Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti'nin Sarayönü Belediye Başkan Adayı Nafiz Solak kimdir?

Mahalli İdareler Seçimi için AK Parti'nin Konya ilçelerindeki belediye başkan adayları belli oldu. Buna göre AK Parti'nin Sarayönü Belediye Başkan Adayı Nafiz Solak oldu. Peki, Nafiz Solak Kimdir? İşte detaylar ...

AK Parti’nin Sarayönü Belediye Başkan Adayı Nafiz Solak kimdir?

AK Parti'nin Sarayönü Belediye Başkan Adayı Nafiz Solak oldu. Peki, Nafiz Solak nereli, kimdir?

 

NAFİZ SOLAK KİMDİR? 

Konya'nın Sarayönü ilçesinde 13 Şubat 1971 doğumlu olan Nafiz Solak, ilk ve orta öğretimini Sarayönü'nde tamamlamıştır. Babası gibi, öğretmen olan ablasının tayini üzerine, Ankara'nin Elmadağ İlçesine yerleşen Nafiz Solak, Lise eğitimini burada tamamlamıştır. Öğrencilik yıllarında çeşitli spor dalları ile uğraşan Nafiz Solak öğrencilik yıllarında pek çok başarıya imza atmış ve sosyal bir öğrenci olarak lise hayatını tamamlamıştır. 4 kardeşin en küçüğü olan Nafiz Solak, üniversite hayatına Konya' da devam etmeyi tercih etmiş ve 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olmuştur. Lise yıllarındaki başarılarını, üniversite yıllarında da devam ettiren Nafiz Solak başarılı bir Veteriner Hekim olarak iş hayatına atılmıştır.

 

1995 yılında vatani görevi için Edirne' ye giden Nafiz Solak, yedek subay olarak vatani hizmetini yerine getirmiştir. Askerlik sonrası mesleği olan Veteriner Hekimlik görevini 1997 yılından başlayarak 2003 yılına kadar Sarayönü Kaymakamlığı Hizmet Birliğin de sürdürmüştür. Tecrübeli bir Veteriner Hekim olan Nafiz Solak, 2003 yılında serbest çalışmayı tercih etmiş ve Sarayönü ilçesinde, özel bir klinik açarak; civar ilçeler ve köyler de dahil olmak üzere geniş bir alana hizmet vermiştir. 

 

Serbest olarak çalıştığı dönemlerde siyasi hayata atılan Nafiz Solak, 2009 yılında AK Parti İlçe Başkanı olarak ilk siyasi başarısını elde etmiş ve 2013 yılında bu görevinden ayrılarak AK Parti Sarayönü Belediye Başkanı Adayı olmuştur. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçiminde elde ettiği başarı neticesinde Sarayönü Belediye Başkanı olan Nafiz Solak, 31 Mart 2019 Yerel seçimlerinde 2.kez Belediye Başkanı olmuştur.

 

1990 yılından bugüne Sarayönü'nde ikamet eden Nafiz Solak, evli ve 4 çocuk babasıdır.


Kaynak: Haber Merkezi

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English