Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Ramazan ve İslam'la ilgili skandal sözler

14.04.2021 11:42:00
Hollandalı ırkçı siyasetçi, mübarek Ramazan ayına ve İslam'a saldırmaya kalktı. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Wilders'a tepki gösterdi.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
İslam düşmanlığı ile tanınan Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımında, Ramazan ayını ve İslam'ı hedef aldı.
Wilders, skandal paylaşımında "İslam'ı durdurun, Ramazan'ı durdurun" sözlerini sarf etti.
"Ramazan bizim kültürümüz, tarihimiz, geleceğimiz değil. İslamlaşmayı durdurun." ifadelerine paylaşımda yer verildi.Videonun sonunda ise Wilders'ın fotoğrafının yanında "İslam Hollanda'ya ait değil." denildi. "Asla kabul edilemez"
İslam düşmanı paylaşıma tepki gösteren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, barış dini İslam'ı ve rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'i hedef alan Hollandalı ırkçı bir siyasetçinin söylemlerinin asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

"Aklıselim ile hareket ederek..."
Erbaş, açıklamasında şunları kaydetti: "İslam düşmanlığını körükleyen, toplumsal barışı hedef alan ırkçı zihniyete karşı uluslararası toplumu bilinçli bir mücadeleye davet ediyorum. Avrupa'da yükselen İslam düşmanlığına ve bu tür sistematik provokasyonlara karşı Müslümanlar olarak aklıselim ile hareket ederek, İslam'ın hayat veren ilkelerini ve Ramazan ayının rahmetini yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz".

DİĞER HABERLER