Son Dakika Haberler

Başbakan Erdoğan adına yetimhane açıldı

  • 1 / 4
    Başbakan Erdoğan adına yetimhane açıldı

    Merkezi Konya'da bulunan RİDA İnsani Yardım Derneği tarafından Kenya'nın Garissa bölgesinde açılan yetimhaneye bölge halkının isteğiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adı verildi.

  • 2 / 4
    Başbakan Erdoğan adına yetimhane açıldı

    RİDA İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Tamer Kalender: ''Bölge halkının bize tahsis ettiği yerde yetimhane için çalışma başlatmıştık. Yetimhane hakkında konuşurken toplantıda bulunan yerli halktan birisi 'Tam olarak ne yapacaksınız-' diye bir soru yöneltti. Bende, 'burada kalacak öğrencilerin tüm eğitim masraflarını dernek olarak karşılayacağız. Onlar da okuyup gelecekte söz sahibi makamlara geldiklerinde hem yaşadıkları şehre hem de ülkelerine hizmet edecek lider insanlar olacaklar' dedim. Benim bu açıklamam üzerine toplantıda bulunanlardan biri 'Yani, bütün yetim çocuklarımız okuyup Recep Tayyip Erdoğan gibi mi olacaklar-' dedi. Bende evet, bütün çocuklar Recep Tayyip Erdoğan olacak yanıtını verdim.''

  • 3 / 4
    Başbakan Erdoğan adına yetimhane açıldı

    Bölgede daha fazla yetime ulaşmak için faaliyetlerini artırdıklarını ifade eden Kalender, Türkiye'deki çocuklarla Sudan ve Somali'deki çocukları kardeş yapmak için harekete geçtiklerini ve bölgede yaklaşık 3 bin 500 yetime ulaştıklarını bildirdi.

  • 4 / 4
    Başbakan Erdoğan adına yetimhane açıldı

    RİDA İnsani Yardım Derneği Başkan Yardımcısı Tamer Kalender, yaptığı açıklamada, derneklerinin yetim çocukların bakımını üstlendiğini, 2008 yılında Sudan'da 33 yetim çocuğa okullarda yemek yardımı yaparak yetimlere hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Türkçe العربية English