Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya'yı KONTV ve Konhaber.com temsil ediyor

06.03.2021 12:01:00
Yerel, ulusal ve uluslararası medya, İstanbul Dolmabahçe’de dijital medya çalıştayında buluştu. Türkiye'den 81 il'den 1'er medya organının temsilen davet edildiği çalıştaya Konya'dan KONTV ve Konhaber.com temsil ediyor.
Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen dijital dünya çalıştayı sürüyor. 5-6 Mart tarihinde İstanbul Dolmabahçe Çalışma ofisinde yapılan çalıştayda yeni iletişim teknolojileri ele alınıyor.
Çalıştayın açılış konuşmasını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı  Prof. Dr. Fahrettin Altun yaptı.
Prof. Dr. Fahrettin Altun, özellikle yurt dışı kaynaklı dezenformasyonu "milli güvenlik sorunu" olarak gördüklerini, buna karşı gerekli tedbirleri almaya çalıştıklarını belirterek, "Bu konuda da son derece kararlıyız. İletişim Başkanlığı olarak bu konuda savunmacı ve pasif değil, agresif ve proaktif bir yaklaşım benimsiyoruz." dedi.
 "Dijital faşizm, en büyük tehdit"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, bugün karşı karşıya olunan en büyük tehditlerden birinin de dijital faşizm olduğuna dikkati çekti. Dünyanın belirli bir bölgesinde kümelenmiş bir avuç şirketin "hakikatin tekelini" ellerinde tuttuğunu iddia ettiğini dile getiren Altun, "Bu iddia milletin seçilmiş temsilcilerine sorgusuz sualsiz sansür uygulamaya kadar varan bir cüretkarlıkla birleşmiş durumda. Bu tür antidemokratik uygulamaların meşrulaştırılması için ellerinden gelen gayreti ortaya koyuyor, her tür manipülasyonu yapıyorlar. Böylece bir grup özel şirket, kamunun bilgiye erişimi noktasında hem avukat hem savcı hem hakim görevini üstleniyor. Bu gidişatın ne kadar sorunlu olduğu açıktır." ifadelerini kullandı.
Dijital Medya Çalıştayı'nda Konya'yı KONTV ve Konhaber.com temsil ediyor
2 gün süren çalıştayda Dijitalleşen Medya ve Türkiyenin tanıtımı konuları işleniyor. Pandemi kuralları çerçevesinde yapılan çalıştaya sınırlı sayıda kişi davet edildi.

Birçok medya devinin katıldığı çalıştaya Konya'yı temsilen İç Anadolu'nun en çok takip edilen ve ANMEG çatısı altında yayın yapan kuruluşları olan KONTV ve Konhaber.com katılıyor.
KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy, moderatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Dr. Çağatay Özdemir'in yapacağı Yeni İletişim Teknolojileri- Yerel ve Ulusal Medyanın ülke tanıtımına katkısı konularında  açıklamalarda bulundu.Çalıştaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında katılması bekleniyor.



 

DİĞER HABERLER