Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı! Yoğun kar yağışı geliyor

04.02.2023 14:23:00
Meteoroloji’den uyarı üstüne uyarı geliyor. Kış adeta yeni başlıyor, yurt genelinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Tahminlere göre Konya’da 2 günü yoğun olmak üzere 3 gün süreyle kar yağışı etkili olacak. Termometreler ise eksi 14’ü görecek. İşte ayrıntılar…
Bu yıl beyaz berekete hasret kaldık. Konya’da beklenen kar yağışı Ocak ayının son günü geldi. Meteoroloji ise uyardı, kış yeni başlıyor. 

Kar yağışı yurt genelinde etkili oluyor. Meteoroloji tarafından yayımlanan 5 günlük hava durumu tahminine göre hafta sonu Türkiye yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisi altına giriyor… Hemen hemen bütün iller beyaza bürünecek.

Marmara Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kar etkili olacak. ‘Yoğun kar geliyor’ uyarısında bulunan meteoroloji, uyarılarını anlık olarak güncelliyor. 

Kar kalınlığının 20 santimetreyi bulması beklenen bir çok kentte sıcaklık değerleri düşecek, şehirler adeta buz tutacak.

Kurak bir dönem geçiren Konya’da ise meteorolojinin tahminlerine göre 2 günü yoğun olmak üzere 3 gün süreyle kar yağışı etkili olacak. Beyaz bereket Konya’nın bütün ilçelerinde görülecek.

Kar yağışıyla birlikte Konya’da sıcaklık değerleri ise hissedilir derece düşecek. 
Termometreler sıfırın altında 14’ü gösterecek. 

İşte Konya’da önümüzdeki beş gün için beklenen değerler… 

DİĞER HABERLER