Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Özkan Taşpınar çiftçilerle buluşuyor

21.10.2021 11:53:00
Konya Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkan Adayı Özkan Taşpınar, Konyalı çiftçi buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gittiği yerlerde projelerini anlatan Özkan Taşpınar, çiftçileri dinleyerek sorunların çözüleceğini söyledi.
27 Ekim’de gerçekleştirilecek olan Genel Kurul öncesinde seçim çalışmalarına devam eden Konya Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkan Adayı Özkan Taşpınar, vakıf malı olarak gördükleri Konya Pancar Ekicileri Kooperatifini ve bağlı iştiraklerini yönetmeye, büyütmeye, Torku’yu bir dünya markası yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Seçim çalışmaları için Konya’nın köylerini gezen, projelerini anlatan Özkan Taşpınar, kendisinin ne kadar önemli ve mesuliyeti çok bir göreve talip olduğunu bildiğinin altını çizerek şunları söyledi; “Ben nereye talip olduğumu biliyorum. Konya Şeker, sadece Konya Şeker değildir. Burası ülke kooperatifçiliğinin medar-ı iftiharıdır. Konya Şeker bir hikaye yazdı. Türkiye’nin dört bir yanında tarlada alın teri döken herkes burayı örnek aldı. Konya yaptı, ‘biz de yaparız’ dedi. Son 10 yılda perakende market zincirlerinde onlarca kooperatif markası bizim açtığımız yol sayesinde boy gösterdi. Biz sadece ortaklarımız için değil, ortağımız olmayan eli nasırlı, alnı kavruklar için de başarıya mahkûmuz. Çünkü Konya sendelerse Türk çiftçisi düşer. Ben Konya sendelemesin, Türk çiftçisi düşmesin diye adayım.” dedi.
"Biz Konya’yız, bir olur, birlik olur, her engeli aşarız"
Gittiği yerlerde çiftçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Özkan Taşpınar, “Birinci kuşak 1 fabrika kurdu, ikinci kuşak o fabrikayı fırtınalı yıllarda korudu, üçüncü kuşakla fabrika sayımız 46 oldu, dördüncü kuşak bizler de inşallah olanı kurda kuşa kaptırmayacak, üstüne koya koya Konya’yı dünyada gıdanın yıldızı yapacağız. Tarımsal kooperatifler dünyada iki amaçla kurulur. Birinci amaç üretim giderlerini düşürmek. Yani üretim giderlerinden müdahil olabildiğimiz girdilerin en uygun fiyatla ve koşulda çiftçimize ulaşmasını sağlayarak. İkinci amaç satış gelirini arttırmak. Satış gelirini nasıl arttırırsınız; ürettiğiniz ürünü işleyerek, daha çok ürünü kooperatif iştiraklerinizde değerlendirip açığa ekim miktarını azaltarak. Böylece ortaklarınıza en iyi ekonomik şartları sunarak, ortaklarınızın gelirini arttırırsınız. Bunu Türkiye’ye örnek olarak en iyi yapan kooperatifimizi uluslararası alanda da üst lige çıkartacağız. Bunu yapacak, Torku gibi markaya, birikime ve tecrübeye sahibiz. Özkan Taşpınar şahsi işi için kimsenin kapısını çalmaz ama 46.000’in kişi için kapı aşındırmaktan erinmez. Hepimiz bir yerde doğuyoruz, ben de Cihanbeyli’nin Taşpınar Köyünde doğdum. Pancar tarlasında büyüdüm, pancar tarlasında çalıştım. Alaylı eğitimini pancar tarlasında, okul eğitimini Erzurum’da aldım. Tarlama ve memleketime ziraat mühendisi olarak döndüm. Kimse şunu unutmasın Mimar Sinan, Kayseri’de doğdu, ama en büyük eserlerini yurdun dört bir yanına serpiştirdi. Ben memleketçilik yapmak için değil memleketim Konya’da taşın üstüne konulan taşlara sahip çıkmak, üstüne daha çok taş koymak, çiftçi ortaklarımıza cömert olmak için bu göreve talibim. Biz Konya’yız, bir olur, birlik olur, her engeli aşarız ve aşacağız” dedi. 

DİĞER HABERLER