Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konya Mistik Müzik Festivali, kapanışı İranlı müzisyenin Konseri ile yaptı

01.10.2022 13:37:00
Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali son gününde müzik severleri eşi benzeri olmayan bir mistik yolculuğa çıkardı.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen mistik müzik yolculuğu 30 Eylül’de İranlı müzisyen Hesameddin Serj’in sahnesi ile sona erdi. Profesyonel müzik hayatı boyunca 30’dan fazla albümü yayınlanan Seraj, 19. Mistik Müzik Festivali’ne “Bîdil Topluluğu” ile birlikte sahne aldı. Bîdil topluluğu; 1994 yılında merhum Celal Zolfunun’un önderliğinde teşkil edilerek, günümüzde de sanat çalışmalarına devam ediyor.
Alternatif müziğin vazgeçilmez çalgısı santur bu konserde başroldeydi. Günümüzden binlerce yıl önce icat edilen santur, alternatif ve mistik müziğin en vazgeçilmez çalgılarından biri olma özelliği taşıyor. Farklı kültürlerden, dünyadan bir çok müzisyeni ve enstrümanı festival kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde dinleyicileri ile buluşturan Konya Mistik Müzik Festivali, Kültür Park’taki kapanışını ise çağdaş santur virtüözü Sedat Anar’ın “Santurname” konseri ile yaptı.

Müzik hayatına Ankara’da sokak müzisyeni olarak başlayan Sedat Anar’ın sekiz albümü bulunuyor. “Santurname” isimli bir de kitabı bulunan Anar bu kitabında geçmişten günümüze santurun hikayesini, antik dönemlerden günümüze kadar olan serüvenini anlatıyor.  

19. yılında Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında gerçekleşerek büyük ilgi gören Uluslararası Mistik Müzik Festivali önümüzdeki yıl da müzik severlerle buluşmaya devam edecek. 

DİĞER HABERLER