Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Güler ve TSK komuta kademesi Mehmetçik ile bayramlaştı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ile hava ve deniz birlikleriyle bayramlaştı. Bakan Güler ve komutanlar, kara unsurlarıyla bayramlaşmak üzere sınır birliklerini ziyaret edecek.

Bakan Güler ve TSK komuta kademesi Mehmetçik ile bayramlaştı
Bakan Güler, Genelkurmay Başkanı olarak da görevlendirilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Kurban Bayramı dolayısıyla birlikleri ziyaret ederek, Mehmetçik ile bayramlaşıyor.

İlk olarak Adana İncirlik'teki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığını ziyaret eden Güler, çalışmalara ilişkin brifing aldı, talimat verdi, personelle bayramlaştı. Bakan Güler daha sonra beraberindeki TSK komuta kademesi ile Mersin açıklarındaki TCG Giresun'a gitti.

Helikopterle gemiye inen Güler ve komutanlar bahriyelilerle bayramlaştı. Daha sonra Güler, TCG Giresun'da gerçekleştirilen video konferans toplantısına başkanlık ederek, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarına hitap etti.

Bakan Güler, Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerdeki konuşmalarında, şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı, en yoğun ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştirdiği bir dönemden geçildiğini belirtti.

Bu hassas dönemde terörle mücadelenin yanı sıra hudut güvenliğinin personel sayısı ve teknoloji bakımından en yoğun, en kapsamlı tedbirlerle sağlandığını ifade eden Güler, şunları söyledi:

"Aynı şekilde mavi ve gök vatanımızda hak ve menfaatlerimizin korunmasına yönelik faaliyetlerimiz de başarıyla sürdürülmektedir. Başta Kıbrıs olmak üzere Azerbaycan’da, Libya’da, Katar’da, Somali’de, Kosova’da, Bosna Hersek’te ve daha birçok coğrafyada kardeş, dost ve müttefik ülkelerin haklı davasına destek verilmekte, küresel ve bölgesel barış ve istikrara katkı sağlanmaktadır."

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının köklü tarihi, yetenekli personeli ve üstün teknolojisiyle elde ettiği büyük başarılarla dünyanın önde gelen deniz güçlerinden biri olduğunu belirten Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mavi vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi azim ve kararlılıkla korumakta, üstlendiği uluslararası görevler ile bölge ve dünya barışına önemli katkılar sağlayarak şanlı bayrağımızı dalgalandırmakta, eş zamanlı olarak katıldığı yoğun tatbikatlarla da her geçen gün gücünü pekiştirmektedir. Hedefimiz, Deniz Kuvvetlerimizi personeliyle teknolojisiyle ve sahip olduğu imkanlarla dünyanın en kuvvetli deniz güçlerinden biri haline getirmektir. Bu yöndeki çalışmalarımız, bundan sonra da artan bir ivmeyle sürdürülecektir."

Kararlılık mesajı
Hava Kuvvetleri Komutanlığının da elde ettiği büyük başarılarla Türkiye'nin gururu olmaya devam ettiğini vurgulayan Güler, terörle mücadeledeki başarılarda büyük katkısı bulunan Hava Kuvvetlerinin üstlendiği uluslararası görevler ve insani yardım faaliyetleriyle de bölge ve dünya barışına önemli katkılar sağladığını belirtti.

Bakan Güler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma ve yaraların sarılmasına yönelik çalışmalara Mehmetçiğin sağladığı katkıyı hatırlatarak, "Deprem haberinin alındığı ilk andan itibaren de bölgeye en hızlı şekilde yardım ekipleri ile ihtiyaç duyulan her türlü yardım malzemesinin ulaştırılması için hava köprüsü kurmuş, bölgeden vatandaşlarımızın tahliyesini gerçekleştirmiştir." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin anayasaya ve kanunlara bağlı olarak, milli, manevi ve mesleki değerleri çerçevesinde, Atatürk ilke ve inkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde, tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir şevk ve gayretle görevlerini icra etmeye devam edeceğini dile getiren Bakan Güler, sözlerinin sonunda muvazzaf ve emekli personelin, şehit yakınlarının, gazilerin ve güvenlik korucuları ile tüm milletin Kurban Bayramı'nı kutladı, şehitleri, ebediyete intikal eden gazileri, depremde hayatını kaybedenleri rahmet ve minnetle yad etti.

Bakan Güler ve TSK komuta kademesi, hava ve deniz birliklerindeki bayramlaşmasının ardından sınır hattına hareket etti. Geceyi sınırda geçirecek Güler ve komutanlar, sınır birliklerindeki Mehmetçikle yarın bayramlaşacak.

Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English