Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

TURKOVAC aşısı için gönüllülere çağrı: Bir an önce aşımız vücut bulsun

25.09.2021 12:23:00
Yerli koronavirüs aşısı "TURKOVAC", faz 3 çalışmaları kapsamında gönüllüleri bekliyor.
Yerli koronavirüs aşısı "TURKOVAC", Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirildi.

"Lütfen yerli aşımızın faz-3 çalışmasına gönüllü olun"
Erciyes Üniversitesindeki bilim insanlarının, TURKOVAC Aşısı Proje Lideri Prof. Dr. Aykut Özdarendeli öncülüğünde aşı geliştirdiklerini anımsatan Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, "Bu aşının geldiğimiz aşamada faz-3 çalışması devam etmekte. Faz-3 çalışma verileri açıklandıktan sonra sayın Bakanımızın söylediği gibi acil kullanım onayı alınacaktır. İnşallah önümüzdeki süreçlerde TURKOVAC aşısını da gözlemlemiş olacağız. Gönüllülerimizi bekliyoruz. Lütfen yerli aşımızın faz-3 çalışmasına gönüllü olun ve bir an önce aşımız vücut bulsun" dedi.

Kayseri'de bugüne kadar kaç doz aşı yapıldı?
Ali Ramazan Benli, ilde şu ana kadar 1 milyon 730 bin doz aşı yapıldığını söyledi. Bu sayının kentin nüfusunun üzerinde olduğunu, 691 bin kişinin ise ikinci dozunun tamamlandığını anlatan Benli, birinci doz yaptıran kişi sayısının 864 bini bulduğunu vurguladı. Benli, kentte 20 yaş üzerindeki yaklaşık 200 bin kişinin hiç aşı olmadığına dikkat çekerek, bu durumun salgında işleri zorlaştırdığını vurguladı.

"Gebe aşılamasını mutlaka yapmamız gerekiyor"
Benli, hastanelerden aldıkları veri analizlerinden üç önemli sonuç çıkardıklarına işaret ederek, şunları söyledi: "Birincisi; çift doz Sinovac aşılılar mutlaka üçüncü dozu olsunlar. Mümkünse BionTech. İki; gebe aşılamasını mutlaka yapmamız gerekiyor çünkü anne kayıplarımız oluyor. Üç; onkolojik, özellikle yaşlı onkolojik hastalarımız iki doz Sinovac'ta kalmasınlar, mutlaka üçüncü dozlarını tamamlasınlar."

DİĞER HABERLER