Son Dakika Haberler

Osman Aşkın Bak Kimdir?

Osman Aşkın Bak Kimdir?

​Osman Aşkın Bak Kimdir?

Osman Aşkın Bak kimdir, nerelidir? Yeni Spor Bakanı ne mezunu? Hepsini sizlerle paylaştık. Hemen Osman Aşkın Bak kimdir haberimizden yeni bakana ait tüm bilgileri gerçekçi şekilde öğrenebilirsiniz. İşte Yeni Gençlik ve Spor Bakanı…

Spor Bakanı nereli sorusu günlerdir sorulmaktadır. Yeni bakanlar listesinde adı geçen ve siyasetin içerisinden adını bildiğimiz Osman Aşkın Bak merak ediliyor. Yeni bakanın özel hayatı, bulunduğu görevleri, aldığı eğitimleri ve daha fazlası için haberimizi takip edebilirsiniz.
Osman Aşkın Bak kimdir, hangi eğitimleri almıştır, spor bakanlığı konusunda bilgili midir? Bu soruların hepsine yanıt vererek Bak’ın hayatını sizlerle paylaştık. Eğer yeni bakanın hayatına dair bilgileri almak istiyorsanız Osman Aşkın Bak’ın hayatını incelemeye başlayabilirsiniz.

Osman Aşkın Bak Aslen Nereli?

Kabinedeki Karadenizli bakanlar arasına adını yazdırmayı başaran Osman Aşkın Bak Rizelidir. Ailesi Rize kökenli olan bakan, Rize’nin Pazar ilçesinde doğmuş ve çocukluk yıllarını geçirmiştir. Daha sonra eğitim hayatına başlangıç vermesiyle birlikte doğduğu topraklardan uzaklaşarak yeni bir yaşam serüvenine başlamıştır. 11 Ekim 1966 tarihinde dünyaya gelen bakan, daha önce kabinede gördüğümüz isimler arasında yer alıyordu. Aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu listesinde adı yine göze çarptı.

Osman Aşkın Bak Hangi Takımlı?

Osman Aşkın Bakın tuttuğu takım direkt verdiği röportajda kendisi tarafından açıklandı. Aşkın Bak; Rize’yi ve büyük bir döneminin geçtiği Kasımpaşa’yı sevdiğini açıklamıştır; ancak gönlündeki takımın farklı olduğunu belirtmiştir. Osman Aşkın Bak Fenerbahçeli olduğunu belirtirken ülkedeki başarı yakalayan takımları tebrik ettiğini söyledi. Röportajında Galatasaray ve Efes örneklerini vererek tarafsızlığını koruyacağının sinyalini verdi.

Osman aşkın Bak

Osman Aşkın Bak Eşi Kim?

Osman Aşkın Bak evli mi sürekli soruluyordu. Hemen merak edenler için açıklayalım. Yeni bakan evlidir. Bakanın eşinin ismi ise; Tülay Baktır. Tülay Bak ve Osman Aşkın Bak evlilikleri süresince 4 çocuk sahibi olmuşlardır. Ancak özel hayatı hakkında pek fazla açıklama yapmayan Osman Aşkın Bak, eşinin mesleğini henüz söylememiştir.

Osman Aşkın Bak Eğitimi

Osman Aşkın Bak ne mezunu, eğitim gördüğü okullar ve tahsili hakkında merak edilenleri aşağıda görebilirsiniz:
  • Osman Aşkın Bak kimdir yazımızın başında bakanın Rize Pazarlı olduğunu söylemiştik. Bakan Pazarda doğmuştur. Lise eğitimine gelinceye kadar Rize sınırları içerisinde yaşamaya devam etmiştir. Ancak lise çağına geldiğinde doğduğu ve kökeninin dayandığı Rize topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Liseyi İstanbul’da okuyan Aşkın Bak; Kabataş Erkek Lisesi’ni kazanmıştır. Lise eğitimini burada tamamlamıştır.
  • Osman Aşkın Bak liseden üniversiteye geçişte yine İstanbul’da kalarak İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yerleşmiştir. Makine alanında lisansını tamamlayan yeni bakan yüksek lisans için ülke dışına çıkmıştır.
  • Yeni Spor Bakanı yüksek lisans yapabilmek için İngiltere’ye gitmiştir. İngiltere’de eğitim veren Nottingham Üniversitesi kapsamında yüksek lisansını yapmıştır. Üniversitedeki yüksek lisansını İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında görmüştür.
  • Doktora yapmayı tercih eden yeni bakan yurda dönerek lisansını aldığı İstanbul Teknik Üniversitesi’nden doktorasını da almıştır. Fen Bilimleri Enstitüsü kapsamında eğitim alınan Endüstri Mühendisliği alanında Doktor unvanını elde etmiştir.

Osman Aşkın Bak Önceki Görevleri

Osman Aşkın Bak kariyeri eğitim hayatının hemen sonrasında şekillenmiştir. Bakanın yer aldığı görevleri aşağıda görebilirsiniz:
  • Spor Bakanı ilk olarak Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu üyeliğinde bulunmuştur. Aynı zamanda Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği’nde de görev yapmıştır.
  • İstanbul Ticaret Odası’nda görev alan yeni bakan odada meclis üyesi olarak görevini icra etmiştir.
  • Sporla yakından ilişkili olduğu bilinen Bak, spor kulüpleri kapsamında yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yaparak spor alanındaki kariyer basamaklarını tırmanmıştır.
  • Spora yakın oluşundan dolayı Dopingle Mücadele Komisyonu’nda göreve alındı. Komisyonun başkanı olarak vazifesini yerine getirdi.
  • Hem İstanbul, hem de doğduğu topraklar olan Rize’de milletvekilliği yaptı. Rize’de üst üste 3 dönem milletvekili olarak seçildi.
  • NATO’da görev alan Yeni Gençlik ve Spor Bakanı;  Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyeliği yaptı. Ayrıca Dışişleri Komisyonu’na girerek komisyonun sözcülüğü görevini yerine getirdi. NATO PA’nın Siyasi Komite Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Böylece kariyerinde zirve noktaları gördü.
  • NATO’daki görevleriyle birlikte siyasette daha fazla adını görür hale geldiğimiz Osman Aşkın Bak; Gençlik ve Spor Bakanı olarak seçildi. 65. Hükümette Bakanlar Kurulu listesine Gençlik ve Spor Bakanı olarak atanan isim 2017 ile 2018 yılları arasında bakanlık yapmıştır.

Yeni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

Osman Aşkın Bak kimdir diye soranlara 65. Hükümetten sonra yeniden bakan olduğunu söyleyerek yanıt verebiliyoruz. 67. Hükümette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yapan Bak, görevi Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan almıştır. Mehmet Muharrem Kasapoğlu aslen nereli bilinmiyor ancak İstanbul doğumludur. İstanbul kökenli bakandan sonra yeniden Rizeli isim artık bakanlığın en üstünde bulunacak. Eski Gençlik ve Spor Bakanı koltuğu Haziran 2023 dönemiyle birlikte yeni bakan Osman Aşkın Bak tarafına devir etmiştir. Böylece koltuk değişimi tamamlanmıştır.
 
Türkçe العربية English