Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Tunç: Görüş farkını farklı noktalara çekmenin anlamı yok

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararına ilişkin, "İki yüksek mahkememizin bir görüş farkı var. Bu görüş farkından yola çıkarak bunu farklı noktalara çekmenin hiç bir anlamı yok" dedi.

Bakan Tunç: Görüş farkını farklı noktalara çekmenin anlamı yok
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki yetki tartışmasına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bunlar hukuk zemininde konuşularak, tartışılarak çözülecek hususlar. Bunu o tarafa bu tarafa çekmenin hiç anlamı yok." ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç, açıklamasında şunları kaydetti;

Dokunulmazlık kapsamı dışındadır diyor Anayasa, Yargıtay da bu görüşte. Anayasa Mahkemesi ise şunu söylüyor; Anayasa'nın 14. Maddesine atıf yapılan bu suçlar belirli değil diyor. Devletin güvenliğine ilişkin suçların tek tek sayılması gerekir diyor. Yargıtay da, bu suçlar kanunla belirlenir dediği için Anayasa'nın 14. Maddesinin son fıkrası, bu suçlar belirlidir zaten kanunla düzenlenmiştir diyor. Türk Ceza Kanunu'nun devletin güvenliğine ilişkin suçlar tek tek yazılmıştır ve bu kapsamda dokunulmazlık kapsamının dışındadır diyor. Tartışma burada çıkıyor.

"Yargıtay dokunulmazlık kapsamı dışındadır diyor"
Seçimden önce soruşturması başlamış olması kaydıyla Anayasa'nın 14. Maddesinde belirlenen terör suçları dokunulmazlık kapsamı dışında mı değil mi? Yargıtay dokunulmazlık kapsamı dışındadır diyor. Bu suçlarda soruşturma geçmişte de yapılmıştır. Meclis'te kesin hükümler okunarak milletvekillikleri daha önce düşürülmüştür. Uygulama bu yöndedir fakat son bir kaç karardan sonra Anayasa Mahkemesi'nin farklı uygulaması nedeniyle diyor. Yargıtayımız Anayasa'nın 14. Ve 83. Maddeleri yorum yoluyla uygulanamaz hale gelmiştir. O nedenle Anayasa ihlali vardır diyor. İki yüksek mahkememizin bir görüş farkı var burada. Bu görüş farkından yola çıkarak bunu farklı noktalara çekmenin hiç bir anlamı yok.

"Sorumsuzca yapılan ifadeler"
Özellikle CHP'nin yeni seçilen genel başkanı birlikte parlamentoda görev yaptık, komisyonlarda birlikte çalıştık, hatta biz Özgür beyle askerliğimizi bile aynı yerde birlikte yaptık. O nedenle ben çok iyi tanıyorum. Özgür bey bu heyecanla özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Bunlar sorumsuzca yapılan ifadeler. Burada Cumhurbaşkanımızın sanki bir darbe yaptığı şeklindeki yorumuna kesinlikle katılmıyoruz. Burada herhangi bir darbe söz konusu değil. Bu millet darbenin ne olduğunu çok iyi biliyor. Bu millet 27 Mayıs darbesini bayram olarak kutlayan zihniyeti de çok iyi biliyor. Yassı Ada zihniyetini de hiç unutmamıştır bu millet. Bu millet 15 Temmuz hain darbe kalkışmasına bir kontrollü darbe denildiğini de çok iyi biliyor. Darbecileri de darbe şakşakçılarını da çok iyi bilir. O nedenle konuyu oraya buraya çekmenin hiç anlamı yok.

"Bunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yetkisinde olan hususlar"
Eğer yasada belirsizlik varsa, Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru ile ilgili kanunda çalışma usülleri ile ilgili Anayasa Mahkememizin kuruluş kanunu ile ilgili tüm bunlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yetkisinde olan hususlar. Dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çözebileceği hususlar. Bunlar hukuk zemininde konuşularak tartışılarak çözülecek hususlar. Bunu o tarafa bu tarafa çekmenin hiç anlamı yok. Konu hukuk zemininde tartışılık ve net bir çözüm bulunur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English