Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

"Muharrem ayı berekete işarettir"

14.08.2022 13:05:00
MÜSİAD Konya Şubesi Muharrem ayı vesilesiyle aşure ikramı programı düzenledi. Programda konuşan Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "Muharrem ayı; ilahî feyze, berekete ve bolluğa işarettir" dedi.
 MÜSİAD Konya Şubesi, Muharrem Ayı vesilesiyle geleneksel aşure ikramı programı düzenledi. MÜSİAD Konya Kızılören Kuruçeşme Kervansarayı'nda gerçekleştirilen programa üyeler yoğun katılım gösterdi. Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge de programa katılarak Muharrem Ayı'nın faziletlerini anlattı. 

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, "Muharrem ayı; ilahî feyze, berekete ve bolluğa işarettir. MÜSİAD ailesi olarak bizler de bu güzel ayın feyzinin ve bereketini birlikte yaşamak için bir araya geldik. Bu güzel günde aşure programımıza katılan tüm üye ve misafirlerimize çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

'RAMAZAN'DAN SONRAKİ EN FAZİLETLİ ORUÇ BU AYDADIR'
Ramazan ayından sonraki en faziletli orucun Muharrem ayında tutulan oruç olduğunu dile getiren Konya İl Müftüsü Ali Öge, “Muharrem ayı haram ayıdır. ‘Muharrem’ kelimesinde de aslında haramlık vardır. Haram kılmak temelinde korumak ve korunmuşluk vardır. Muharrem ayı dört haram aydan bir tanesidir. Muharrem ayı, Allah’ın ayıdır ve bu ay daha faziletlidir. Bu ayla ilgili bir takım hurafeler üretilmiştir. Bu konuda dikkatli olmamız gerektiğini söyleyerek Kur’an ve sünnet ışığında sahih hadisler rivayetleri ile bu güzellikleri yaşamamız gerekir. Ramazan orucu farz kılınmadan önce, Muharrem ayında tutulan oruç, farz gibi telakki edilmiş, Peygamber Efendimiz çokça tutmuş ve sahabeye emretmiştir. Ramazan ayının idraki ile "Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah'ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur" dedi.

'KERBELA OLAYI BU AYDA YAŞANMIŞTIR'
Müftü Ali Öge, "Tarihte bu ayda yaşanan Kerbela olayını da idrak ederiz. Hz. Hüseyin Efendimize ve 70 kişilik sahabeye yapılan olay aslında o dönemde yapılan anlaşmalara başkaldırıdır. Müslümanların ortak aklın yok edilip saltanata dönüşen sisteme bir başkaldırı ve kendisine Müslümanları temsil et denildiğinde görevden kaçmaya yönelik algılanabilir. Olayın farklı tahlil boyutları olabilir. Günümüze gelinceye kadar Hz. Hüseyin ve Kerbela üzerinden din ve geleneksel bakış devam etmiştir. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin, Müslümanlar arasında birlik ve beraberliği tayin ve daim eylesin. Maslahatı, ortak aklı ve temsil kabiliyetini üst seviyede yapabilmeyi hepimize nasip eylesin” şeklide konuştu. 

DİĞER HABERLER