Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

AK Parti, Kocaeli ve Sakarya ilçe başkan adaylarını tanıttı

AK Parti, 31 Mart'ta, Marmara Bölgesi'ndeki iki büyükşehirde başkanlık için yarışacak ilçe adaylarını açıkladı. Kocaeli ve Sakarya'da adayların tanıtıldığı toplantılarda heyecan büyüktü.

AK Parti, Kocaeli ve Sakarya ilçe başkan adaylarını tanıttı

AK Parti Kocaeli Aday Tanıtım Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un katılımıyla Kocaeli Kongre Merkezi'nde yapıldı.

 

Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, seçime 57 gün kaldığını belirterek, seçimle ilgili yoğun ve titiz bir çalışma sürdürdüklerini kaydetti.

 

AK Parti üyelerinin, makam yerine davasına bağlı olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:

 

"Kenara çekilemeyiz, motivasyonumuzu bozamayız. Biz makam olsun veya olmasın, bu davanın birer neferi olarak gece gündüz çalışmaya ve Cumhur İttifakı'na omuz ve destek vermeye hazırız. 2000'li yıllara gidelim, bize birer kağıt vermiş olsunlar. 2024 için hayallerinizi yazın deselerdi, belki de çok çok azımız Ayasofya'nın açılacağını yazardık. Bir avukat kardeşimizin, duruşmalara başörtüsüyle gireceğini öngöremezdik. Bugün başörtülü birisinin vali, bakan, savcı, hakim ve polis olacağını düşünemezdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu ülkeye kattığı en önemli şey özgüvendir."

 

Bugüne kadar görev yapan belediye başkanlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Yavuz, bayrağı devralan adayların, elde edilen başarıyı çok daha yukarıya çekeceğinden emin olduklarını bildirdi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da kente karşı verdikleri sözleri tuttuklarını vurgulayarak, "Gökteki yıldızları vaat etmeyeceğiz, popülizm kıskacına bu şehri asla teslim etmeyeceğiz. Tutamayacağımız hiçbir sözü, bu millette vermeyeceğiz. Bu millete yalan söylemedik, söylemeyeceğiz." dedi.

 

AK Parti İl Başkanı Şahin Talus da kentte yürüttükleri seçim çalışmalarını anlattı.

 

Konuşmaların ardından açıklanan ilçe belediye başkan adayları şöyle:

 

Karamürsel-Mesut Çetinkaya, Gölcük- Ali Yıldırım Sezer, Başiskele- Mehmet Yasin Özlü, Kartepe-Mustafa Kocaman, Kandıra-Erol Ölmez, İzmit- Muharrem Tutuş,  Derince-İbrahim Şirin, Körfez-Şener Söğüt, Dilovası-Ramazan Ömeroğlu, Çayırova-Bünyamin Çiftçi, Gebze-Zinnur Büyükgöz, Darıca- Muzaffer Bıyık.

 

Aday tanıtım toplantısına, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysal Tipioğlu, Cemil Yaman ile Sadettin Hülagü de katıldı.

 

Sakarya ilçe belediye başkan adayları 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Cumhur İttifakı Sakarya İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, Cumhur İttifakı'nın çok bereketli olacağı öngörüsünde yanılmadığını söyledi.

 

Cumhur İttifakı'yla Türkiye'de çok büyük işlere imza atıldığını belirten Yavuz, "Cumhur İttifakı'mızın büyükşehir belediye başkan adayı Yusuf Alemdar'ı tebrik ediyorum. Kendisine muvaffakiyetler diliyorum. Hepimiz hizmetkar olduğumuzun bilinciyle, bu statüleri kendi menfaatlerimiz için değil, ne kadar gücümüz varsa tamamını Sakarya'mız için, Türkiye için kullanacağız." diye konuştu.

 

Yavuz, 1 Nisan sabahında Türkiye'de karşı blokun en iyi ders aldığı güne uyanacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

 

"Öyle bir ders vereceğiz ki... Önümüzdeki dönemlerde çok işimiz var. Çok daha ilklere, güzelliklere, yeniliklere birlikte imza atacağız. Biz daha yerli ve milli yepyeni modern Anayasa yapacağız. İşte sandıktan çıkan ses, inşallah o süreçlerin de önünü açacak. İnşallah 1 Nisan sabahına böyle bir başarıyla uyanacağız. Sakarya'nın, büyükşehirler içinde en yüksek oyu aldığı günde buluşmuş olacağız."

 

"Türkiye sarsılmaz güce sahip olmuştur"

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de Türkiye'de, millete ve devlete yönelen tehdit ve tehlikelere karşı göğüs germeye her zaman hazır olan birlikteliği temin ettiklerini ifade etti.

 

Milleti ayrılığa düşürecek her şeye karşı panzehir niteliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni 21'inci yüz yılda lider ülke yapacak anlayışla yollarına devam ettiklerini anlatan Bülbül, "Bu anlayış çerçevesinde 15 Temmuz'dan sonra gerçekleştirdiğimiz Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve arkasından gerçek reformlarla Türkiye, artık siyasi istikrar noktasında dost düşman herkesin kabul ettiği şekilde sarsılmaz güce sahip olmuştur." diye konuştu.

 

Bülbül, Türkiye'nin artık nasıl bir saldırıyla, tehditle karşı karşıya gelirse gelsin "Acaba hükümet bozulur mu, yönetim düşer mi, hükümet düşer mi?" şeklinde tereddüt yaşamadan yoluna büyük hızla devam ettiğini vurguladı.

 

Türkiye'nin sadece vatan topraklarının değil, Balkanların, Kafkasların, Orta Doğu ve Orta Asya'nın ümidi olduğuna değinen Bülbül, bundan dolayı Türkiye'nin güvenliğini, refahını, bağımsızlığını her şeyden kutsal bileceklerini dile getirdi.

 

"31 Mart yerel seçimleri, devletin genel iradesiyle yerel idarecinin birbirine kenetleneceği, uyumlanacağı gün olacaktır." diyen Bülbül, Sakarya'da 31 Mart akşamı Türkiye'ye rekor oyla başkanlarını seçeceklerini kaydetti.

 

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yusuf Alemdar'ın konuşmalarının ardından Cumhur İttifakı'nın ilçe belediye başkan adayları sahneye çağrıldı.

 

İlçelerin belediye başkan adayları şu şekilde:

"Adapazarı-Mutlu Işıksu, Akyazı-Bilal Soykan, Arifiye-İsmail Karakullukçu, Erenler-Rahmi Şengül, Ferizli-İsmail Gündoğdu, Geyve-Metin Atalay, Hendek-Turgut Babaoğlu, Karapürçek-Ümit Bodur, Karasu-İshak Sarı, Kaynarca-Mustafa Özer, Kocaali-Turan Yüzücü, Pamukova-Fatih Akın, Sapanca-Recayi Çapoğlu, Serdivan-Osman Çelik, Söğütlü-Selçuk Kurt, Taraklı-İbrahim Pilavcı."


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English