Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

KOP istihdama yönelik projeleri destekleyecek

25.01.2021 10:53:00
KOP İdaresinin 2021 yılında KOPSOGEP ve KOP Okuyor programları kapsamında vereceği mali destek proje başlıkları belirlendi. “Genç ve Kadın İstihdamı, Mesleki Gelişim” ve “KOP Hayal Kütüphaneleri” başlığı altında hazırlanacak yenilikçi ve model projeler destek almaya hak kazanacak.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 2021 yılı Mali Destek Programları kapsamındaki Sosyal Projelere yönelik başvuru takvimini belirledi. Kamu kurum ve kuruluşlarının bireysel veya ortaklı hazırlayacakları proje teklifi başvurularını 1 Mart 2021 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar İdarenin proje havuzu sistemi olan proje.kop.gov.tr adresinden online olarak gerçekleştirebilecek.

Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinden oluşan KOP Bölgesindeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından bölgenin önceliklerine uygun, yenilikçi, model, okuma kültürüne katkı sunan, hayal kurma becerisini geliştiren ve özellikle istihdama yönelik hazırlanacak projeler, oluşturulan KOP Proje Havuzunda toplanıyor. KOP İdaresi tarafından yürütülen KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Geliştirilmesi (KOP Okuyor) programı kapsamında ‘KOP Hayal Kütüphaneleri’ ile KOP Sosyal Gelişim Programı (KOPSOGEP) kapsamında ‘Genç ve Kadın İstihdamı, Mesleki Gelişim’ konu başlıklarında hazırlanacak projeler için başvurularını gerçekleştirilebilecek. 

“Genç ve Kadın İstihdamına Yönelik Yenilikçi Projeler Desteklenecek”
KOP İdaresi tarafından, bölgenin ihtiyaçlarını kapsayan, yenilikçi, istihdam ve insana yatırım olarak nitelendirebilecek beşeri sermayeyi güçlendirmeye yönelik projelerin her zaman öncelikli olarak değerlendirildiğine dikkat çeken KOP İdaresi Başkan vekili Halil İbrahim Tongur, 2021 yılı KOP Sosyal Projeleri Mali Destek Çağrı programında da bu hassasiyeti göz önünde bulundurduklarını söyledi. 

Genç ve kadın başta olmak üzere istihdama katkı sunan, insan hayatına dokunan, katma değeri yüksek, teknolojik temelli üretim başta olmak üzere üretimin artmasına katkı sunacak her türlü projenin KOP İdaresinin ana hedefleri arasında yer aldığını hatırlatan Başkan vekili Tongur, “Tüm dünyayı saran Covid-19 salgını sürecinde özellikle istihdamın önemini hep birlikte bir kez daha yakından gördük. Sosyal projelerle istihdamı arttırmaya yönelik KOPSOGEP programı üzerinden yeni hibe destekleri vereceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın bireysel veya birlikte çalışma kültürüyle kurumsal ortaklıklar yaparak bölgeye katkı sağlayacağına, istihdamı artıracağına inandıkları projeleri bu yıl da bekliyoruz” diye konuştu. 

“KOP Hayal Kütüphaneleri kurulacak”
Çocukların ve gençlerin hayal etme becerilerini geliştirmek, okuma kültürüne olan ilgilerini arttırmak ve kendilerini daha iyi ifade etme becerilerine katkıda bulunmak amacıyla KOP Okuyor kapsamında ‘Hayal Kütüphaneleri’ temasını ön plana çıkartmayı amaçladıklarını kaydeden KOP İdaresi Başkan vekili Tongur, “Bugüne kadar finansman desteği sağladığımız onlarca sosyal proje sayesinde bölgemizin okuma kültürüne önemli katkılar sunduk. Bu yıl ise okuma kültürüyle hayal etme sürecini pekiştiren bir yaklaşımla çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşmak istiyoruz. Çocukların ve gençlerin hayal dünyalarını zenginleştirmek adına kamu kurum ve kuruluşlarımızın projelerini bekliyoruz” dedi. 

KOP Sosyal Projeleri 2021 Yılı Mali Destek Programına; Valilikler, İl Özel İdareleri, Kaymakamlıklar, Kamu Üniversiteleri, Belediyeler, İl Emniyet Müdürlükleri, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri, İl Sağlık Müdürlükleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri gibi tüm Kamu Kuruluşları proje sahibi olarak başvurabilecek. Sivil Toplum Kuruluşları ile Kamu Kurumu niteliğindeki Meslek Kuruluşları ise projelerde ortak olarak yer alabilecek. proje.kop.gov.tr adresinden açıklanan ‘Başvuru Rehberleri’ne uygun yapılan proje teklifleri arasında yapılacak değerlendirmeler sonucunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uygun bulduğu projeler mali destek almaya hak kazanacak. 

DİĞER HABERLER