Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akşener: CHP'nin jest isteme işlerinden bıktım, usandım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben CHP'nin jest isteme işlerinden bıktım, usandım. Midem bulanıyor artık. 15 milletvekili, biz o arkadaşlarımızı zora düşürecek hiçbir şey yapmadık. Teşekkür ede ede gezdik. Bir vefa sistemi içinde gezdik ve en ufak incitici bir cümlemiz olmadı, 15 arkadaşımıza ve Sayın Kılıçdaroğlu'na. O kadar enteresan ki dön baba dönelim 15 milletvekili" dedi.

Akşener: CHP’nin jest isteme işlerinden bıktım, usandım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gölbaşı ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener'e partisinin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım ve Gölbaşı Belediye başkan adayı Fehmi Kandemir eşlik etti.

Vatandaşların şikayet ve önerilerini dinleyen Akşener, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Akşener, seçim sürecini büyük bir dikkatle götürmeye çalıştığını belirterek, "Hem ben hem arkadaşlarım, her zaman seçimleri seçmenin düğünü, bayram olarak değerlendirdik. Bunun kabul görmesi seçmenin lehine. Seçmen için doğru olan işlerin yarıştığı bir dönem olmasına gayret ettik. Şimdi ben esnafı ilk defa gezmiyorum. Bütün ağalar yan gelip yatarken ben tek kadın genel başkan; yani grubu olan bir siyasi partinin kadın genel başkanı olarak tam üç yıl boyunca esnaf esnaf gezdim. 'Buyurun bu dertleri çözün' dedik. Şimdi biz CHP ile 2018, 2019 ve 2023'te ittifak yaptık. Türkiye'nin mahkum olduğu 'Ucube sistem' dediğim bu ittifaklara mecbur bırakan sistem bunu yarattı. Böyle bir yol yürüdük. Hem kişisel olarak hem partinin mensupları olarak biz, ucube sistemi değiştirebilecek bir sonuç için gayret gösterdik. Her bir suçu, benim üzerime bırakıyor herkes. Keşke bu suç bırakmak problemi çözse. Ben aldım gittim sayın, tamam suçlar benim olsun; ama konu o değil biz başaramadık" diye konuştu.

'PSİKOLOJİK ATMOSFER YARATMA AMAÇLIYDI'

2023'teki Cumhurbaşkanı seçimine üç yıl kala, tek adayın etrafında toplanarak seçime gitme önerisini sürekli sunduğunu aktaran Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'na dedim ki; 'Bu iki belediye başkanı arkadaşımızın herhangi birini, cumhurbaşkanı adayı gösterecekseniz biz varız; ama diğerini geri çekin. Eğer bu arkadaşlarımızdan hiçbirini göstermeyecekseniz ikisini birden geri çekin.' Çünkü seçmeni taraftar hale getirir bu arkadaşımızın tutumu. Ben buna dikkat çekebilmek için durup dururken dedim ki; 'Ben Başbakan olacağım.' Bunun anlamı ne? Herkes güldü bana. 'Bu kadın delirdi mi' diye. Biz kazanacağız, bu sistemi değiştireceğiz. Psikolojik bir atmosfer yaratma amaçlıydı. Arkasından 'Kazanacak aday' dedim. Onun arkasından da 'Tek adayla gidelim' dedim. Sonuçta bu iki belediye başkanı arkadaşımız, 'Biz cumhurbaşkanı adayı değiliz' demediler ve seçmen ne zannetti ikisinden birini aday edeceğiz" dedi.

'15 MİLLETVEKİLİNİ ZORA DÜŞÜRECEK HİÇBİR ŞEY YAPMADIK'

Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Balıkesir Belediyesi başkan adaylığı konusunda İYİ Parti'den jest bekledikleri açıklaması hakkında, "Ben CHP'nin jest isteme işlerinden bıktım, usandım. Midem bulanıyor artık. 15 milletvekili, biz o arkadaşlarımızı zora düşürecek hiçbir şey yapmadık. Teşekkür ede ede gezdik. Bir vefa sistemi içinde gezdik. En ufak incitici bir cümlemiz olmadı, 15 arkadaşımıza ve Sayın Kılıçdaroğlu'na. O kadar enteresan ki dön baba dönelim 15 milletvekili. 15 milletvekili ile doğrudur seçime girdik. O seçime girip bir grup kurduğumuz andan itibaren AK Parti tek başına hükümet olmayı kaybetti. Biz de seçime girdiğimiz için CHP 24 milletvekili ekstra kazandı. O günden beri AK Parti bir türlü tek başına iktidar olamıyor. Tam tersine biz olmadığımız zaman Anayasa'yı değiştirecek gücü vardı, gücü olacaktı. Biz bunların teşekkürünü almadık. Sürekli başımıza bir çekiç gibi vurula vurula geziyoruz. Genel başkanların biraz daha dikkatli bir dil kullanmasında fayda var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Halkla sohbet edip partisinin adaylarına oy isteyen Akşener, daha sonra ilçeden ayrıldı.


Kaynak: DHA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • S
    süleyman
    55 gün önce

    REİS in peşine takıldın iyi oldu, kimin kimi gizli desteklediği ortaya çıktı.......

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English