüm sonuçların ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Ordu'dan AK Parti milletvekili adayı olan Özer, Altınordu ilçesine bağlı Şahincili Mahallesi'ndeki Vakıfbank Ortaokulu'na geldi. Burada bir süre vatandaşlarla sohbet eden Özer, daha sonra, "1396" numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Özer, daha sonra gazetecilere, seçimlerin, demokrasinin şöleni olduğunu söyledi.

Vatandaşların şölen havası, şenlik içinde iradelerini tecelli ettirmek için sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklara koştuğunu belirten Özer, "Sandıktan çıkan sonuç ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. Ben de oyumu burada, Ordu'da kullandım. Tüm sonuçların ülkemize, milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.
Bakan Kurum Ataşehir'de oy kullandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ben oyunu kullanan her bir vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. Burada iradesini sandığa yansıtması ülkemiz adına, geleceğimiz adına çok çok önemlidir." dedi.

Eşi Şengül Kurum ve kızı Hatice Zehra ile saat 10.45'te oy kullanacağı TEB Ataşehir Ortaokulu'na gelen Kurum, yaklaşık 45 dakika sırada bekledi.

Sırası gelen Kurum, sandık görevlilerini selamladıktan sonra kabine girerek oyunu kullandı. Kurum'un, oy pusulasının yer aldığı zarfı, kızı Hatice Zehra sandığa attı.

Bakan Kurum, okul bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugün Türkiye'de 85 milyon insanın demokrasi heyecanı içerisinde iradesini sandığa yansıtacağını belirterek, "Ülkemiz için, milletimiz için, 85 milyon büyük Türkiye için hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Bugünün aynı zamanda Anneler Günü olduğunu hatırlatan Kurum, "Eşimin ve annemin, Anneler Günü'nü tebrik ediyorum. Yine cennetin ayakları altına serildiği annelerimizin, başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum." diye konuştu.

Büyük bir demokrasi heyecanının yaşandığını dile getiren Kurum, "Ben oyunu kullanan her bir vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum. Burada iradesini sandığa yansıtması ülkemiz adına, geleceğimiz adına çok çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 yıldır milleti için gece gündüz mücadele ettiğini ve 100 yılda yapılacak işleri yaptıklarını anlatan Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi de işte bugün 14 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimize emanettir. İnşallah hepimizin, herkesin mutlu olduğu, gençlerimizin hak sahibi olduğu, kadınlarımızın her türlü haklara eriştiği Türkiye Yüzyılı'nı, milletimizle birlikte inşa edeceğiz."

Büyük ve güçlü Türkiye yolunda, dünyanın en güçlü ekonomileri arasında yer almak için mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini aktaran Kurum, "Gençlerimize, evlatlarımıza çok daha güzel bir gelecek bırakma anlayışıyla, umuduyla bundan önce nasıl çalıştıysak, aynı anlayışla çalışacağız. Koşturacağız." dedi.

Kurum, sandık görevlilerine teşekkür ettikten sonra okuldan ayrıldı.
Sağlık Bakanı Koca oyunu Üsküdar'da kullandı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulunda kullandı.

Koca, oy kullanmaya saat 12.50'de eşi Hale, oğulları Zahid Esat ve Abdülaziz Emir ile geldi.
Oyunu 3280 numaralı sandıkta kullanan Koca, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimin hayırlı olmasını dileyerek, "Güzel Türkiye'm için oyumuzu kullandık. Millet iradesi tecelli edecek. Milletimize, ülkemize, insanlığa hayırlı olsun. Bugünün, Türkiye Yüzyılı'nın ilk günü olmasını diliyorum." dedi.

Bakan Koca, oy kullanmak için bir süre sırada bekledi ve bu esnada vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi.
Bakan Dönmez Eskişehir'de oy kullandı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Eskişehir'de kullandı.

Odunpazarı ilçesi 71 Evler Mahallesi'ndeki Eti Maden İşletmeleri İlkokulu'na gelen Dönmez, oy kullanmak için bir süre sırada bekledi ve bu esnada vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Bakan Dönmez, 2023 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzyılın seçiminin başladığını ifade etti.

Seçimin hayırlı olmasını dileyen Sönmez, "Eskişehir'deki okullarda vatandaşımızın oldukça yoğun ilgisi var. Bu demokrasimiz açısından son derece sevindirici. Seçim güvenliği konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak özellikle oy atma ve sayım yerlerindeki elektrik arz güvenliğiyle ilgili hususları da yakinen takip ettik. Her türlü tedbirler alındı. An itibarıyla bize intikal eden bir problem de gözükmüyor." ifadelerini kullandı.

Bugünün aynı zamanda Anneler Günü olduğunu anımsatan Dönmez, şöyle konuştu:

"Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum. Böyle güzel bir günde seçimin olması güzel bir tesadüf oldu. Bu vesileyle büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Küçüklerimizi de kutluyorum. Burada bugün Eti Maden İlköğretim Okulu'nda 2023 sıra numaralı sandıkta oyumuzu kullandık. İçinde bulunduğumuz yıl 2023. Ülkemizin ikinci yüzyılına girdiği bir yıl oldu. İnşallah da uğurlu olur cümlemize."
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, oyunu Osmaniye'de kullandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Osmaniye'de kullandı.

AK Parti'nin Osmaniye milletvekili adayı Yanık, Raufbey Mahallesi'ndeki Şehit Bekir Evran İmam Hatip Ortaokulunda 1328 numaralı sandıkta oy verdi.

Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Yanık, öncelikli çaba ve isteklerinin milletin iradesinin en güzel, doğru, sakin ve güvenli biçimde sandığa yansıması olduğunu söyledi.
Yanık, milletin vereceği kararın başlarının üzerinde olduğunu ifade eden Yanık, "Ama biz inanıyoruz ki bugün de sandık bölgelerinden aldığımız sonuçla inşallah Türkiye Yüzyılı'nı hep beraber inşa edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Önemli olan seçmenlerin güvenlik içinde, son derece kolay biçimde oylarını kullanmaları." dedi.

Oy kullanacak vatandaşlara çağrıda da bulunan Yanık, şunları kaydetti:

"Lütfen bütün vatandaşlarımız, görüşleri, kanaatleri, tercihleri ne olursa olsun gitsinler ve oylarını kullansınlar çünkü tercihin, milletin iradesinin tam olarak sandığa yansıması bizim için çok önemli. 20 sene boyunca bunu savunduk. Halen savunmaya devam ediyoruz. Tekrar ben Osmaniye'mize, milletimize, ülkemize, bütün insanlığa 2023 seçimlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
Bakan Nebati Mersin'de oy kullandı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Mersin'de kullandı.

AK Parti'nin Mersin milletvekili adayı Nebati, oyunu kullanmak için gittiği Zeki Ayan Mahallesi'ndeki Osmangazi İlkokulu ve Ortaokulu'nun bahçesindeki vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Daha sonra 1294 numaralı sandığın bulunduğu sınıfa geçen Nebati sandık görevlilerine kolaylıklar diledi ve kabine giderek oyunu kullandı.

Bakan Nebati, gazetecilere, seçim sürecini kazasız belasız geçirdiklerini, demokrasi şöleni içerisinde iyi bir çalışmayla süreci tamamladıklarını söyledi.

Türkiye'nin ikinci yüzyılına girerken bu seçimin anlamlı olduğunu kampanya süresince gördüklerini aktaran Nebati, Türkiye'nin 14 Mayıs 1950'de "Yeter söz milletindir" söylemiyle demokrasinin çok partili şekilde temsil edildiği sürece girdiğini anlattı.

Nebati seçime katılımın yüksek olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Seçim sonuçlarını hep beraber göreceğiz ama gerek sandıktaki katılımın çok yüksek oluşu, gerek seçim kampanyası boyunca sokakların, caddelerin, evlerin, ilçelerin, illerin özellikle de bizim ittifakımız Cumhur İttifakı'na çok ciddi bir şekilde destek veriyor olması seçim sonucunun hangi yönde olacağına işaret ediyor. Rabb'im bu milletin yolunu açık eylesin ve inşallah seçmenin, yani milletimizin sağduyusu galip gelerek Türkiye'nin ikinci yüzyılını çok güçlü bir şekilde gerçekleştirecek seçimi hep beraber görmüş olacağız."

Bakan Nebati seçimlerin hayırlı olmasını temenni etti.

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 3
  • 4
  • 1
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English