Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Konya Temsilcisi Demirel: İyi ki psikolojik danışmanız

01.10.2022 16:15:00
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Konya Temsilcisi Gülsüm Demirel, “30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Konya Temsilcisi Gülsüm, mesajında şu ifadelere yer verdi:  İlkini 2020 yılında kutlamaya başladığımız Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günümüz bugün de ilk gün coşkusuyla yurdun dört bir yanında derneğimiz İl/ ilçe teşkilatları ve meslektaşlarımızın öncülüğünde  istihdam alanımız olan tüm kamu/özel kurum ve kuruluşlarında, üniversitelerimizde kutlanmaktadır.

“Saygın meslek gruplarından biri olmuştur”
Kavram ve hizmet olarak 1950’li yılların başında ülkemize giren Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri bugün, kamu ve özel sektörde eğitim, sağlık, aile ve sosyal hizmet, adalet, TSK, diyanet, endüstri, spor, insan kaynakları gibi birçok hizmet alanında istihdam edilen 70.000 e yakın meslektaşımız ve üniversitelerde öğrenimine devam eden 25.000 civarında Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans öğrencimizle büyük ve saygın meslek  gruplarından biri olmuştur. Üst düzey akademik ve bilişsel yeterlilikle mesleki eğitime giriş yapan lisans öğrencilerimiz, uygulamaya dönük ve nitelikli bir eğitim sonrası mesleğe ilk adımlarını atmaktadır. İstihdam edildikleri her alanda farkını ortaya koyan meslektaşlarımıza olan ihtiyaç birçok iş kolunda çeşitlenerek artmaya devam etmektedir. Bu kapsamda çalışmalarını yürüten derneğimiz geçmişte olduğu gibi bugünde mesleğimizin temsil edilmesi, meslektaşlarımızın mesleki eğitim ve gelişimlerinin desteklenmesi, var olan istihdam alanlarının korunarak yeni istihdam alanlarının oluşturulması noktasında çalışmalarına devam etmektedir. Mesleki yetkinliklerimiz dahilinde insana hizmet noktasında bize ihtiyaç olan her alanda olmaya devam edeceğiz. İyi ki Psikolojik Danışmanız. Tüm üye ve meslektaşlarımıza saygılarımızla, 30 Eylül Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü Kutlu olsun" 

DİĞER HABERLER