Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden anlamlı iş birliği

08.12.2022 17:24:00
Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü paydaşlığında oluşturulan “Reflektörlü Uyarı Çantası” projesi kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirildi
Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı  ziyarette engellilere  reflektörlü çanta dağıttı. 

Selçuklu Belediyesi ve Konya İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ve  engellilerin trafikte görünürlüğünü arttırmayı amaçlayan “Reflektörlü Uyarı Çantası” projesi  kapsamında ziyaret gerçekleştirildi. 
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç projenin engellilerin hayatını kolaylaştırmak ve  trafikte onların daha da görünür hale gelmeleri anlamında önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’nde gerçekleştirilen ziyarette dernek başkanı Ahmet Mıhçı’nın yanı sıra Konya Trafik Denetleme Şubesine bağlı polisler  ve dernek üyeleri de yer aldı.  

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Konya İl Emniyet Müdüre Engin Dinç’e ziyaretleri dolayısıyla teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı,”Hem emniyetimiz hem de belediyemiz engellilerle ilgili bir talepte bulunduğumuzda bizi hiçbir zaman geri çevirmediler. Kendilerine engelli kardeşlerimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi. 

“Engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına her projeyi destekliyoruz”
Engellilerin hayatını kolaylaştıracak her projenin içinde yer almaya çalıştıklarını ve bunun Selçuklu Belediyesi’nin misyonlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: “Bütün çalışmalarımızı yaparken önceliklerimizden biri, belki de en önce düşündüğümüz husus engellilerimizin rahat bir şekilde hem kendi ihtiyaçlarını giderebilmeleri hem de sosyal hayatın içerisinde olabilmeleri. Bu manada şehrimizde hiçbir engel olmasın istiyoruz. Ben engelliler günü değil, engelsizler günü olarak kabul ediyorum. Bizim için özel olan hemşehrilerimizi, vatandaşlarımızı her alanda rahat ettirmek, onların işlerini rahat bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamak, şehrimizde rahat bir şekilde dolaşabilmelerini istedikleri yere istedikleri mekana gidebilmelerini temin etmek bizim birinci görevimiz diye düşünüyoruz. Bu manada Büyükşehir Belediyemizle birlikte yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin çabası, gayreti içerisindeyiz. Tabii bu işleri yaparken dernek başkanımız bizimle sürekli temas halinde. O bize eksiklerimizi iletiyor. Yapmamız gereken işleri söylüyor. Sizlerden gelen talepleri bize en doğru şekilde iletiyor. Bu birliktelik sayesinde de çok şükür bugün Konya'mızda bütün alanlarda sadece fiziki engel anlamında değil tüm engellilerin istifade edebilecekleri alanlar sunuyoruz. İşte eğitim faaliyetleri noktasında görme engelli derneklerimiz var. İşitme engelli vatandaşlarımız var. Onların çalışmaları noktasında üretime katkı sağlamaları anlamında önceki yıl bir proje uygulamıştık. O proje ile birlikte buraya gelen kardeşlerimiz el sanatlarıyla burada farklı organizasyonları, farklı işleri gerçekleştirmişlerdi ve bununla birlikte de belki kendilerine ufak da olsa bir gelir kapısını aşmış oldu. Sizlerin her zaman yanınızda olmaya devam edecek,  elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bugün de Sayın Müdürüm ile birlikte çok güzel bir işe imza attık. Sizlerin hem ihtiyacını görecek hem günlük kullanımda rahat bir şekilde kullanabileceğiniz aynı zamanda görünürlüğünüzü arttıracak bir çantayı birlikte hazırlama imkanımız oldu.Bu çanta hem yaya geçitlerinde hem normal trafik içerisinde hareket ederken sizin görünürlüğünüzü arttıracak O yüzden değerli İl Emniyet Müdürümüze özellikle teşekkür ediyorum. Böyle bir projeyi düşündükleri için, bizi de bu projeye ortak ettikleri için sağ olsunlar. Çok büyük bir incelik gösterdiler. Biz de işin bir tarafında bu işe ortak olmuş olduk” dedi.
“ Engelli kardeşlerimizin 7/24 hizmetindeyiz”
Konya'ya geldiğimizden beri aslında sizlere yönelik ufak tefek dokunuşlar yapıyoruz.Ben geldiğim şehirde de aynı şekilde öncelikle engel demeyeceğim ama en azından pozitif ayrımcılık yapılma noktasında sizlere özveriyle yaklaşmaya çalışıyorum. Bu noktada teşkilat mensubu kardeşlerimizle özellikle trafikçilere de çok teşekkür ediyorum. Bazen güzel fikirlerle ortaya çıkıyorlar. Bazen sizlerle istişare ederek güzel fikirler ortaya çıkarıyoruz. Sizin hayatınızı nasıl kolaylaştırabiliriz noktasında. En son bu çalışmamızı da yine özellikle sizlerden gelen talep trafikçilerin de gözlemleri sonucunda beraber geliştirdiğimiz projeydi aslında bu sizlerle. Sayın Başkanımız da bu noktada bize destek verdi. Üç kurum beraber çok güzel bir iş çıkardık. Basit ama görünüş itibariyle ama bence efektif biraz da kullanışlı bir konu oldu. İnşallah bu uygulamayı burada başarabilirsek diğer illere de biz bunu yayabiliriz. Diğer derneklerle de görüşüp. Ben başta başkanım olmak üzere dernek başkanımıza siz değerli üyelerimize ve teşkilat mensuplarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah kazasız, belasız bir  seyahat ederiz. Sizler de tabii kurallara uyun. Yine sizlere yönelik whatsapp grubu da oluşturduk. Sadece trafik açısından değil, asayiş açısından da gece gündüz yirmi dört saat ne zaman Türk Polis Teşkilatına ihtiyaç duyarsanız biz oradayız. Bunu bilmenizi istiyorum. Bir kardeşiniz olarak bana da her zaman gelebilirsiniz. “ diye konuştu. 

Başkan Pekyatırmacı ve İl Emniyet Müdürü Dinç ziyaretin sonunda dernek üyelerine “Reflektörlü Çanta” dağıtımı yaptı.

DİĞER HABERLER