Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti ve MHP'nin Konya İlçe Belediye Başkan Adayları tanıtıldı

Cumhur İttifakı Konya İlçe Aday Tanıtım Toplantısı Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın katılımıyla 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin Konya İlçe Belediye Başkan Adayları tanıtıldı.

AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın katılımıyla Cumhur İttifakı Konya İlçe Aday Tanıtım Toplantısı Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

 

Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, MHP Konya Milletvekili Konur Alp Koçak, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ve MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan konuşma yaptı.

Açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı teşkilat mensuplarına teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

 

"31 İLÇENİN TAMAMINDA OLDUĞU GİBİ BÜYÜK REKORLARIN HEYECANINI YAŞIYORUZ"

“Bugün burada 31 Mart seçimlerine yürürken, 15 gün önce Büyükşehir Belediye Başkanımız adayımız olarak sayın Cumhurbaşkanımızca açıklanmıştı. Bugünde burada 31 İlçemizin Belediye Başkanlarının tanıtımı dolayısıyla beraberiz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kıymetli vekillerimiz, teşkilat koordinatörlerimiz sağolsun buradalar. Bir heyecanı yaşıyoruz. Konya için önemli bir anı yaşıyoruz. Bu şehir önemli bir şehir, bu şehre hizmet edenlerin geçmişinden bugüne büyük emekleri ecdadın bize mirası olan bu toprakları gelecek nesillere çok daha emin adımlarla bırakmak için liderlerimizin ortak paydasında devleti geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için hep birlikte çalışıyoruz. 6 Şubat’ta gerçekleşen büyük felakette o bölgelere Konya en iyi şekilde elini uzatmış, 7’den 77’ye en sade vatandaşından, STK’larımıza kadar o bölge insanına bir damla su olmak, birinin elinden tutabilmek için bu şehrin insanları o bölgede de var oldu. Bugün aramızda birlikte yol yürüyüp bu 5 yılı yüz akıyla tamamlayıp, yeni dönemde de yine yarışta olacak olan arkadaşlarımız olacağı gibi nöbeti devretme hazırlığında olan kardeşlerimizde var. Bu yarışta bende varım diyen tüm aday adayları kardeşlerimize ayrıca Allah razı olsun. Bu kutlu yürüyüş günü birlik yürüyüş değil arkadaşlar, birilerine makam mevki verilen yarışta asla değil. İnandığımız değerler altında bizi geleceğe taşıyacak, şehrin insanının hayatını kolaylaştıracak. Bu işe gönül verenlerin yarışa girip nasip kimdeyse de onun aday olarak bu çalışmalarda yer alıp seçim döneminde de el ele omuz omuza Cumhur İttifakı'nın 31 ilçenin tamamında olduğu gibi büyük rekorların heyecanını yaşıyoruz."

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

 

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’ın önderliğinde Konya’mızın 31 ilçesinde kazanacağımız bugün salon göstermiştir. Biz hiçbir kimseye fırsat vermeden, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin dediği gibi, “Önce Ülke ve Milletim, sonra Partim ve ben” , İslam ve Türk dünyasının 2 büyük umudu vardır. Birisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan birisi ise Sayın Devlet Bahçeli’dir. Birileri gibi biz hiçbir zaman laf ebeliği yapmıyoruz. 31 ilçemizin yönetimleriyle beraber kapı kapı sokak sokak dolaşarak Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a oy istemiştik. Allaha şükürler olsun ki  Genel Seçimlerde başarıya ulaştık. Adayımız belli kararımız netti. Bizler masalarda pazarlık yapmadık. Biz Yüce Türk milletinin önünde pazarlık yaptık ve başarılı olduk. Hiçbir kimseye darılmadan ve kırılmadan 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Sayın Belediye Başkanlarına buradan başarılar diliyorum."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın konuşmasından öne çıkanlar:

 

"BİZİM İÇİN EN BÜYÜK MUTLULUK BU DAVANIN BİR NEFERİ OLABİLMEKTİR"

“Bu salonu dolduran Konya’nın 42 bin km2’lik alanında 31 ilçesinde gelen dava arkadaşlarımız coşkusu, 31 Mart seçimlerinde kazanacağımız zaferin göstergesidir. Hepiniz hoşgeldiniz sefa getirdiniz. Konya;  Hz.Mevlana’nın şehri, Selçuklu’nun Dar’ül Mülk’ü, Konya’ya hizmet herkese nasip olmaz. 5 yıldır şehrimize hizmet ediyoruz. Belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla gece demeden gündüz demeden gayret ettik çaba sarf ettik. Bu dönemde birlikte çalıştığımız Belediye Başkanlarımız bir takım ruhuyla Konya’nın her mahallesine her ilçesine önemli hizmetlerde bulundular. Hepinize çok teşekkür ediyorum Allah sizden razı olsun. Bazı arkadaşlarımızla devam ediyoruz, bazı arkadaşlarımız görevlerini bırakmış olacak. Konya 5 yılda çok önemli hizmetler aldı. Kentsel dönüşümde Dar’ül Mülk projesi altında projeler yürütüyoruz. Eski Sanayi, Karatay Sanayi’nin taşınması, Ağır bakım ve Cephanelik gibi alanların oluşturulması için çabalar sarf ediyoruz. Merkez dışında da 28 ilçemizde çok önemli işler yaptık. Önce alt yapısı tamamlanmış şehirler dedik, su ve kanalizasyon başta olmak üzere altyapı sorununu giderdik. Şehir Konakları, Bilgehaneler oluşturduk. Tarım ve Hayvancılıkla uğrana vatandaşlarımıza da desteklerimizi sürdürüyoruz. Güçlü bir adım için hazırız, kararlıyız diyoruz. Bizim 31 İlçede tek bir hedefimiz var Cumhur İttifakı olarak her ilçede ipi göğüslemek ve 1 Nisan sabahı arkadaşlarımızı görevlerinin başına oturtmaktır. Biz Cumhurbaşkanımızdan şunu öğrendik; “İnsanlar gelip geçicidir ama davamız kalıcıdır”. Bizim için en büyük mutluluk bu davanın bir neferi olabilmektir. İnşallah önümüzdeki  5 yılda da bu davanın bir neferi olarak çalışacağız ve gayret edeceğiz.”

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın konuşmasından öne çıkanlar:


“Bugün Konya’da muhteşem bir salonda muhteşem coşkulu bir kalabalıkta bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Çok değerli Cumhur İttifakı’nın il başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Milletvekillerimiz burada tüm Konya’yla yeniden aday olan 31 İlçede Cumhur İttifakı’nın başarısını ortaya koyacak Belediye Başkan adaylarını açıklayacağız. Gerçekten Konya’da Cumhur İttifakı’nın sesinin 31 Mart tarihinde bugüne kadar görülmemiş bir şekilde güçlü şekilde çıkacağını, önümüze gelen sandıkları patlatırcasına oy oranı çıkacağını bu salondan anlıyorum. Bugün Türkiye artık yeşil bir hale döndüyse ve insanların yaşanabileceği bir yer olduysa bundan liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında başlattığı Belediyecilik hamlesinin tüm Türkiye’ye yayılmasıyla başlamıştır. 4 gün sonra 6 Şubat Depremlerinin yıl dönümü olacak. Büyük bir üzüntüyle uyandık. O gün iyi hatırlıyorum TBMM olarak tüm milletvekili arkadaşlarımızı deprem bölgesine gönderdik. 11 İli kapsayan 14 milyon insanı etkileyen depremden etkilenen kardeşlerimizin acılarını paylaşabilmek için bu gayreti gösterdik. Değerli Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay, Hatay’da gerçekten çok büyük hizmetler yaptı. Hatay’ın altyapısından, su ihtiyacının karşılanmasında olağanüstü bir gayret gösterdi.Aday adaylığı müracatları için çok yoğun bir katılım söz konusu oldu. Biz bu tespiti yaparken çok gayret ettik, bir kardeşimiz belediye başkanı olacak işte burada siyaset asalet işidir, siyaset dava işidir, nezaket işidir. Bize düşen görev aday arkadaşlarımızı dava düsturunu zirveye taşımak için onların peşinde koşabilmektir.”

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş'ın konuşmalarının ardından Konya İlçe Belediye Başkan adayları duyuruldu.

İşte Konya’nın İlçe Belediye Başkan Adayları:

 

Ahırlı Belediye Başkan Adayı İsa Akgül
Akören Belediye Başkan Adayı İsmail Aslan (MHP)

Akşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Kahraman
Altınekin Belediye Başkan Adayı Agah Yılmaz

Beyşehir Belediye Başkan Adayı Adil Bayındır

Bozkır Belediye Başkan Adayı Sadettin Saygı

Cihanbeyli Belediye Başkan Adayı Mehmet Kale

Çeltik Belediye Başkan Adayı Ali Meşe
Çumra Belediye Başkan Adayı Fatih Demirci (MHP)

Derbent Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ayten
Derebucak Belediye Başkan Adayı Ahmet Kısa
Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Savaş Özdemir (MHP)

Emirgazi Belediye Başkan Adayı Nurişen Koçak (MHP)

Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu (MHP)

Güneysınır Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir

Hadim Belediye Başkan Adayı Mehmet Çetiner
Halkapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Bakkal (MHP)

Hüyük Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiğdem
Ilgın Belediye Başkan Adayı Ömer Apil
Karatay Belediye Başkan Adayı Hasan Kılca
Kadınhanı Belediye Başkan Adayı İrfan Karaca

Karapınar Belediye Başkan Adayı İbrahim Önal

Kulu Belediye Başkan Adayı Abdürrahim Sertdemir

Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Kavuş

Sarayönü Belediye Başkan Adayı Nazif Solak

Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Pekyatırmacı

Seydişehir Belediye Başkan Adayı Abdulmuttalip Demirel

Taşkent Belediye Başkan Adayı Mehmet Acar

Tuzlukçu Belediye Başkan Adayı Nevzat Kolaş

Yalıhüyük Belediye Başkan Adayı Hasan Koçer

Yunak Belediye Başkan Adayı Süphan Günaltay

 


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 10
  • 3
  • 38
  • 5
  • 2
  • 14
  • 1
  • 4
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (3)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • H
    Hakan
    85 gün önce

    Reis ne diyorsa ne istiyorsa o.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (13)
  • AO
    A OSMAN
    85 gün önce

    İnşallah büyük heyecan yaşatacaz size bu seçim

    • Cevapla
    • Begen (20)
    • Begenme (8)
  • 84 gün önce

    konyada mı ?

    • Begen (11)
    • Begenme (4)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English