Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Akademisyenler daha yeşil bir dünya İçin Uluslararası Sempozyumda buluştu

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde; Konya Teknik Üniversitesi, Malasia Terenggamu Üniversitesi, Barletti Üniversitesi, Maryland Üniversitesi, Elbasanit Üniversitesi, Meram Belediyesi ve NEÜ Yayınevi iş birliğinde “Uluslararası Çevre Bilimleri ve Mühendislik Araştırmaları Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Akademisyenler daha yeşil bir dünya İçin Uluslararası Sempozyumda buluştu
Sempozyum, NEÜ Köyceğiz Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Etkinlikte ilk olarak kürsüye gelen sempozyum koordinatörü Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Dursun, 9 farklı ülkeden 7 poster, 57 sözlü sunum ve toplamda 70’e yakın sunumun yer aldığı sempozyumun hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Programın düzenlenmesinde çaba harcayan herkese, özellikle de organizasyon koordinatörleri Prof. Dr. Şükrü Dursun ve Dr. Öğr. Üyesi Fatma Kunt’a teşekkür eden NEÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semih Ekercin ise, çok değerli katılımcıların olduğunu belirterek sempozyumun verimli ve başarılı geçmesini diledi.
 
“Yeşil Bir Dünya İçin Türkiye Üzerine Düşeni Yapıyor”
Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmanın önemine vurgu yapan NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman, “Son dönemde iklim değişikliği ve sera gazlarının etkisini herkes tartışıyor. Şunu unutmamak gerek; ülkemiz bu konuda iyileşme sağlamak için üstüne düşen görevi yapıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu 2053 Vizyon Belgesi’nde 5 başlıktan bir tanesi de ‘Sürdürülebilir Kalkınma’… Sürdürülebilir Kalkınma’nın temelinde ise, iklim değişikliği söz konusudur; yani yeşil binalar, yeşil sanayi, yeşil kampüs ve yeşil şehirler… Allah’a şükürler olsun bu konuda Konya’da, diğer illere de örnek teşkil edecek şekilde çok kıymetli çalışmalar yapılıyor. Şöyle de bir slogan var; “Konya içinde yeşil değil, yeşil içinde bir Konya” diye. İnşallah bu sloganın doğrulamasını gayretli çalışmalar neticesinde göreceğiz. Bu vesileyle kongrede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, sempozyumun bilim dünyasına ciddi katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi.
 
“Yaşanabilir Bir Çevre İçin Samimi Adımlar Atıyoruz”
Türkiye’nin ‘İklim Değişikliği’ ve ‘Sıfır Atık’ konusunda yapılan her çalışmayı önemsediğinin altını çizen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da, “Ülke olarak bu konudaki samimi yaklaşımımızın göstergesi olarak Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde kurulan Sıfır Atık Hareketi, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu’nda 105 ülkenin sahiplenmesi ile bir çevre hareketine dönüştü. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak, hükümetimiz ve yerel idareciler olarak daha yaşanılabilir bir çevre konusunda samimi adımlar atıyoruz ve atmaya da devam edeceğiz. Daha yaşanılabilir bir çevre için daha adil bir paylaşıma da ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. 'Dünya nüfusu artıyor, kaynaklar insanlığa yetmiyor.' derken üretilen gıdanın üçte birini çöpe atamayız. Açlıktan ölen çocukların sayısı obeziteden hayatını kaybeden çocuklarla aynı iken adil paylaşımdan söz edemeyiz. Asırlar boyu insanlığa ev sahipliği yapan dünyamız, bugün yine insanlıktan kurtarılmayı bekliyor. Dünyayı bu konuda dertlenen, üzerine bireysel ve kolektif çalışma yürütebilen insanlar kurtaracak. Dünyayı, daha adil bir paylaşım düşünen ve bilimle, ortak akılla bu konuda gayret eden insanlar kurtaracak. İşte o zaman yarınlarımız bugünümüzden daha yaşanılabilir olabilecek” ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların akabinde sempozyum paydaşlarına teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi. Program, açılış töreni sonrasında yüz yüze ve çevrimiçi oturumlarla devam etti.
Sempozyumun kapanış toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda, “Necmettin Erbakan Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Ulusal Çevre Bilimleri ve Mühendislik Araştırmaları Sempozyumu (ISESER2023), hem Necmettin Erbakan Üniversitesinin hem de çevre ve mühendislik alanlarında ülkemizde yapılan çalışmaların uluslararası ortamda tanıtımına katkı sağlamıştır. Söz konusu etkinlikte çevrenin korunması, daha yeşil bir dünya için yapılabilecek çalışmalar yer almıştır. Çalışma ve araştırmalar devam ettirilerek daha önemli sonuçlara ulaşılabilir. Bunun yanı sıra ulusal ve uluslararası katılımcıların yaptığı poster veya sözlü sunumlarla birçok konuda hakkında bilgiler verilmiş, sorular cevaplanmış ve fikir paylaşımı sağlanmıştır. Bununla birlikte konumu, tarihsel ve kültürel değerleri açısından değerlendirildiğinde de Konya’da yapılan bu etkinlik kültürel ve sosyal paylaşım açısından da önemli bir etkinlik olmayı başarmıştır” denildi.Kapanış toplantısının ardından katılımcıların Konya Gezisi ile sempozyum sona erdi. (Yunus Köroğlu)
Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English